eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zielona GóraSukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze Al. Słowackiego 29



Ogłoszenie z dnia 2008-02-07

Zielona Góra: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze Al. Słowackiego 29
Numer ogłoszenia: 26414 - 2008; data zamieszczenia: 07.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, Al. Słowackiego 29, 65-326 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 068 3202064, 3205718, fax 068 3200812.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze Al. Słowackiego 29.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zielonej Górze w ciągu roku od dnia podpisania umowy przez okres 12 miesięcy w ilości ok.: mleko 2% l 6000 mleko w proszku (niebieskie) pełne kg 100 śmietana 12% l 600 twaróg półtłusty kg 300 ser żółty Salami kg 120 masło kg 1000 ser żółty Edamski kg 150 ser topiony zwykły opak. 100g kg 80 twarożek śniadaniowy 150g szt. 2400 masło roślinne typu Kruszwica w kubku 500g kg 250 kefir 125g szt 2000 maślanka 1l l 100 drożdże 10g kg 2 jogurt naturalny 125g szt 220 serek homogenizowany waniliowy 120g szt 1350 ser chochland krążek op 500 serek ziarnisty szt 1500 ser fromage szt 700 barszcz czerwony-opak 1kg kg 2 budyń 50g bez cukru kg 30 chrzan opak. ok.280g. kg 30 cukier w opak. 1 kg kg 1000 cukier waniliowy 16g szt. 60 czosnek granulowany kg 3 ćwikła opak. ok. 300g kg 15 dżemy niskocukrowe: wiśnia, truskawka, cz. porzeczka, owoce leśne- słoiczki ok 300g-Kotlin kg 200 gałka muszkatałowa kg 1 groszek konserwowy - 400g puszka 120 herbata expres. Saga opak 100torebek opak. 200 kakao Decomoreno 200g opak. 90 kasza gryczana - opak. 1 kg kg 50 kasza jęczmienna opak 1kg kg 70 kasza manna - opak. 1kg kg 90 kawa zbożowa kg 160 kisiel bez cukru 50g szt. 120 koncentrat pomidorowy Pudliszki lub Kotlin opak.200g kg 120 kwasek cytrynowy 20g szt 300 liść laurowy kg 2 majeranek kg 2 majonez Winiary 400g kg 150 makaron (świderki, kolanka)- Sulma 400g kg 180 makaron nitki Sulma 400g kg 100 mąka pszenna 1 kg kg 650 mąka ziemniaczana 1 kg kg 60 musztarda Stołowa 200g kg 60 olej Kujawski 1 l l 600 papryka słodka - przyprawa 20g kg 4 pasztet drobiowy 160g - Prochowicki puszka 1000 płatki owsiane 400g kg 90 proszek do pieczenia 30g szt. 20 przyprawa Maggi Winiary 5l l 150 ryż 1kg kg 200 sól 1 kg kg 250 suchary bezcukrowe Mamut 285g paczka 40 syrop owocowy 5l l 60 przyprawa Warzywko 1 kg kg 60 ziele angielskie kg 3 żelatyna spożywcza kg 4 płatki ryżowe kg 70 przyprawa do kurczaka kg 2 pieprz ziołowy kg 3 bazylia kg 0,5 oregano kg 0,5 przyprawa do flaków kg 2 cynamon kg 0,5 miód naturalny - opakowania 25g szt 200 konserwa mięsna 160g szt 1500 żur - słoik 440g szt 70 marmolada 600g kg 150 ketchup 500ml szt 20 powidła 610g kg 150

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.10.00 - Ryby mrożone Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 28.02.2009.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: Spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ( z późn. zm.) tj. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym, i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Spełnienie w/w warunków będzie oceniane zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia w oparciu o właściwe informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wymienionych w punkcie VIII niniejszej siwz. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że wykonawca spełnia warunki.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie Wykonawcy o treści określonej w Art. 22 ust. 1 Ustawy - załącznik nr 2. 2.Oświadczenie o treści określonej w art. 24 Ustawy - załącznik nr 3. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru, albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4.Polisa lub inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę nie mniejszą niż 50 000zł i zdarzenia wielokrotne. 5.Wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat zadań odpowiadających swoim rodzajem (sukcesywne dostawy w ramach jednej umowy) przedmiotowi zamówienia z podaniem ich wartości, daty i miejsca wykonania oraz odbiorców - załącznik nr 4 wraz z dokumentami potwierdzającymi należyte wykonanie zadań wymienionych w załączniku (referencje). Wykonawca przedstawi nie więcej niż trzy zadania, dla spełnienia warunku wystarczającym jest wykazanie się wykonaniem jednego zadania. 6.Oświadczenie , że Wykonawca posiada stosowne atesty lub świadectwa na artykuły żywnościowe wymienione w załączniku nr 1, dopuszczające do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami. 7.Oświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne. Dokumenty należy złożyć w oryginale lub kserokopii poświadczonej (na każdej zapisanej lub zadrukowanej stronie) przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem, czytelnym podpisem osoby upoważnionej do podpisywania Oferty.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.bipzielonagora.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ Al. Słowackiego 29 65-326 Zielona Góra pokój nr 2.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2008 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Al. Słowackiego 29 65-326 Zielona Góra pokój nr 2.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.