eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świebodzin › USŁUGA W ZAKRESIE CAŁODZIENNEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW LORO SP ZOZ W ŚWIEBODZINIE - postępowanie II

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-08-07

Świebodzin: USŁUGA W ZAKRESIE CAŁODZIENNEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW LORO SP ZOZ W ŚWIEBODZINIE - postępowanie II
Numer ogłoszenia: 263726 - 2014; data zamieszczenia: 07.08.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 226512 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Lubuski Ośrodek Rehabilitacyjno -Ortopedyczny im. dr L. Wierusza SP ZOZ w Śwebodzinie, ul. Zamkowa 1, 66-200 Świebodzin, woj. lubuskie, tel. 068 4750600, faks 068 4750603.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGA W ZAKRESIE CAŁODZIENNEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW LORO SP ZOZ W ŚWIEBODZINIE - postępowanie II.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: usługa w zakresie całodziennego żywienia (śniadanie, 2 śniadanie dla dzieci do 18 roku życia, obiad, kolacja) pacjentów Lubuskiego Ośrodka Rehabilitacyjno - Ortopedycznego im. Dr Lecha Wierusza, ul. Zamkowa 1, 66-200 Świebodzin. 2.1. Zakres świadczenia usługi całodziennego żywienia: a) przygotowywanie, gotowanie posiłków wg norm i zasad żywienia przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet, ściśle wg potrzeb Zamawiającego, według systemu HACCP. b) dostarczanie gotowych posiłków do siedziby Zamawiającego, c) podawanie posiłków do łóżka pacjenta. d) sprzątanie naczyń po posiłkach d) mycie i dezynfekcja naczyń e) odbieranie odpadów. f) wywóz odpadów. 2.2. Szczegółowe zasady świadczenia usługi całodziennego żywienia: 2.2.1. Wymagania stawianie Wykonawcy: a) Posiłki przygotowywane dla pacjentów powinny być sporządzane zgodnie z normami Instytutu żywności i żywienia. b) Usługa musi być realizowana zgodnie z wymogami określonymi w: - Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 czerwca 2012 roku w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (Dz. U. z 2012r. poz. 739) - Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006 nr 171 poz. 1225 wraz z późniejsza nowelizacją ( Dz.U. z 2010 nr 21, poz. 105) - zasadami systemu HACCP. c) Wykonawca ma dostarczyć posiłki własnym transportem, którego koszt ma być wliczony w cenę oferty. Jeżeli Wykonawca nie dostarczy posiłków o określonej godzinie - 15 minut przed ustaloną godziną wydawania posiłków pacjentom, Zamawiający ma prawo zamówić posiłki w trybie pilnym u innego dostawcy na koszt Wykonawcy. 2.2.2. Pory wydawania posiłków: a) Posiłki będą wydawane w następujących godzinach: Śniadanie: 7:30 Obiad: 13:00 Kolacja: 17:30 Wydawanie posiłków musi odbywać się jednocześnie na wszystkich 5 oddziałach szpitalnych. b) Posiłki dostarczane będą na podstawie pisemnego dziennego zapotrzebowania składanego przez przedstawiciela szpitala plus korekty telefoniczne do Wykonawcy dotyczące zmiany w ruchu chorych do obiadu oraz drugi raport do godz. 13:00 (kolacyjno-śniadaniowy). 