eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŚwidwinDostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-07-19

Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu
Numer ogłoszenia: 259420 - 2012; data zamieszczenia: 19.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE 1. Kurczak świeży 15112000-6 kg 250 2 Porcie rosołowe 151112200-8 kg 450 3 Piersi z kurczaka 151112200-8 kg 200 4 Wątroba drobiowa 15112300-9 kg 160 5 Ćwiartka tylna 15112210-1 kg 250 6 Pieczeń drobiowa * 15131500-0 kg 120 7 Pasztet drobiowy * 15131500-0 kg 100 8 Pasztetowa * 15131500-0 kg 70 9 Blok drobiowy * 15131500-0 kg 90 10 Mielonki drobiowe * 15131500-0 kg 60 11 Mozaika drobiowa* 15131500-0 kg 50 12 Rolada Drobiowa * 151131500-0 kg 30 13 Szynka drobiowa * 151131500-0 kg 80 14 Schab drobiowy * 151131500-0 kg 40 15 Parówka drobiowa* 151131500-0 kg 170 MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY 1 Łopatka kg 750 2 Łopatka b/k /w/ 15131400-9 kg 150 3 Schab z/k /w/ 15131400-9 kg 240 4 Schab b/k /w/ 15131400-9 kg 80 5 Karkówka z/k /w/ 15131400-9 kg 250 6 Karkówka b/k /w/ 15131400-9 kg 100 7 Żeberka /w/ 15131400-9 kg 200 8 Wątroba / w/ 15131400-9 kg 70 9 Boczek świeży /w/ 15131400-9 kg 130 10 Wołowina zrazowa b/k 15111000-9 kg 80 11 Parówka /w/ 15131133-6 kg 100 12 Polędwica /w/ 15131133-6 kg 60 13 Pasztetowa * 15131100-9 kg 150 14 Pieczeń wieprzowa * 15131100-6 kg 90 15 Blok wieprzowy * 15131100-6 kg 140 18 Wędzonka wieprzowa * 15131100-6 kg 40 19 Metka * 15131100-6 kg 50 20 Salceson wieprz.* 15131100-6 kg 120 21 Szynka wieprzowa wędzona * 15131100-6 kg 130 22 Szynka wieprzowa prasowana * 15131100-6 kg 40 23 Kiełbasa biała wieprzowa * 15131100-6 kg 80 24 Kiełbasa szynkowa * 15131100-6 kg 140 25 Kiełbasa krakowska parzona * 15131100-6 kg 150 26 Kiełbasa żywiecka * 15131100-6 kg 150 27 Kiełbasa jarmarczna* 15131100-6 kg 300 28 Kiełbasa kanapkowa * 15131100-6 kg 80 29 Kiełbasa podwawelska * 15131100-6 kg 70 30 Kiełbasa piwna * 15131100-6 kg 140 31 Kiełbasa wczasowa * 15131100-6 kg 150 32 Kiełbasa tatrzańska * 15131100-6 kg 100 33 Kaszanka * 15131100-6 kg 180 34 Kiszka ziemniaczana * 15131100-6 kg 50 PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE 1 Cukier biały 15831200-4 kg 2000 2 Mąki zbożowe * 15612200-3 kg 400 3 Mąka kukurydziana * 15612210-6 kg 100 4 Kasze * 15613100-9 kg 300 5 Ryż * 156141006 kg 250 6 Sól 15872400-5 kg 150 7 Bułka tarta 15821000-9 kg 50 8 Makarony * 15851110-2 kg 450 9 Mąka ziemniaczana 15612300-4 kg 100 10 Pieprz mielony* 15871000-4 kg 10 11 Majeranek/250g/ 15872300-4 szt 300 12 Liść laurowy/12g/ 15872000-1 szt. 300 13 Ziele angielskie/20g/ 15872300-4 szt. 350 14 Kwasek cytrynowy 15871000-4 kg 10 15 Przyprawa typu Warzywko * 15872000-1 kg 50 16 Groszek konserwowy 153311460- kg 250 18 Koncentrat pomidorowy* 15331425-2 kg 150 19 Majonez * 15871273-8 kg 200 20 Musztarda * 15871273-8 kg 200 21 Herbata* 15863000-5 kg 100 22 Ketchup 15871239-5 kg 150 23 Dżemy * 15332290-3 kg 450 24 Olej* 15411100-3 litr 230 25 Zupy i buliony* 15891000-0 kg 120 26 Cukier puder 15830000-5 kg 120 27 Desery /budyń,galaretka, kisiel/ 15833100 kg 80 28 Płatki owsiane 15613380-5 kg 60 29 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 100 30 Płatki ryżowe 15613311-1 kg 50 31 Kawa zbożowa 15860000-4 kg 130 32 Kompot wiśniowy 15332100-5 kg 300 33 Kompot czarna porzeczka 15332411-8 kg 150 34 Kompot wieloowocowy 15332100-5 kg 250 35 Kompot truskawka 15332100-5 kg 300 37 Kompot śliwka 15332100-5 kg 200 38 Syrop owocowy * 15321000-1 kg 250 39 Soki owocowe i warzywne 15320000-7 litr 950.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających, o których mowa w art.67 ust.1 pkt.7 ustawy Prawo zamówień publicznych

