eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › ZAKUP POSIŁKÓW W FORMIE JEDNEGO GORĄCEGO DANIA

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-18

Racibórz: ZAKUP POSIŁKÓW W FORMIE JEDNEGO GORĄCEGO DANIA
Numer ogłoszenia: 260955 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 383132 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152650, faks 032 4190659.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP POSIŁKÓW W FORMIE JEDNEGO GORĄCEGO DANIA.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Zakup posiłków w formie jednego gorącego dania dla klientów wskazanych przez Zamawiającego. 1) Szacunkowa ilość posiłków rocznie: 18000 2) liczba wydawanych średnio zup dziennie 60 porcji (+ - 10) porcji, 3) zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków z uwagi na zmianę okoliczności uzasadniających przyznanie świadczenia w formie posiłku, 2. Miejsce wydawania posiłków w lokalu Wykonawcy - na terenie miasta Raciborza w odległości nie większej niż 3 km od siedziby tj. Sienkiewicza 1 3. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza wydawać posiłki, na czas obejmujący, co najmniej okres obowiązywania umowy. 4. Minimalny standard lokalu: 1) w pomieszczeniu-jadalni znajduje się min 5 stolików (dla 20 osób) ( bez wyodrębniania miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania). 2) dopuszczony przez właściwy podmiot do prowadzenia zbiorowego żywienia, 3) wyposażony w wc. z umywalką oraz podstawowe środki sanitarne, dostępny bezpłatnie dla klientów, 5. Spożywanie posiłków musi odbywać się na miejscu w godzinach urzędowania lokalu. 6. Wykonawca zapewnia posiłki przez cały rok od poniedziałku do soboty z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. 7. Posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone nie mogą powtarzać się w przeciągu 6 dni, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, 1) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, 2) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych. 3) jakość posiłków i organizacja posiłków powinna być zgodna z normami Instytutu Żywności i żywienia w Warszawie, 4) tygodniowy jadłospis należy przesyłać z wyprzedzeniem na skrzynkę e-mailową: sekretariat@ops-raciborz.pl, 5) Posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco z produktów świeżych (niemrożonych). 8. Przy wycenie posiłków należy wziąć pod uwagę: 1) gramaturę posiłku: a) zupa 450 ml, dodatek do zupy w ilości 100 g (mięso, kiełbasa), b) danie jednogarnkowe typu np. bigos, fasolka po bretońsku itp. w ilości 400 g c) duża bułka pszenna a 100 g do każdego dania 2) tygodniowo należy ustalić następujące ilości posiłków a) 4 posiłki w formie zupy z wkładką i bułką b) 2 posiłki w formie dania jednogarnkowego i bułką 9. Klient zobowiązany będzie do potwierdzania odbioru posiłków przez złożenie czytelnego podpisu na indywidualnym imiennym wykazie. 10. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych Wykonawca zobowiązany będzie do zawarcia odrębnej umowy powierzenia danych osobowych. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania tajemnicy zawodowej w zakresie informacji na temat danych osób korzystających z posiłków, w tym nie ujawniania informacji, że dana osoba jest klientem Zamawiającego. 12. Wykonawca zobowiązany jest posiadać ubezpieczenie na sumę nie mniejsza niż 20 000 zł od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na czas trwania umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • IMPEL CATERING Company Spółka z o.o Spółka Komandytowa, ul.Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 137430,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 89640,00

  • Oferta z najniższą ceną: 88200,00 / Oferta z najwyższą ceną: 100800,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.