Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-19
Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu
Numer ogłoszenia: 259420 - 2012; data zamieszczenia: 19.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Modrzewcu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE 1. Kurczak świeży 15112000-6 kg 250 2 Porcie rosołowe 151112200-8 kg 450 3 Piersi z kurczaka 151112200-8 kg 200 4 Wątroba drobiowa 15112300-9 kg 160 5 Ćwiartka tylna 15112210-1 kg 250 6 Pieczeń drobiowa * 15131500-0 kg 120 7 Pasztet drobiowy * 15131500-0 kg 100 8 Pasztetowa * 15131500-0 kg 70 9 Blok drobiowy * 15131500-0 kg 90 10 Mielonki drobiowe * 15131500-0 kg 60 11 Mozaika drobiowa* 15131500-0 kg 50 12 Rolada Drobiowa * 151131500-0 kg 30 13 Szynka drobiowa * 151131500-0 kg 80 14 Schab drobiowy * 151131500-0 kg 40 15 Parówka drobiowa* 151131500-0 kg 170 MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY 1 Łopatka kg 750 2 Łopatka b/k /w/ 15131400-9 kg 150 3 Schab z/k /w/ 15131400-9 kg 240 4 Schab b/k /w/ 15131400-9 kg 80 5 Karkówka z/k /w/ 15131400-9 kg 250 6 Karkówka b/k /w/ 15131400-9 kg 100 7 Żeberka /w/ 15131400-9 kg 200 8 Wątroba / w/ 15131400-9 kg 70 9 Boczek świeży /w/ 15131400-9 kg 130 10 Wołowina zrazowa b/k 15111000-9 kg 80 11 Parówka /w/ 15131133-6 kg 100 12 Polędwica /w/ 15131133-6 kg 60 13 Pasztetowa * 15131100-9 kg 150 14 Pieczeń wieprzowa * 15131100-6 kg 90 15 Blok wieprzowy * 15131100-6 kg 140 18 Wędzonka wieprzowa * 15131100-6 kg 40 19 Metka * 15131100-6 kg 50 20 Salceson wieprz.* 15131100-6 kg 120 21 Szynka wieprzowa wędzona * 15131100-6 kg 130 22 Szynka wieprzowa prasowana * 15131100-6 kg 40 23 Kiełbasa biała wieprzowa * 15131100-6 kg 80 24 Kiełbasa szynkowa * 15131100-6 kg 140 25 Kiełbasa krakowska parzona * 15131100-6 kg 150 26 Kiełbasa żywiecka * 15131100-6 kg 150 27 Kiełbasa jarmarczna* 15131100-6 kg 300 28 Kiełbasa kanapkowa * 15131100-6 kg 80 29 Kiełbasa podwawelska * 15131100-6 kg 70 30 Kiełbasa piwna * 15131100-6 kg 140 31 Kiełbasa wczasowa * 15131100-6 kg 150 32 Kiełbasa tatrzańska * 15131100-6 kg 100 33 Kaszanka * 15131100-6 kg 180 34 Kiszka ziemniaczana * 15131100-6 kg 50 PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE 1 Cukier biały 15831200-4 kg 2000 2 Mąki zbożowe * 15612200-3 kg 400 3 Mąka kukurydziana * 15612210-6 kg 100 4 Kasze * 15613100-9 kg 300 5 Ryż * 156141006 kg 250 6 Sól 15872400-5 kg 150 7 Bułka tarta 15821000-9 kg 50 8 Makarony * 15851110-2 kg 450 9 Mąka ziemniaczana 15612300-4 kg 100 10 Pieprz mielony* 15871000-4 kg 10 11 Majeranek/250g/ 15872300-4 szt 300 12 Liść laurowy/12g/ 15872000-1 szt. 300 13 Ziele angielskie/20g/ 15872300-4 szt. 350 14 Kwasek cytrynowy 15871000-4 kg 10 15 Przyprawa typu Warzywko * 15872000-1 kg 50 16 Groszek konserwowy 153311460- kg 250 18 Koncentrat pomidorowy* 15331425-2 kg 150 19 Majonez * 15871273-8 kg 200 20 Musztarda * 15871273-8 kg 200 21 Herbata* 15863000-5 kg 100 22 Ketchup 15871239-5 kg 150 23 Dżemy * 15332290-3 kg 450 24 Olej* 15411100-3 litr 230 25 Zupy i buliony* 15891000-0 kg 120 26 Cukier puder 15830000-5 kg 120 27 Desery /budyń,galaretka, kisiel/ 15833100 kg 80 28 Płatki owsiane 15613380-5 kg 60 29 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 100 30 Płatki ryżowe 15613311-1 kg 50 31 Kawa zbożowa 15860000-4 kg 130 32 Kompot wiśniowy 15332100-5 kg 300 33 Kompot czarna porzeczka 15332411-8 kg 150 34 Kompot wieloowocowy 15332100-5 kg 250 35 Kompot truskawka 15332100-5 kg 300 37 Kompot śliwka 15332100-5 kg 200 38 Syrop owocowy * 15321000-1 kg 250 39 Soki owocowe i warzywne 15320000-7 litr 950.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających, o których mowa w art.67 ust.1 pkt.7 ustawy Prawo zamówień publicznych
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.12.20-8, 15.11.23.00-9, 15.11.22.10-1, 15.13.15.00-0, 15.13.14.00-9, 15.13.11.33-6, 15.13.11.00-6, 15.83.12.00-4, 15.61.22.00-3, 15.61.22.10-6, 15.33.21.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.08.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik Nr 4 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik Nr 4 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik Nr 4 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik Nr 4 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
załącznik Nr 4 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej
Modrzewiec 8
