Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-01-23
Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY RYB I KONSERW RYBNYCH ORAZ JAJ KURZYCH ¦WIE¯YCH
Numer og³oszenia: 26482 - 2014; data zamieszczenia: 23.01.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna S³u¿by Wiêziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: SUKCESYWNE DOSTAWY RYB I KONSERW RYBNYCH ORAZ JAJ KURZYCH ¦WIE¯YCH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2 Przedmiotem zamówienia s± s± sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych oraz jaj kurzych ¶wie¿ych w ilo¶ciach i czê¶ciach ni¿ej wymienionych: 3.2.1 Czê¶æ I - ryby i konserwy rybne 3.2.1.1 konserwa rybna w pomidorach CPV 15240000-2 - 360 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.2 konserwa rybna w oleju CPV 15240000-2 - 360 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.3 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 089 kg (puszka samootwieralna o wadze 330g) 3.2.1.4 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 079,91 kg (opakowanie - alupak 130g) 3.2.1.5 filet ¶ledziowy w zalewie lekko osolonej bez skóry i g³owy CPV 15200000-0 - 960 kg (opakowanie - wiaderko plastikowe o wadze 3kg-5kg) 3.2.1.6 ryba mro¿ona - tusza (bez g³owy) np. srebrzyk, dorsz, mintaj CPV 15221000-3 - 2 400 kg Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Na ka¿dym produkcie wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±. 3.2.2 Czê¶æ II - jaja kurze ¶wie¿e 3.2.2.1 jaja kurze ¶wie¿e kl. A - L CPV 03142500-3 - 240 000 szt. (waga 63g-73g/1szt.) Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, w dni poprzedzaj±ce ¶wiêta od 7:30-9:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.24.00.00-2, 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3, 03.14.25.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 17.02.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 8 Wymagania dotycz±ce wadium; 8.1 Zamawiaj±cy wymaga wniesienia wadium w wysoko¶ci: 8.1.1 CZÊ¦Æ I - ryby i konserwy rybne: 970,00 z³. 8.1.2 CZÊ¦Æ II - jaja kurze ¶wie¿e: 1.400,00 z³. 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem sk³adania ofert okre¶lonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poni¿szych formach: 8.2.1 w pieni±dzu na nieoprocentowane konto zamawiaj±cego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w porêczeniach bankowych lub porêczeniach spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo - kredytowej, z tym ¿e porêczenie kasy jest zawsze porêczeniem pieniê¿nym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w porêczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiêbiorczo¶ci (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wp³aty wadium, wniesionego w formie okre¶lonej w pkt. 8.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/2/2014. 8.4 Wykonawca wybieraj±c wadium okre¶lone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: orygina³ sk³ada w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/2/2014.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:
- inne dokumenty
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez wykonawcê w ofercie czê¶ci zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom (wg za³±czonego wzoru - za³±cznik nr 6 do siwz) Istnieje konieczno¶æ za³±czenia do oferty pe³nomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pe³nomocnika.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
12.2 Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany towar.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: 11.1 Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 31.01.2014 godzina 12:00, miejsce: 11.1 Miejsce sk³adania ofert: Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piêtro (budynek administracji)..
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: ryby i konserwy rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.1 Czê¶æ I - ryby i konserwy rybne 3.2.1.1 konserwa rybna w pomidorach CPV 15240000-2 - 360 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.2 konserwa rybna w oleju CPV 15240000-2 - 360 kg (puszka samootwieralna o wadze 300g) 3.2.1.3 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 089 kg (puszka samootwieralna o wadze 330g) 3.2.1.4 paprykarz CPV 15240000-2 - 1 079,91 kg (opakowanie - alupak 130g) 3.2.1.5 filet ¶ledziowy w zalewie lekko osolonej bez skóry i g³owy CPV 15200000-0 - 960 kg (opakowanie - wiaderko plastikowe o wadze 3kg-5kg) 3.2.1.6 ryba mro¿ona - tusza (bez g³owy) np. srebrzyk, dorsz, mintaj CPV 15221000-3 - 2 400 kg Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Na ka¿dym produkcie wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.24.00.00-2, 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 17.02.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: jaja kurze ¶wie¿e.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.2 Czê¶æ II - jaja kurze ¶wie¿e 3.2.2.1 jaja kurze ¶wie¿e kl. A - L CPV 03142500-3 - 240 000 szt. (waga 63g-73g/1szt.) Zamawiaj±cy nie gwarantuje realizacji ca³o¶ci przedmiotu zamówienia. Rzeczywiste ilo¶ci przedmiotu zamówienia dostarczone przez Wykonawcê w okresie obowi±zywania umowy bêd± uzale¿nione od bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy wykonawca realizuje w³asnym transportem w terminie wyznaczonym przez zamawiaj±cego. Czêstotliwo¶æ dostaw: Dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, w dni poprzedzaj±ce ¶wiêta od 7:30-9:00. Zamówienia zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie lub faksem z trzydniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczaæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez zamawiaj±cego wraz z faktur± i dokumentem HDI. Towar nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci. Wymagane s± etykiety z nazw± producenta, nazw± produktu, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 17.02.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z KIELC
- "Zakup mebli"
- Zakup wraz z dostaw± sztywnych pojemników na odpady medyczne dla ¦wiêtokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
- Zakup wraz z sukcesywn± dostaw± materia³ów zu¿ywalnych, wyrobów medycznych dla Apteki Szpitalnej ¦wiêtokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach
- Opracowanie dokumentacji proj.-koszt. dotycz±cej remontu pomieszczeñ biurowych, sanitariatów, pomieszczeñ socjalnych i SOK - O/Kielce ul. Piotrkowska 27, bud. A oraz sprawowanie nadzoru autorskiego.
- Zakup materia³ów eksploatacyjnych do drukarek i urz±dzeñ wielofunkcyjnych
- Remont placu OD Skar¿ysko- Kamienna w Rejonie Starachowice
wiêcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy jaj kurzych, warzyw i owoców na rzecz Podlaskiego Oddzia³u Stra¿y Granicznej
- Dostawy ryb przetworzonych i konserwowanych.
- "Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Publicznego Przedszkola im. Jana Brzechwy w £azach w terminie do 31.12.2026 roku"
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Sto³ówki przy Szkole Podstawowej nr 1 im. W³adys³awa £okietka w Brze¶ciu Kujawskim
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych w okresie XI.2025-IV.2026
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.