Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-03
Golub-Dobrzyń: Dożywianie dzieci i dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia, znak sprawy: MOPS.ZP.271.5.2013
Numer ogłoszenia: 259807 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Polityki Społecznej w Golubiu-Dobrzyniu , ul. Kilińskiego 10, 87-400 Golub-Dobrzyń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 683 54 10 do 14 wew. 41, faks 56 683 54 10 do 14 wew. 41.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci i dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia, znak sprawy: MOPS.ZP.271.5.2013.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia jest: Dożywianie dorosłych mieszkańców Miasta Golubia-Dobrzynia - przewiduje się około 13.700 osobodni. Liczba osób objętych dożywianiem i ilość wydanych zleceń zależna będzie od ceny jednostkowej posiłków; Dożywianie dzieci, mieszkańców miasta Golubia-Dobrzynia, nie objętych przygotowaniem przedszkolnym i obowiązkiem nauki - przewiduje się w szczególnych sytuacjach rodzinnych i materialnych klientów, Dożywianie dzieci i młodzieży szkolnej, w okresach przerw w nauce, które powodują niemożność korzystania z dożywiania w stołówkach szkolnych i przedszkolnych - przewiduje się 1.950 osobodni oraz dodatkowe w szczególnych sytuacjach rodzinnych i materialnych klientów. Liczba osób objętych dożywianiem i ilość wydanych zleceń zależna będzie od ceny jednostkowej posiłków; Dożywianie obejmuje: Dożywianie dzieci - posiłki do spożycia we wskazanym lokalu Wykonawcy lub catering ( posiłek, opakowanie jednorazowe i dowóz posiłków do miejsca zamieszkania dziecka): przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dzieci do lat 15, dla posiłków jednodaniowych i dwudaniowych spożywanych w lokalu Wykonawcy lub dostarczanych cateringowo: a) zupa - 220 ml (dla posiłków dwudaniowych), b) zupa zagęszczana z wkładką - 250 ml, w tym wkładka co najmniej 60g, a jeżeli wkładką jest mięso z kością, to wkładka co najmniej 120g, c) pieczywo 80g, d) ziemniaki lub zamiennik (ryż, kasza, makaron) - 200 g, e) mięso - 80 g, f) surówka - 150 g, g) kompot, napój lub sok - 200 ml, Dożywianie dorosłych - posiłki do spożycia we wskazanym lokalu Wykonawcy lub catering (posiłek, opakowanie jednorazowe i dowóz posiłków do mieszkania/lokalu klienta lub opiekuna prawnego klienta): przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa zagęszczana z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków dla dorosłych, dla posiłków jednodaniowych i dwudaniowych, spożywanych w lokalu Wykonawcy lub dostarczanych cateringowo: a) zupa - 250 ml ( dla posiłków dwudaniowych), b) zupa zagęszczana z wkładką - 350 ml, w tym wkładka co najmniej 80g, a jeżeli wkładką jest mięso z kością, to wkładka co najmniej 150g, c) pieczywo - 100 gram, d) ziemniaki lub zamiennik ( ryż, kasza, makaron) - 350 gram, e) mięso - 120 gram, f) surówka- 200 gram, Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia: I część - dożywianie dzieci - posiłki podawane w lokalu Wykonawcy: 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, II część -dożywianie osób dorosłych - posiłki podawane w lokalu Wykonawcy: 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), od 1 do 7 dni w tygodniu, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), od 1 do 7 dni w tygodniu, III część - dożywianie dorosłych i dzieci cateringowo (z dowozem do miejsca zamieszkania klienta lub opiekuna prawnego dziecka) 1) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dzieci (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 2) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 3) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dzieci, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie + kompot, napój lub sok), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania dziecka, 4) przygotowanie ciepłych posiłków dwudaniowych dla dorosłych (zupa + drugie danie), wydawanych od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca pobytu dziecka, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, 5) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na