2.2.3. Warunki przygotowywania i podawania posiłków a) Warunki przechowywania posiłków, transport oraz sposób przygotowania pożywienia muszą spełniać wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne. b) Temperatura dostarczanych posiłków oraz czas przechowywania od momentu wyprodukowania do momentu wydawania powinien być zgodny z zasadami HACCP. c) Wraz z posiłkami Wykonawca dostarczy niezbędną ilość kompletnej zastawy stołowej i sztućców do obsługi 130 pacjentów oraz w tace do podawania posiłków. W skład zastawy stołowej wchodzą: talerz do zupy, talerz do drugiego dania, talerz deserowy oraz kubek. Wykonawca zapewni przez cały czas trwania umowy jednakową zastawę stołową. Sztućce muszą być wykonane ze stali nierdzewnej. Pacjent nie może otrzymywać posiłku na zastawie, która jest wyszczerbiona, potłuczona lub brudna. Zamawiający nie dopuszcza podawania pacjentom zastawy jednorazowej, z wyłączeniem szczególnych przypadków każdorazowo zgłaszanych przez Zamawiającego (np. zakażenie, salmonella). Zamawiający nie dopuszcza mycia zastawy stołowej na terenie oddziałów szpitalnych. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadków pokonsumpcyjnych niezwłocznie po posiłkach. d) Wykonawca zabezpieczy Zamawiającego w 5 czajników elektrycznych do wykorzystania na każdym oddziale oraz zapewni ich wymianę lub naprawę w przypadku zepsucia wynikającego z normalnego użytkowania. Ponadto Wykonawca musi zabezpieczyć personel wydający posiłki w: - wózki do dystrybucji posiłków na oddziały szpitalne, - nabierki i inne narzędzia potrzebne do nakładania posiłków, - pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, - worki koloru niebieskiego na odpady pokonsumpcyjne, - kontener na odpady bytowe, e) Zamawiający przekaże Wykonawcy w odpłatną dzierżawę pomieszczenia zmywalni naczyń oraz punkt zdawczo odbiorczy. W zmywalni odbywać się będzie proces mycia i dezynfekcji zastawy stołowej z zapewnieniem odpowiednich środków transportu brudnej i czystej zastawy. Plan sytuacyjny zmywalni stanowi załącznik nr 9 do SIWZ. f) Wykonawca na własny koszt wyposaży zmywalnię naczyń w odpowiedni sprzęt i urządzenia. Zaleca się aby Wykonawca dokonał wizji lokalnej pomieszczeń w celu prawidłowej wyceny kosztów wyposażenia pomieszczeń g) Wydzierżawienie pomieszczeń będzie realizowane warunkach określonych w Uchwale Nr XXXVII/430/13 Sejmiku Województwa Lubuskiego z dnia 13 maja 2013r. w sprawie określenia zasad zbycia, wydzierżawienia, wynajęcia, oddania w użytkowanie lub użyczenia aktywów trwałych samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej, dla których Województwo Lubuskie pełni funkcję podmiotu tworzącego oraz szczegółowych warunkach zawartych w załączonej do SIWZ umowie dzierżawy. Szczegółowe warunki dzierżawy zawiera załączony do SIWZ wzór umowy stanowiący załącznik nr 8. Do kalkulacji Wykonawca powinien przyjąć następujące obowiązujące stawki netto powiększone o podatek od towarów i usług VAT - wg stawki obowiązującej w danym okresie: - czynsz pomieszczenie jadalni 48m2 - 13,36 zł za 1m2 - czynsz pomieszczenia zmywalni i wydawania potraw 23,7m2 - 13,36 zł za 1m2 - czynsz pomieszczenie socjalne 7,3 m2 - 2,64 zł za 1m2 - woda zimna za 1 m3 (licznik) - 4,89 zł - woda ciepła za 1 m3 (licznik) - 20,64 zł - ścieki za 1 m3 (licznik) 7,64 zł - inne koszty* za 1 m2 - 1,54 zł - energia 1KWh (licznik) x 0,50 zł - inne koszty - sprzątanie i odśnieżanie, monitoring, usługi ochroniarskie wg faktur brutto otrzymywanych od usługodawców w podziale na ilość dzierżawców bądź ilość dzierżawionych metrów w zależności od rodzaju kosztu. Wykonawca na podstawie odczytu liczników energii elektrycznej i wody będzie zobowiązany płacić miesięcznie opłaty z tytułu zużycia mediów zgodnie z aktualnymi taryfami opłat za media dostarczane do szpitala przez usługodawców. Ponadto Wykonawca będzie zobowiązany do pokrycia kosztów napraw i konserwacji przekazanych pomieszczeń oraz sprzętu w okresie