Og³oszenie z dnia 2009-08-04
Sandomierz: Zakup i dostawa ³adowarki ko³owej
Numer og³oszenia: 264700 - 2009; data zamieszczenia: 04.08.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedsiêbiorstwo Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej sp. z o. o. , ul. Przemys³owa 12, 27-600 Sandomierz, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 015 8322844, faks 015 8322876.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: sekretariat@pgkim.nazwa.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: spó³ka z o.o..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Zakup i dostawa ³adowarki ko³owej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa ³adowarki ko³owej-czo³owej. Charakterystyka techniczna: 1. £y¿ka o pojemno¶ci 2,8 m3 - 3,3 m3 2. Klimatyzacja 3. Mechanizm zapobiegaj±cy ko³ysaniu przy pe³nej ³y¿ce 4. Uk³ad t³umienia drgañ osprzêtu roboczego 5. Automatyczne poziomowanie ³y¿ki 6. Wszystkie podzespo³y wchodz±ce w sk³ad ³adowarki wyprodukowane przez jednego producenta 7. Silnik o mocy 175 - 200 KM , spe³niaj±cy normê czysto¶ci emisji spalin EU Stage III A 8. Hydrauliczny uk³ad hamulcowy 9. Blokada mechanizmu ró¿nicowego przedniej osi 10. Uk³ad hydrauliczny wyposa¿ony w pompê osiowo- t³okow± 11. Opony spe³niaj±ce normê 20,5 R25 L 2 12. Obrêcze kó³ przystosowane do opon krajowych producentów 13. Gwarancja 36 miesiêcy obejmuj±ca ca³± ³adowarkê 14. Umowa serwisowa do 6000 Mth bez limitu czasowego - materia³y, dojazd i us³uga na koszt dostawcy 15. Uk³ad ch³odzenia silnika wyposa¿ony w uk³ad somooczyszczania 16. Serwis w odleg³o¶ci do 50 km , 24 godz./dobê . W przypadku , gdy nie ma mo¿liwo¶ci naprawy ³adowarki na miejscu , mo¿liwo¶æ dostarczenia zastêpczej w ci±gu trzech dni 17. Szkolenia operatora i mechanika zamawiaj±cego przez dostawcê w swoim serwisie bezp³atnie 18. £y¿ka wyposa¿ona w zêby i wymienne lemiesze 19. £adowarka fabrycznie nowa 2009 r. lub z 2008 r.- limit przepracowanych godzin na t± ³adowarkê nie mo¿e przekroczyæ 200Mth. Jednocze¶nie oferent w razie dostawy ³adowarki z 2008 r. zobowi±zany jest przed dostaw± ³adowarki do wykonania przegl±du serwisowego tj. dokonaæ wymiany filtrów paliwowych , olejowych ,powietrznych , a tak¿e oleju. 20. Uk³ad filtrów i elektryczny zblokowany w jednym miejscu ³adowarki 21. O¶wietlenie kabiny z lampk± punktow± 22. Regulowana kolumna kierownicy( k±t pochylenia i wysoko¶æ) 23. O¶wietlenie drogowe : ¶wiat³a pozycyjne , mijania drogowe, kierunkowskazy , hamulcowe 24. O¶wietlenie robocze: reflektory- 2 przednie, 2 tylne 25. Pomarañczowe ¶wiat³o ostrzegawcze - kogut 26. D¼wiêkowy sygna³ biegu wstecznego 27. Automatycznie zapalane ¶wiat³a robocze tylne po w³±czeniu biegu wstecznego 28. Automatyczne poziomowanie ³y¿ki i automatyczne ustawienie wysoko¶ci podnoszenia wysiêgnika 29. Uk³ad hamulcowy i kierowniczy bezpieczeñstwa 30. Zaczep holowniczy 31. Zestaw narzêdzi 32. Katalog czê¶ci zamiennych w jêzyku polskim 33. Dokumentacja Techniczno- Ruchowa w jêzyku polskim wersja papierowa i na p³ycie DVD 34. Certyfikat zgodno¶ci CE.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 29.52.25.00 - 29.52.25.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 14.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymaganeIII.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy spe³niaj±cy wymogi art. 22 i nie wykluczeni na podstawie art. 24 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówieñ publicznych oraz spe³niaj±cy wymogi niniejszej SIWZ. Ocena spe³nienia warunków dokonywana bêdzie na podstawie analizy i weryfikacji przedstawionych dokumentów. ( spe³nia - nie spe³nia ).
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1 O¶wiadczenie wykonawcy o spe³nieniu warunków art.22 ust. 1pkt. 1,2,3,4, ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - prawo zamówieñ publicznych /za³±cznik nr 2/ 2 Nastêpuj±ce dokumenty : 1) Wype³niony formularz ofertowy - wg za³±czonego druku stanowi±cego za³±cznik nr 1 do SIWZ 2) Odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed terminem sk³adania ofert. 3) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego oraz w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±cych odpowiednio, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub za¶wiadczeñ, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu- wystawionych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert 4) Wykaz minimum trzech dostaw wykonanych w ci±gu ostatnich 3 lat, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy w tym okresie - odpowiadaj±cych swoim rodzajem i warto¶ci± dostawom stanowi±cym przedmiot zamówienia, z podaniem ich warto¶ci i odbiorców oraz za³±czenie dokumentów potwierdzaj±cych, ¿e dostawy te zosta³y wykonane nale¿ycie. 5) Specyfikacja techniczna na przedmiot zamówienia. Wymienione dokumenty mog± byæ przedstawione w formie orygina³u lub kserokopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em przez wykonawcê..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.sandomierz.pl - podmioty gospodarcze w³asne i zale¿ne - og³oszenia o przetargach.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: PGKiM Sp. z o.o.
ul. Przemys³owa 12
27 - 600 Sandomierz.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 24.08.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat PGKiM Sp. z o. o. ul. Przemys³owa 12 27 - 600 Sandomierz.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
INNE PRZETARGI Z SANDOMIERZA
- Rozbudowa systemu bazodanowego Muza dla Muzeum Zamkowego w Sandomierzu
- Realizacja indywidualnego wsparcia psychologicznego oraz dodatkowego dla uczestników projektu "Wsparcie osób niesamodzielnych w Gminie Sandomierz"
- ¦wiadczenie us³ug transportu sanitarnego na rzecz Szpitala Specjalistycznego Ducha ¦wiêtego w Sandomierzu
- Zmiana przeznaczenia budynku dydaktycznego na ¶rodowiskowy dom samopomocy typ A, B, C oraz z niepe³nosprawno¶ciami sprzê¿onymi w Klimontowie - Zakup wyposa¿enia budynku.
- "Zakup i dostawa 1 sztuki mobilnego agregatu pr±dotwórczego w ramach Programu Ochrony Ludno¶ci i obrony Cywilnej (OLiOC) na lata 2025 - 2026. (...)"
- Sukcesywne dostawy ¶rodków czysto¶ci na 2026 rok
wiêcej: przetargi w Sandomierzu »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





