eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kryry › Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach w 2015 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-15

Kryry: Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach w 2015 r.
Numer ogłoszenia: 259055 - 2014; data zamieszczenia: 15.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspkryry.edupage.org
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zspkryry.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: placówka oświatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach w 2015 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach w 2015 r., tj. od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r. obejmująca grupy towarów spożywczych zgodnie z załącznikami A do G.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia; dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; sytuacji ekonomicznej i finansowej oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego z powodu zaistnienia przyczyn, o których mowa w art 24 ust 1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Opisane w SIWA

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zspkryry.edupage.org.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2014 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, tel/fax: 32-212-22-13.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb duży biały krojony 1000g szt. 900 Chleb wielozbożowy krojony 600g szt. 160 Bułka biała mała 50g szt. 500 Bułka biała duża 100g szt . 4500 Rogal maślany 100g szt. 1700 Wek 500g krojony szt. 800 Babka piaskowa 400g szt. 140 Bułka tarta kg 160.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso, wędliny, konserwy i wyroby mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Boczek wędzony kg 190 Schab z kością kg 475 Łopatka bez kości kg 550 Mięso gulaszowe kg 550 Mięso mielone kg 260 Udziec wieprzowy kg 180 Kość wieprzowa świeże kg 150 Kiełbasa litewska kg 210 Mortadela kg 25 Szynka sopocka kg 50 Szynka kg 50 Dębicka kiełbasa kg 20 Parówka wieprzowe kg 15 Kiełbaski firmowe kg 85 Pasztet kremowy kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 500 Kurczak cały kg 180 Porcje rosołowe kg 200 Udka z kurczaka ćwiartka kg 680 Szynka królewska kg 55.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet tilapia IQF kg 200 Filet panga IQF kg 180 Filet sola kg 180.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa, owoce, przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Fasola kolorowa kg 50 Fasola Jaś kg 80 Groszek konserwowy 400g szt. 120 Groch łuskany kg 60 Jabłka kg 1400 Kapusta biała kg 750 Kapusta czerwona kg 180 Kapusta młoda szt. 120 Kapusta kiszona kg 750 Koperek zielony pęczek 200 Ogórek konserwowy 1000g szt. 460 Ogórek kiszony kg 50 Pietruszka zielona pęczek 200 Pietruszka korzeń kg 200 Pieczarki kg 110 Seler kg 200 Ziemniaki kg 5100 Brzoskwinia puszka 825g szt. 100 Pomarańcze kg 330 Banany kg 700 Dżem truskawkowy 280 g (nie mniej niż 40g owoców na 100g dżemu) szt. 300 Mrożonka - kalafior różyczki 2,5 kg kg 60 Mrożonka - brokuł 2,5 kg kg 80 Mrożonka - fasolka zielona 2,5 kg kg 80 Mrożonka kompot 6 składników 500g szt. 100 Mrożonka - frytki 1000g kg 300 Pieczarki konserwowe 1000g szt. 20 Papryka konserwowa 900ml szt. 60 Cebula kg 250 Buraki czerwone kg 350 Marchew kg 850 Sałatki warzywne konserwowe 900ml (obiadowa, szwedzka, domowa) szt. 150 Kapusta pekińska szt. 150 Czosnek szt. 50 Gruszka kg 500 Szczypiorek szt. 130 Pomidor kg 70 Por szt. 100 Ogórek zielony kg 50 Sałata zielona szt. 30 Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem (710ml) szt. 50 Brukselka mrożona kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne, nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt z owocami 150g szt. 2300 Mleko 3,2% 1 litr, karton szt. 850 Masło ekstra 200g 82% tłuszczu szt. 1500 Margaryna mleczna z mlekiem 250g szt. 960 Majonez 320ml + - słoik Winiary lub równoważny szt. 80 Serek topiony 100g bez dodatków smakowych szt. 200 Serek homogenizowany 150g waniliowy, owocowy, różne smaki szt. 2500 Ser Gouda kg 100 Śmietana 18% 500g szt. 30 Deser Monte z czekoladą 4*100g lub równoważny szt. 1200 Twaróg półtłusty kg 120 Jogurt z ziarnami 175g, żywe kultury bakterii szt. 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pozostałe produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń waniliowy z cukrem opakowanie 60g Winiary lub równoważny szt. 340 Cynamon mielony saszetka 15g szt. 80 Cukier biały op. 1kg kg 1450 Fix do spagetti bolognese szt. 50 Galaretka owocowa 75g różne smaki szt. 300 Herbata Minutka lub równoważna op. 100szt. szt. 350 Przyprawa sucha warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb; (Kucharek lub równoważna) szt. 220 Kawa typu Inka 150g szt. 45 Kasza manna kg 50 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 120 Napój kakaowy instant z witaminami i wapniem. Opakowanie - 700g Puchatek lub równoważny szt. 20 Liść laurowy 7g szt. 30 Majeranek 8g szt. 60 Mąka pszenna poznańska typ 500 kg 500 Mąka ziemniaczana 100g kg 100 Musztarda 100g w tubie szt. 20 Makaron gruby świderki 1000g skład: 100%semoliny, woda kg 200 Makaron gwiazdki drobne 250 g 5-cio jajeczny szt. 120 Makaron spaghetti 500g , skład: 100% mąki z pszenicy durum o najwyższej jakości, woda szt. 300 Makaron nitki 250g 2-jajeczny szt. 160 Krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi 130g Nutella lub równoważny szt. 90 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op.3000ml szt. 120 Ocet 10% 500ml szt. 15 Papryka mielona 20g szt. 250 Płatki śniadaniowe kukurydziane 500g szt. 24 Płatki śniadaniowe miodowe 500g szt. 24 Płatki śniadaniowe czekoladowe 500g szt. 24 Pieprz mielony czarny 20g szt. 100 Pasztet drobiowy konserwa 160g szt. 200 Przyprawa płynna wieloskładnikowa 960g szt. 40 Ryż op. 1000g kg 100 Napój niegazowany wieloowocowy na bazie marchewki 150 g opakowanie typu piramidka ze słomką szt. 1500 Sok malinowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony430 ml szt. 700 Sok pomarańczowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony ml szt. 200 Sól 1kg kg 160 Ziele angielskie 15 g szt. 50 Żurek śląski 450g kubek szt. 100 Barszcz czerwony - koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych bez konserwantów 300 ml (380g) w butelce szklanej szt. 45 Miód prawdziwy kwiatowy 400g szt. 20 Jajka duże - L lub XL szt. 8000 Kartacze mrożone z mięsem kg 400 Knedle z truskawkami kg 150 Koncentrat pomidorowy 30% bez dodatków 1000g szt. 140 Ketchup łagodny 500g szt. 150 Uszka z grzybami 250g szt. 30 Woda mineralna niegazowana, butelka 5 l o średnim stopniu mineralizacji i niskiej zawartości sodu szt. 100 Ciastka z pięcioma rodzajami zbóż (6 x 4 ciastka) różne smaki Bellvita lub równoważne szt. 250 Śledź w puszce w oleju masa netto 170 g szt. 80 Czekolada mleczna o wadze 100 g (skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, laktoza i białka mleka, miazga z orzechów laskowych, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), aromat; masy kakaowej min. 30% a mlecznej min. 15%. szt. 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.