To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-07-20
Chorzów: Prowadzenie jadłodajni w siedzibie OPS w Chorzowie
Numer ogłoszenia: 261842 - 2012; data zamieszczenia: 20.07.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 211084 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Kruszcowa 22, 41-500 Chorzów, woj. śląskie, tel. 032 2496228, faks 032 2496229.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Prowadzenie jadłodajni w siedzibie OPS w Chorzowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie jadłodajni w siedzibie OPS w Chorzowie poprzez bezgotówkowe wydawanie jednodaniowych gorących posiłków dla osób korzystających z pomocy społecznej poprzez realizację wydawanych przez Zamawiającego decyzji administracyjnych. 2. W siedzibie Zamawiającego są pomieszczenia przystosowane do sporządzania i wydawania gorących posiłków. Wykonawca zapewni odpowiedni sprzęt do przygotowywanie, wydawania i konsumpcja posiłków a także przechowywania żywności w warunkach odpowiadających normom i przepisom prawnym. Wykonawca zainstaluje sprzęt i wyposażenie jadłodajni na własny koszt w pomieszczeniach piwnicznych w siedzibie OPS w Chorzowie. 3. Jednodaniowe gorące posiłki winny obejmować zupę z pieczywem o pojemności nie mniejszej niż 400ml, zamiennie z drugim daniem o gramaturze nie mniejszej niż 380 g. 4. Wydawanie gorących posiłków musi odbywać się przez wszystkie dni tygodnia, od poniedziałku do niedzieli, w tym również w dni ustawowo wolne pracy. 5. Przygotowywanie, wydawanie i konsumpcja posiłków musi się odbywać zgodnie z warunkami przewidzianymi w postanowieniach odpowiednich przepisów sanitarnych, epidemiologicznych i higienicznych, określonych dla placówek żywienia zbiorowego.. 6. W pomieszczeniach przeznaczonych do prowadzenia działalności określonej w pkt. 1, aktualnie znajduje się sklep mięsny oraz jadłodajnia, które są prowadzone przez podmiot gospodarczy. Pomieszczenia zaopatrzone są w centralne ogrzewanie, energię elektryczną, wodę oraz posiadają odprowadzenie ścieków. 7. Pomieszczenia, w których będą wydawane i konsumowane posiłki usytuowane są w piwnicy budynku. Miejsce na prowadzenie jadłodajni ma powierzchnię ok. 94 m2. Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia opłat z tytułu : a. czynszu najmu, b. energii elektrycznej, c. wody (ścieków) d. centralnego ogrzewania. Stawki ustalane są według zasad obowiązujących lokale użytkowe na terenie Miasta Chorzów. 8. Godziny wydawania posiłków muszą obejmować okres od godz. 12.00 do godz. 14.00, natomiast praca jadłodajni może odbywać się jedynie w godzinach od 7.00 do godz. 15.00 Zamawiający zastrzega sobie prawo wprowadzenia zmian godzin pracy jadłodajni. 9. Wyklucza się prowadzenie sprzedaży wyrobów alkoholowych w tym piwa oraz wyrobów tytoniowych. 10. Wykonawca nie może wypłacać gotówki w zamian za przysługujący gorący posiłek. 11. Wykonawca zapewni odpowiednie miejsce spożycia posiłku na terenie jadłodajni, talerze oraz sztućce. Osoba korzystająca z posiłku będzie mogła wynieść posiłek poza jadłodajnię jedynie we własnych naczyniach lub pojemnikach. W wyjątkowych sytuacjach dopuszcza się, po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym, wydawanie suchego prowiantu umożliwiającego przygotowanie posiłku przez osobę korzystająca z gorącego posiłku. 12. Na dzień ogłoszenia postępowania w jadłodajni wydawanych jest około 160 posiłków dziennie. Ilość ta może ulec zmianie. 13. Jadłodajnia może wydawać gorące posiłki również odpłatnie np. pracownikom Ośrodka. 14. Wydawanie przez Wykonawcę posiłków potwierdzone będzie miesięcznymi listami obecności osób korzystających z jadłodajni, zgodnie z decyzjami administracyjnymi Zamawiającego. Lista obecności powinna zawierać imiona i nazwiska osób korzystających z posiłku, daty wydania z posiłku oraz każdorazowe podpisy osób korzystających z usługi. 15. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić cenę określoną w fakturze, będącą ilorazem ceny brutto jednego posiłku oraz ilości posiłków zgodnych z decyzjami administracyjnymi zawartych w zestawieniu zbiorczym, w terminie do 14 dni od dnia przedstawienia faktury z wymaganymi dokumentami. 16. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu propozycję co najmniej 7 (siedmiu) różnorodnych jednodaniowych gorących posiłków, zgodnie z zasadami określonymi w Dziale II pkt. 3 SIWZ, o cenie zaoferowanej przez Wykonawcę w przedmiotowym postępowaniu. Propozycja zestawów obiadowych stanowić będzie załącznik do oferty Wykonawcy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.07.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PHU MAXI FOOD Damian Szelągiewicz, ul. Wolności 11/3, 41-500 Chorzów, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 180000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 126620,76
Oferta z najniższą ceną: 126620,76 / Oferta z najwyższą ceną: 170689,75
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z CHORZOWA
- Kompleksowa organizacja dwudniowego wydarzenia artystyczno-muzycznego wraz z atrakcjami towarzyszącymi z wykorzystaniem warsztatów i atrakcji dla dzieci w dniach 6-7 grudnia 2025 r.
- Kompleksowa obsługa w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy (BHP) oraz ochrony przeciwpożarowej (PPOŻ) w ZEFO w Chorzowie i w jednostkach obsługiwanych przez ZEFO w 2026 roku
- "Zakup i dostawa produktów do sterylizacji wyrobów medycznych"
- Zakup i dostawa materiałów opatrunkowych (2)
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 17 w Chorzowie, ul. Kasprowicza 1 - II/2025
- Wykonanie robót awaryjnych oraz innych robót wynikających z bieżących kontroli celem prawidłowego utrzymania obiektów - roboty ślusarskie - paczka nr 2
więcej: przetargi w Chorzowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Obsługa cateringowa Gali Sylwestrowej 2025 organizowanej w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej
- Świadczenie usługi zakwaterowania wraz z wyżywieniem kadry i studentów kierunków Turystyka i Rekreacja oraz Wychowanie Fizyczne podczas programowych obozów zimowych
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z Publicznego Przedszkola w Żmigrodzie "Zielona Dolina" w 2026 r.
- PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA DWUDANIOWYCH GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA PODOPIECZNYCH OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ DZIELNICY PRAGA -POŁUDNIE M.ST. WARSZAWY W LOKALU WYKONAWCY
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





