eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Siemirowice › dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice, Komendy lotniska Nr 2 w Darłowie i Przedszkola nr 101 w Siemirowicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-21

Siemirowice: dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice, Komendy lotniska Nr 2 w Darłowie i Przedszkola nr 101 w Siemirowicach
Numer ogłoszenia: 257213 - 2007; data zamieszczenia: 21.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 4653, 84-313 Siemirowice, woj. pomorskie, tel. 059 8614186, fax 059 8614183.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mw.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojskowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice, Komendy lotniska Nr 2 w Darłowie i Przedszkola nr 101 w Siemirowicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice, Komendy lotniska Nr 2 w Darłowie i Przedszkola nr 101 w Siemirowicach - wielkość zamówienia: zadanie nr 1 : Śmietana UHT o zawartości tłuszczu 18 % typu MU PN-A-86050:2002 kg 2000 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% typu Łaciate PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 8800 Mleko w proszku o zawartości tłuszczu 26 % PN-92/N-86024 kg 3600 Jogurt owocowy typu Jogobella PN-A-86061:2002 kg 1000 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 815 Twaróg półtłusty PN-91/A-86300 kg 680 Ser topiony o zawartości tłuszczu 40% PN-66/A-86233 kg 720 Serek homogenizowany PN-91/A-86300 kg 1520 Masło świeże extra o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82% PN-A-86155:1995 kg 1600 Masło roślinne typu Olvita PN-92/A-86908:2000 kg 1400 zadanie nr 2: Śmietana UHT o zawartości tłuszczu 18 % typu MU PN-A-86050:2002 kg 1400 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% typu Łaciate PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 600 Mleko w proszku o zawartości tłuszczu 26 % PN-92/N-86024 kg 2000 Jogurt owocowy typu Jogobella PN-A-86061:2002 kg 1900 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 1400 Twaróg półtłusty PN-91/A-86300 kg 800 Ser topiony o zawartości tłuszczu 40% PN-66/A-86233 kg 1100 Serek homogenizowany PN-91/A-86300 kg 2000 Masło świeże extra o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82% PN-A-86155:1995 kg 1600 Masło roślinne typu Olvita PN-92/A-86908:2000 kg 1200 zadanie nr 3: Jogurt naturalny 400g PN-A-86061:2002 kg 55,2 Jogurt owocowy 400g PN-A-86061:2002 kg 116 Masło extra świeże o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82 % kostka 200 g PN-A-86155:1995 kg 149 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 1600 Twaróg półtłusty - kostka 200 - 250 g PN-91/A-86300 kg 82 Ser topiony 100 g PN-66/A-86233 kg 14 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 36 Serek homogenizowany 250 g PN-91/A-86300 kg 80 Śmietana o zawartości tłuszczu 18% 400g PN-A-86050:2002 kg 105 Margaryna typu Plama PN-92/A-86908:2000 kg 10

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Oryginalny kod CPV: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy 15.54.12.00 - 15.54.12.00 Oryginalny kod CPV: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; - przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki określone w ust.1, jeżeli złoży wymagane oświadczenia i dokumenty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5 2. oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 6 3. oświadczenie o wyrażeniu zgody na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw przez Służby Dyżurne Wojskowych Jednostek Budżetowych oraz Oficera Służby Kontrwywiadu Wojskowego.- załącznik nr 7 4. oświadczenie ze w szczególnie uzasadnionych przypadkach (m.in. szkolenie poligonowe, szkolenie rezerw osobowych, osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej) zagwarantowane będzie zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych i miejsca szkoleń poligonowych wskazanych przez Odbiorcę -załącznik nr 8 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 6. aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego , że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 7. decyzję wystawioną dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 8. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 9. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 10. Zaświadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz.U.Nr 21.poz.179 z 2003r) Jeżeli ofertę podpisuje osoba upoważniona do reprezentowania firmy na zewnątrz i zaciągania zobowiązania w wysokości odpowiadającej cenie oferty ( dotyczy to wszystkich załączników stanowiących oświadczenie wykonawcy ) do oferty należy załączyć upoważnienie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, kancelaria pokój nr 18.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.01.2008 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, kancelaria pokój nr 125.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej Siemirowice.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa produktów mleczarskich do Jednostki Wojskowej Siemirowice - wielkość zamówienia: Śmietana UHT o zawartości tłuszczu 18 % typu MU PN-A-86050:2002 kg 2000 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% typu Łaciate PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 8800 Mleko w proszku o zawartości tłuszczu 26 % PN-92/N-86024 kg 3600 Jogurt owocowy typu Jogobella PN-A-86061:2002 kg 1000 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 815 Twaróg półtłusty PN-91/A-86300 kg 680 Ser topiony o zawartości tłuszczu 40% PN-66/A-86233 kg 720 Serek homogenizowany PN-91/A-86300 kg 1520 Masło świeże extra o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82% PN-A-86155:1995 kg 1600 Masło roślinne typu Olvita PN-92/A-86908:2000 kg 1400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.55.13.20-4, 15.54.40.00-3, 15.54.12.00-0, 15.54.50.00-0, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa produktów mleczarskich do Komendy Lotniska Nr 2 Darłowo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa produktów mleczarskich do Komendy Lotniska Nr 2 Darłowo - wielkość zamówienia: Śmietana UHT o zawartości tłuszczu 18 % typu MU PN-A-86050:2002 kg 1400 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% typu Łaciate PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 600 Mleko w proszku o zawartości tłuszczu 26 % PN-92/N-86024 kg 2000 Jogurt owocowy typu Jogobella PN-A-86061:2002 kg 1900 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 1400 Twaróg półtłusty PN-91/A-86300 kg 800 Ser topiony o zawartości tłuszczu 40% PN-66/A-86233 kg 1100 Serek homogenizowany PN-91/A-86300 kg 2000 Masło świeże extra o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82% PN-A-86155:1995 kg 1600 Masło roślinne typu Olvita PN-92/A-86908:2000 kg 1200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.55.13.20-4, 15.54.40.00-3, 15.54.12.00-0, 15.54.50.00-0, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa produktów mleczarskich do Przedszkola w Siemirowicach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa produktów mleczarskich do Przedszkola w Siemirowicach - wielkość zamówienia: Jogurt naturalny 400g PN-A-86061:2002 kg 55,2 Jogurt owocowy 400g PN-A-86061:2002 kg 116 Masło extra świeże o zawartości tłuszczu niemniejszej niż 82 % kostka 200 g PN-A-86155:1995 kg 149 Mleko UHT o zawartości tłuszczu 2% PN-A-86003:1996/A1:1998 kg 1600 Twaróg półtłusty - kostka 200 - 250 g PN-91/A-86300 kg 82 Ser topiony 100 g PN-66/A-86233 kg 14 Ser twardy żółty typu Gouda BN-77/8046-04 kg 36 Serek homogenizowany 250 g PN-91/A-86300 kg 80 Śmietana o zawartości tłuszczu 18% 400g PN-A-86050:2002 kg 105 Margaryna typu Plama PN-92/A-86908:2000 kg 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.20.00-0, 15.51.17.00-0, 15.55.13.20-4, 15.54.40.00-3, 15.54.12.00-0, 15.54.50.00-0, 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.