pierwsze danie (zupa z wkładką + pieczywo), od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, 6) przygotowanie ciepłych posiłków jednodaniowych dla dorosłych, ze wskazaniem na drugie danie (drugie danie), od 1 do 7 dni w tygodniu, oraz dostarczenie ich do miejsca zamieszkania klienta, Rodzaj wydawanego/dostarczanego posiłku, będzie wynikać z decyzji lub zlecenia wystawionego przez Miejski Ośrodek Polityki Społecznej w Golubiu-Dobrzyniu i dostarczanego Wykonawcy, oraz na podstawie imiennych kartek dla Klienta. Zlecenia są podstawą do wyliczenia należności za świadczoną usługę przez Wykonawcę dla Zamawiającego. Klient pozostawia kartki u Wykonawcy w zamian za wydany posiłek. Po zakończonym miesiącu realizacji zamówienia Wykonawca przekazuje kartki Zamawiającemu, dla celów analizy realizacji pomocy Ośrodka wobec Klientów. Wykonawca odmawia wydania posiłku Klientowi posiadającemu kartkę, który to klient nie widnieje w zleceniu. Wykonawca każdorazowo niezwłocznie zgłasza takie sytuacje Zamawiającemu. Umowa będzie wykonywana (udzielany będzie posiłek) w lokalu Wykonawcy lub w innym lokalu wskazanym przez Wykonawcę na terenie miasta Golubia-Dobrzynia, lub w formie cateringu do miejsca zamieszkania dziecka lub dorosłego klienta. Wykonawca zobowiązuje się do wydawania lub dostarczania jednego posiłku dziennie dla klienta. Niedopuszczalne jest jednorazowe wydawanie posiłków z wyprzedzeniem na kilka dni. Wykonawca może wydać klientowi zaległe posiłki na własną odpowiedzialność i ich wydanie nie może obciążać Zamawiającego dodatkowymi kosztami. Wydawanie posiłków codziennie pozwala na spełnienie obowiązku Zamawiającego wobec klienta w zakresie dostarczenia jednego posiłku dziennie.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.00 - Posiłki gotowe .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, zgodnie ze wzorem podanym w załączniku nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający wymaga, aby Wykonawca na potwierdzenie niezbędnej wiedzy i doświadczenia wykazał, że w ciągu ostatnich trzech lat wykonał (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych) co najmniej 2 usługi polegające na świadczeniu usług cateringowych dla co najmniej 20 osób każda.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie, że osoby podane w wykazie osób, które będą uczestniczyć wykonaniu zamówienia, posiadają/a odpowiednie kwalifikacje/uprawnienia do planowania posiłków (np. dietetyk) i przygotowania posiłków (np. kucharz) w żywieniu zbiorowym - zgodnie ze wzorem oświadczenia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ;
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie, że osoby podane w wykazie osób, które będą uczestniczyć wykonaniu zamówienia, posiadają/a odpowiednie kwalifikacje/uprawnienia do planowania posiłków (np. dietetyk) i przygotowania posiłków (np. kucharz) w żywieniu zbiorowym - zgodnie ze wzorem oświadczenia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ;
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
6) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub składania ofert.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.golub-dobrzyń.miasto.nowoczesnagmina.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Polityki Społecznej, ul. Kilińskiego 10, 87-400 Golub-Dobrzyń (pok. nr 4 - I p.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejski Ośrodek Polityki Społecznej ul. Kilińskiego 10 87-400 Golub-Dobrzyń www.golub-dobrzyn.pl Pokój nr 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 30 im. Powstańców 1863r. w Warszawie - na 2026 rok
- Dostawy żywności do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 20 w Wrocławiu z podziałem na części.
- Usługa wykonywania i dostarczania obiadów do Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 6 w Gdańsku
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 59 w Szczecinie w podziale na części
- Dostawa produktów żywnościowych na potrzeby szkół podstawowych z terenu gminy Dalików
więcej: Posiłki gotowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





