To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-12-29
Bonin: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2
Numer ogłoszenia: 264605 - 2014; data zamieszczenia: 29.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 60760 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 342 28 92, faks 94 342 28 92.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu. Cel szczegółowy, który musi zostać osiągnięty dzięki zajęciom: Nabycie przez Uczestników dodatkowych umiejętności zawodowych. 1. Część I - Kraina kwitnącej wiśni - warsztaty z zakładania ogrodu japońskiego dla uczniów Technikum i ZSZ Realizacja 70 h zajęć praktycznych przez 20 uczniów. Nauka praktycznych umiejętności czytania projektu technicznego, posługiwanie się narzędziami ogrodniczymi, nasadzenia i pielęgnacja roślin. Uczniowie opracują koncepcję, zaplanują działania oraz założą ogród wg Projektu W ogrodzie ZEN posiadanego przez Zamawiającego. Produkt: realizacja 70 h zajęć podczas których zostanie wykonany ogród na podstawie projektu wykonanego przez uczniów i uczennice, dokumentacja fotograficzna, 20 zaświadczeń ukończenia kursu. Termin realizacji IV - XI 2014 roku 2. Część II - Orient w kuchni - warsztaty kulinarne dla uczniów Technikum i ZSZ Warsztaty kulinarne: zapoznanie uczniów ze specyfikacją kultury orientu, receptur, składników i przypraw. Pod okiem mistrza przygotują specjały kuchni, nauczą się technik, ekspozycji i dekorowania dań. I edycja: 6 uczniów x 30 h II edycja 6 uczniów x 30h Produkt: 60h zajęć, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń o ukończeniu kursu. Termin realizacji: I edycja: III - VI 2014 roku II edycja: VII - XII 2014 roku 3. Część III - Stoliczku nakryj się! - warsztaty kulinarne i szkolenie z zakresu cateringu dla Technikum i ZSZ Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kursu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: III 2014 roku II edycja: IV - IX 2014 roku 4. Część IV - Shake - kurs barmański dla uczniów Technikum i ZSZ zorganizowany poza terenem szkoły Uczestnicy nabędą umiejętności obsługi konsumenta, zapoznają się z zasadami miksologii, towaroznawstwa, psychologii sprzedaży, elementów kelnerskich technik nalewania. Opanują wiadomości teoretyczne i praktyczne niezbędne do pracy w zawodzie barmana. Produkt: realizacja 40 h szkolenia, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń ukończenia kursu Termin realizacji: VII - VIII 2014 roku 5. Część V - Mała czarna - szkolenie baristyczne dla uczniów klas Technikum Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14 h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kurtsu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku 6. Część VI - Money, Money - dla uczniów Technikum i ZSZ Uczestnicy szkolenia zapoznają się z aspektami prawnymi prowadzenia działalności gospodarczej, prawem pracy, rozliczeniami publiczno-prawnymi, rachunkowością w małej firmie,, reklamą i marketingiem, źródłami finansowania. W ramach indywidualnego doradztwa uczniowie i uczennice stworzą biznes plany. I edycja 10 uczestników x 30h warsztatów, 1 uczestnik x 10 h x 6 uczestników II edycja 10 uczestników x 30h, 1 uczestnik x 10 h szkolenia x 30 Produkt: 120 h szkolenia, 60 h spotkań indywidualnych, 20 biznes planów, 20 zaświadczeń ukończenia szkolenia, dokumentacja fotograficzna. Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie: - zapewnić kadrę posiadającą wymagane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe, - prowadzenia Dziennika zajęć, - dokonania ewaluacji zajęć w zakresie zdobycia przez Uczestników oczekiwanych kwalifikacji i umiejętności, - przedstawienia Zamawiającemu list obecności, Dzienników zajęć oraz Raportu końcowego potwierdzającego osiągnięcie zakładanego celu, - współpracy z Zamawiającym w zakresie ustalania dokładnego harmonogramu zajęć, - wydania każdemu z Uczestników oznaczonego zgodnie z zasadami oznaczania projektów PO KL imiennego zaświadczenia potwierdzającego ukończenie kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN. - zapewnić możliwość stałego, bezpośredniego kontaktu z zamawiającym, w tym informować Zamawiającego na bieżąco o harmonogramie zajęć oraz umożliwić mu przeprowadzenie wizyt monitorujących w miejscu realizacji zamówienia, - zapewnić warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. Ponadto Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie w sytuacjach gdzie jest to wymagane: - sfinansować niezbędne badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu, - w przypadku zajęć trwających więcej niż 4 godziny w ciągu dnia zapewnić catering podczas zajęć, tj. w tym co najmniej kawa/herbata dostępne podczas każdej z przerw, ciastka (np. mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 15 dag różnych ciastek na 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej niegazowanej - 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej gazowanej - 1 osobę, cukier podany w cukiernicy, mleko płynne 2%, cytryny. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Wykonawca przy oferowaniu ceteringu zapewni świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku szkoleń trwających więcej niż 6 godzin w czasie jednego dnia Wykonawca zapewni Uczestnikom jeden ciepły posiłek składający się z co najmniej drugiego dania (gramatura min. 500 g) Dodatkowe informacje dotyczące zajęć: - łączny czas zajęć grupowych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych, - 1 godzina szkoleniowa odpowiada 1 godzinie lekcyjnej, tj. 45 minut. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia w sposób zgodny z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) i co za tym idzie przetwarzać dane osobowe Uczestników tylko i wyłącznie w celu realizacji niniejszego zamówienia.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Część I i II
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.03.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Perfect Concept, ul. Wierzbowa 22, 75-365 Koszalin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 10400,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 13100,00
Oferta z najniższą ceną: 13100,00 / Oferta z najwyższą ceną: 47200,00
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: część IV
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.03.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Event Bar, ul. Złotowska 2, 71-793 Szczecin, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3600,00
Oferta z najniższą ceną: 3600,00 / Oferta z najwyższą ceną: 8880,00
Waluta: PLN.
Część NR: 5
Nazwa: Część V
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.03.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Edukator, ul. Okrzei 18/1, 84-300 Lębork, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3650,00
Oferta z najniższą ceną: 3650,00 / Oferta z najwyższą ceną: 6600,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji kursu obsługi kas fiskalnych dla uczniów w ramach realizacji projektu pn.: "Hotelowy zawrót głowy"
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów
- Organizacja i przeprowadzenie kursów branżowych dla uczniów i uczennic Technikum Nr 9 w Rzeszowie w zawodzie technik informatyk, elektronik i mechanik
- Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników, absolwentów OHP oraz młodzieży spoza OHP w wieku 18 - 25 lat w 2025 r. - II etap.
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu doskonalącego: Inspektor nadzoru terenów zieleni dla jednego nauczyciela/ nauczycielki kształcenia zawodowego Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu: Programowanie robotów przemysłowych ABB - poziom 1 dla 9 uczniów/uczennic Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.