78 - 331 Rąbino.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.07.2012 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej - sekretariat Modrzewiec 8 78 - 331 Rąbino.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży 15112000-6 kg 250 Porcie rosołowe 151112200-8 kg 450 Piersi z kurczaka 151112200-8 kg 200 Wątroba drobiowa 15112300-9 kg 160 Ćwiartka tylna 15112210-1 kg 250 Pieczeń drobiowa * 15131500-0 kg 120 Pasztet drobiowy * 15131500-0 kg 100 Pasztetowa * 15131500-0 kg 70 Blok drobiowy * 15131500-0 kg 90 Mielonki drobiowe * 15131500-0 kg 60 Mozaika drobiowa* 15131500-0 kg 50 Rolada Drobiowa * 151131500-0 kg 30 Szynka drobiowa * 151131500-0 kg 80 Schab drobiowy * 151131500-0 kg 40 Parówka drobiowa* 151131500-0 kg 170.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.12.20-8, 15.11.23.00-9, 15.11.22.10-1, 15.13.15.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO WIEPRZOWE,WOŁOWE I I WĘDLINY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka z/k /w/ 15131400-9 kg 750 Łopatka b/k /w/ 15131400-9 kg 150 Schab z/k /w/ 15131400-9 kg 240 Schab b/k /w/ 15131400-9 kg 80 Karkówka z/k /w/ 15131400-9 kg 250 Karkówka b/k /w/ 15131400-9 kg 100 Żeberka /w/ 15131400-9 kg 200 Wątroba / w/ 15131400-9 kg 70 Boczek świeży /w/ 15131400-9 kg 130 Wołowina zrazowa b/k 15111000-9 kg 80 Parówka /w/ 15131133-6 kg 100 Polędwica /w/ 15131133-6 kg 60 Pasztetowa * 15131100-9 kg 150 Pieczeń wieprzowa * 15131100-6 kg 90 Blok wieprzowy * 15131100-6 kg 140 Wędzonka wieprzowa * 15131100-6 kg 40 Metka * 15131100-6 kg 50 Salceson wieprz.* 15131100-6 kg 120 Szynka wieprzowa wędzona * 15131100-6 kg 130 Szynka wieprzowa prasowana * 15131100-6 kg 40 Kiełbasa biała wieprzowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa szynkowa * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa krakowska parzona * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa żywiecka * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa jarmarczna* 15131100-6 kg 300 Kiełbasa kanapkowa * 15131100-6 kg 80 Kiełbasa podwawelska * 15131100-6 kg 70 Kiełbasa piwna * 15131100-6 kg 140 Kiełbasa wczasowa * 15131100-6 kg 150 Kiełbasa tatrzańska * 15131100-6 kg 100 Kaszanka * 15131100-6 kg 180 Kiszka ziemniaczana * 15131100-6 kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.00-9, 15.13.11.33-6, 15.13.11.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY SPOŻYWCZE I NAPOJE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały 15831200-4 kg 2000 Mąki zbożowe * 15612200-3 kg 400 Mąka kukurydziana * 15612210-6 kg 100 Kasze * 15613100-9 kg 300 Ryż * 156141006 kg 250 Sól 15872400-5 kg 150 Bułka tarta 15821000-9 kg 50 Makarony * 15851110-2 kg 450 Mąka ziemniaczana 15612300-4 kg 100 Pieprz mielony* 15871000-4 kg 10 Majeranek/250g/ 15872300-4 szt 300 Liść laurowy/12g/ 15872000-1 szt. 300 Ziele angielskie/20g/ 15872300-4 szt. 350 Kwasek cytrynowy 15871000-4 kg 10 Przyprawa typu Warzywko * 15872000-1 kg 50 Groszek konserwowy 153311460- kg 250 Koncentrat pomidorowy* 15331425-2 kg 150 Majonez * 15871273-8 kg 200 Musztarda * 15871273-8 kg 200 Herbata* 15863000-5 kg 100 Ketchup 15871239-5 kg 150 Dżemy * 15332290-3 kg 450 Olej* 15411100-3 litr 230 Zupy i buliony* 15891000-0 kg 120 Cukier puder 15830000-5 kg 120 Desery /budyń,galaretka, kisiel/ 15833100 kg 80 Płatki owsiane 15613380-5 kg 60 Płatki kukurydziane 15613311-1 kg 100 Płatki ryżowe 15613311-1 kg 50 Kawa zbożowa 15860000-4 kg 130 Kompot wiśniowy 15332100-5 kg 300 Kompot czarna porzeczka 15332411-8 kg 150 Kompot wieloowocowy 15332100-5 kg 250 Kompot truskawka 15332100-5 kg 300 Kompot śliwka 15332100-5 kg 200 Syrop owocowy * 15321000-1 kg 250 Soki owocowe i warzywne 15320000-7 litr 950.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.61.22.00-3, 15.61.22.10-6, 15.33.21.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.08.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- Dostawa sprzętu i wyposażenia na potrzeby ochrony ludności i obrony cywilnej
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Prawa jazdy kat. B
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu Prawa jazdy kat. B
- Wynajem pojazdów i maszyn do świadczenia na rzecz Zamawiającego usług przy zimowym utrzymaniu dróg powiatowych na terenie Powiatu Świdwińskiego w sezonie 2025/2026
- ZP/73/2025 Usługi prania wodnego i czyszczenia chemicznego, usługi krawieckie oraz dezynfekcja obuwia
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- Dostawy mięso i wędliny drobiowe dla Zakładu Karnego w Przytułach Starych
- Sukcesywną dostawę artykułów spożywczych z podziałem na części dla Szkoły Podstawowej Nr 1 w Sopocie z podziałem na 8 części
- Dostawa produktów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej OSTOJA w Sośnicowicach
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola "Tęczowy Zakątek" w Chełmnie na rok 2026"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