świadczenia usługi, tak aby jego stan na dzień zakończenia świadczenia usługi nie był gorszy, niż stan wynikający z normalnego i prawidłowego użytkowania. h) Wykonawca zobowiązany jest do pełnej dystrybucji posiłków do łóżka pacjenta. Wyklucza się ingerencję osób postronnych w fazie dostarczania posiłków np. rozdawanie przez personel pielęgniarski. Personel pielęgniarski zobowiązany będzie jedynie do takiego uczestnictwa w rozdawaniu posiłków, w trakcie którego przekazywać będzie informacje o zaleconej pacjentowi przez lekarza diecie. Wykonawca zabezpieczy pracowników kuchni i dystrybucji w odpowiednią ilość odzieży ochronnej, jak i roboczej. Pracownik powinien posiadać identyfikator z nazwiskiem i imieniem pracownika oraz logo firmy; odzież powinna być kompletna i czysta. Każdy pracownik świadczący usługę musi mieć aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne, jak również aktualne przeszkolenie w zakresie świadczonej usługi. Wykonawca zobowiązany jest do odsunięcia od obsługi pracownika nie posiadającego aktualnych badań. 2.2.4. Kontrola świadczonej usługi: a) Wydawanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem wymogów systemu HACCP oraz podjęciem odpowiedzialności za ich przestrzeganie. b) Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm i uzgodnień oraz realizacją postanowień zawartych w Umowie, sprawować będą koordynatorzy z ramienia Zamawiającego, którym Wykonawca zapewni dostęp do wszelkich dokumentów i danych niezbędnych do przeprowadzenia kontroli. 2.2.5 Cena usługi. a) szacunkowa całkowita ilość osobodni została wyliczona na podstawie planowanego zapotrzebowania na 24 miesięcy biorąc pod uwagę liczbę łóżek którymi dysponuje Zamawiający. Zamawiający oświadcza, iż nie ponosi odpowiedzialności za liczbę hospitalizowanych pacjentów, która jest zmienna. Wykonawca w toku realizacji zamówienia publicznego będzie mógł żądać wynagrodzenia w wysokości określonej w umowie, z tytułu faktycznie wykonywanej usługi na podstawie zatwierdzonego przez Zamawiającego protokołu odbioru usługi we wskazanym okresie rozliczeniowym. b) rozliczanie usługi z ilości osobodni będzie sporządzane co miesiąc wg ilości wydanych posiłków z podziałem na śniadanie, 2 śniadanie, obiad i kolację. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzenia jadłospisów z uwzględnieniem pory posiłków i sezonowości, z jednoczesnym ujednoliceniem żywienia do trzech posiłków głównych (śniadanie, obiad, kolacja) oraz dostosowaniem jadłospisu na posiłki mięsne, półmięsne i jarskie. c) średnia ilość osobodni w skali 1 miesiąca wynosi: 2800, w tym średnia liczba dzieci do 18 roku życia w skali 1 miesiąca wynosi 300 osób. d) do oferty Wykonawca ma obowiązek dołączenia jadłospisu na okres 21 dni z wyliczeniem kaloryczności z rozbiciem na węglowodany, białka oraz tłuszcze z zachowaniem norm żywieniowych e) Zamawiający w celu kontroli jakości posiłków będzie miał prawo maksymalnie 4 razy w toku trwania usługi dokonać na koszt Wykonawcy sprawdzenia kaloryczności posiłków w wyspecjalizowanej w tym zakresie jednostce kontrolnej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.08.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Impel Catering Company Sp. z o.o. Sp. K., Ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 808320,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 908880,00

  • Oferta z najniższą ceną: 908880,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1647120,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.