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.12.20-8, 15.11.23.00-9, 15.11.22.10-1, 15.13.15.00-0, 15.13.14.00-9, 15.13.11.33-6, 15.13.11.00-6, 15.83.12.00-4, 15.61.22.00-3, 15.61.22.10-6, 15.33.21.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.08.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • załącznik Nr 4 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • załącznik Nr 4 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Modrzewiec 8 78 - 331 Rąbino.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.07.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej - sekretariat Modrzewiec 8 78 - 331 Rąbino.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży 15112000-6 kg 250 Porcie rosołowe 151112200-8 kg 450 Piersi z kurczaka 151112200-8 kg 200 Wątroba drobiowa 15112300-9 kg 160 Ćwiartka tylna 15112210-1 kg 250 Pieczeń drobiowa * 15131500-0 kg 120 Pasztet drobiowy * 15131500-0 kg 100 Pasztetowa * 15131500-0 kg 70 Blok drobiowy * 15131500-0 kg 90 Mielonki drobiowe * 15131500-0 kg 60 Mozaika drobiowa* 15131500-0 kg 50 Rolada Drobiowa * 151131500-0 kg 30 Szynka drobiowa * 151131500-0 kg 80 Schab drobiowy * 151131500-0 kg 40 Parówka drobiowa* 151131500-0 kg 170.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.12.20-8, 15.11.23.00-9, 15.11.22.10-1, 15.13.15.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka z/k /w/ 15131400-9 kg 750 Łopatka b/k /w/ 15131400-9 kg 150 Schab z/k /w/ 15131400-9 kg 240 Schab b/k /w/ 15131400-9 kg 80 Karkówka z/k /w/ 15131400-9 kg 250 Karkówka b/k /w/ 15131400-9 kg 100 Żeberka /w/ 15131400-9 kg 200 Wątroba / w/ 15131400-9 kg 70 Boczek świeży /w/ 15131400-9 kg 130 Wołowina zrazowa b/k 15111000-9 kg 80 Parówka /w/ 15131133-6 kg 100 Polędwica /w/ 15131133-6 kg 60 Pasztetowa * 15131100-9 kg 150 Pieczeń wieprzowa * 15131100-6 kg 90 Blok wieprzowy * 15131100-6 kg 140 Wędzonka wieprzowa * 15131100-6 kg 40 Metka * 15131100-6 kg 50 Salceson wieprz.* 15131100-6 kg 120 Szynka wieprzowa wędzona * 15131100-6 kg 130 Szynka wieprzowa prasowana * 15131100-6 kg 40 Kiełbasa biała wieprzowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa szynkowa * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa krakowska parzona * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa żywiecka * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa jarmarczna* 15131100-6 kg 300 Kiełbasa kanapkowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa podwawelska * 15131100-6 kg 70 Kiełbasa piwna * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa wczasowa * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa tatrzańska * 15131100-6 kg 100 Kaszanka * 15131100-6 kg 180 Kiszka ziemniaczana * 15131100-6 kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.00-9, 15.13.11.33-6, 15.13.11.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały 15831200-4 kg 2000 Mąki zbożowe * 15612200-3 kg 400 Mąka kukurydziana * 15612210-6 kg 100 Kasze * 15613100-9 kg 300 Ryż * 156141006 kg 250 Sól 15872400-5 kg 150 Bułka tarta 15821000-9 kg 50 Makarony * 15851110-2 kg 450 Mąka ziemniaczana 15612300-4 kg 100 Pieprz mielony* 15871000-4 kg 10 Majeranek/250g/ 15872300-4 szt 300 Liść laurowy/12g/ 15872000-1 szt. 300 Ziele angielskie/20g/ 15872300-4 szt. 350 Kwasek cytrynowy 15871000-4 kg 10 Przyprawa typu Warzywko * 15872000-1 kg 50 Groszek konserwowy 153311460- kg 250 Koncentrat pomidorowy* 15331425-2 kg 150 Majonez * 15871273-8 kg 200 Musztarda * 15871273-8 kg 200 Herbata* 15863000-5 kg 100 Ketchup 15871239-5 kg 150 Dżemy * 15332290-3 kg 450 Olej* 15411100-3 litr 230 Zupy i buliony* 15891000-0 kg 120 Cukier puder 15830000-5 kg 120 Desery /budyń,galaretka, kisiel/ 15833100 kg 80 Płatki owsiane 15613380-5 kg 60 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 100 Płatki ryżowe 15613311-1 kg 50 Kawa zbożowa 15860000-4 kg 130 Kompot wiśniowy 15332100-5 kg 300 Kompot czarna porzeczka 15332411-8 kg 150 Kompot wieloowocowy 15332100-5 kg 250 Kompot truskawka 15332100-5 kg 300 Kompot śliwka 15332100-5 kg 200 Syrop owocowy * 15321000-1 kg 250 Soki owocowe i warzywne 15320000-7 litr 950.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.61.22.00-3, 15.61.22.10-6, 15.33.21.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.