Ogłoszenie z dnia 2008-12-08
Trzebiechów: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 256756 - 2008; data zamieszczenia: 08.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Sulechowska 1, 66-132 Trzebiechów, woj. lubuskie, tel. 068 3514126, faks 068 3514126, 3514136, 3514111.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.zgora.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy następujących artykułów spożywczych : 1 Mięso i wędliny Wspólny słownik zamówień (CPV) kod: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 3 SIWZ 2 Mleko i przetwory mleczne: Wspólny słownik zamówień (CPV) kod: 15500000-3 Produkty mleczarskie 15431100-9 Margaryna 15898000-9 Drożdże Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 4 SIWZ 3 Owoce i warzywa mrożone Wspólny słownik zamówień (CPV) kod: 15331100-8 Warzywa świeże lub mrożone Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 5 SIWZ 4 Produkty spożywcze i napoje Wspólny słownik zamówień (CPV) kod: 15000000-8 Produkty spożywcze i napoje Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 6 SIWZ 5 Warzywa i owoce świeże Wspólny słownik zamówień (CPV) kod: 153000000-0 Warzywa, owoce Szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 7 SIWZ.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.43.11.00 - Margaryna 15.89.80.00 - Drożdże 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy Prawo zamówień publicznych. a) posiadają uprawnienia do wykonania zamówienia, co oznacza że prowadzą działalność od co najmniej dwóch lat, b) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, c) przedstawią ofertę zgodną ze wszystkimi wymogami siwz oraz ustawy pzp, d) podpiszą wzór umowy. Ocena spełnienia warunków stawianych wykonawcą będzie dokonywana przy zastosowaniu kryterium spełnia, nie spełnia..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda od wykonawców następujących dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty są składane w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę: 1) Podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 ustawy pzp, zgodnie ze wzorem stanowiącym ZAŁĄCZNIK NR 1 SIWZ 2)Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - ZAŁĄCZNIK nr 2 SIWZ wraz z załącznikami na całość zamówienia lub na jego część. 4) Podpisany wzór umowy - ZAŁACZNIK NR 8 SIWZ. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia ( np. konsorcjum) dokumenty wymienione w pkt 8 ppkt 1 i 2, składa każdy z Wykonawców oddzielnie pozostałe dokumenty mogą być przedstawione przez jednego z wykonawców. Ponadto od wykonawców występujących wspólnie wymagana jest prawidłowo sporządzona umowa ( np. umowa konsorcjum, czy spółki cywilnej). Ocena spełnienia warunków stawianych wykonawcą będzie dokonywana przy zastosowaniu kryterium spełnia, nie spełnia. Wykonawca nie spełniający warunków zostanie wykluczony z postępowania, jego oferta zostanie odrzucona..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.trzebiechow.bip.net.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Trzebiechowie, ul. Sulechowska 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2008 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej, ul. Sulechowska 1, biuro kadr.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy mięsa i wędlin.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wędliny, szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 3 SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy mleka i przetworów mlecznych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i przetwory mleczne, szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 4 SIWZ..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.43.11.00-9, 15.89.80.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa owoców i warzyw mrożonych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce i warzywa mrożone, szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 5 SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa produktów spożywczych i napoi.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty spożywcze i napoje, szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 6 SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców świeżych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce świeże, szczegółowy zakres zamówienia określa załącznik nr 7 SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI TRZEBIECHÓW
więcej: przetargi TRZEBIECHÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 5 W OŁAWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artykułów spożywczych - różne suche, warzyw, owoców, mięs, wędlin i drobiu, nabiału do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podstawowej nr 56 w Szczecinie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





