eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Hel › DOSTAWY SUKCESYWNE MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DO PUNKTU BAZOWANIA HEL

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-21

Hel: DOSTAWY SUKCESYWNE MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DO PUNKTU BAZOWANIA HEL
Numer ogłoszenia: 256697 - 2007; data zamieszczenia: 21.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego Hel, ul. Sikorskiego 20 bud. 2 /1, 84-150 Hel, woj. pomorskie, tel. 058 6757570, fax 058 6757250.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http:/hel.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: MON.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY SUKCESYWNE MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH DO PUNKTU BAZOWANIA HEL.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne mięsa i wyrobów mięsnych do magazynów Punktu Bazowania Hel. Szczegółowy opis zamawianego asortymentu wraz z podziałem na części i określeniem ilości podany jest w załączniku nr 1(a-d), 3 i 4 do niniejszej SIWZ. Wymagania w stosunku do towaru: zamawiany towar powinien: Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: 1 ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; 2 ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; 3 rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r . Nr 21, poz.179); 4 ustawą z dnia 21 grudnia 2000r o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.); 5 ustawą z dnia 6 września 2001r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktów z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408 z późn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; 6 być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości; 7być zgodny z następującymi normami : -mięso wieprzowe - PN-86/A-82002 ; -mięso wołowe - PN-86/A-82003 ; -podroby - PN-86/A-82004 ; -smalec - PN-90/A-85802 ; -przetwory mięsne, wędliny - PN-A-82007 ; -wędliny drobiowe - PN-A-86526 i PN-A-86528 ; -udka z kurczaka mrożone - PN - A-86524/A1:1998; -filet z piersi kurczaka mrożony - PN - A-86524/A1:1998

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wyznacza wadium w wysokości: dla grupy 1 - 4600,00 zł dla grupy 2 - 620,00 zł dla grupy 3 - 360,00 zł dla grupy 4 - 420,00 zł.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki art. 22 ustawy - Prawo zamówień publicznych. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Ocena spełniania tych warunków odbędzie się na podstawie informacji zawartych w dokumentach i oświadczeniach przedstawionych przez Wykonawcę zgodnie z formułą /spełnia-nie spełnia/. Z treści złożonych do oferty dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/w warunki Wykonawca spełnił
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 wypełniony formularz oferty cenowej, załącznik nr 1(a-d); 2 aktualny odpis z właściwego rejestru sądowego albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione przez właściwy organ; potwierdzające że profil działalności wykonawcy odpowiada przedmiotowi (wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); 3 aktualna informację z krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 us.1 pkt 9 oraz pkt 4-8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4 zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub KRUS potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie /odroczenie/ lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu- wystawione nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5 aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, (art.20. ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz.127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy (art. 10, ust.5 i 7, pkt a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz.288 z póź. zm.), a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art.27, ust 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11 maja 2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz.U. z 2005r, Nr 32, poz.265. z póź. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności o czym mówi (art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. Nr 171, poz.1225), zwanych dalej podmiotami zatwierdzonymi; 6 dla asortymentu, którego wykonawca nie jest producentem, aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, (art.20. ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz.127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy (art. 10, ust.5 i 7, pkt. a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz.288 z póź. zm.), a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art.27, ust 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11 maja 2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz.U. z 2005r, Nr 32, poz.265. z póź. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności o czym mówi (art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. Nr 171, poz.1225), zwanych dalej podmiotami zatwierdzonymi; 7 wykaz posiadanych pojazdów specjalistycznych przystosowanych do przewozu mięsa oraz lub pojazdów innego podmiotu ( w takim przypadku niezbędne jest dołączenie kopii umowy użyczenia, z której wynika, że użyczenie nastąpi na każdą prośbę wykonawcy lub jest stałe zgodnie z ustawą transportową Uwaga: tylko pojazdy które wykaże dostawca będą wpuszczane na teren zamawiającego. 8 oświadczenie wykonawcy na załączniku nr 2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.hel.mil.pl, ww.mw.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Punkt Bazowania Hel ul. Sikorskiego 20 84-150 Hel.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2008 godzina 12:00, miejsce: Kancelaria Punktu Bazowania Hel ul. Sikorskiego 20 84-150 Hel.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Z dnie 1 stycznia 2008r Komenda Portu Wojennego zostanie zlikwidowana, a następcą prawnym do realizacji wszelkich należności i zobowiązań KPW Hel zostaje Punkt Bazowania.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1 - mięso, wyroby mięsne wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Karkówka wieprzowa b/k kg 4 000 Łopatka wieprzowa b/k (bez skóry) kg 5 000 Schab wieprzowy b/k kg 900 Wątroba wieprzowa świeża kg 300 Szynka wieprzowa b/k (bez skóry) kg 600 Wołowina zrazowa b/k kg 400 Żebra wołowe kg 300 Żeberka wieprzowa paski kg 900 Pasztetowa wieprzowa kg 200 Polędwica sopocka parzona kg 150 Kiełbasa śląska kg 700 Kiełbasa tatrzańska kg 700 Kiełbasa myśliwska sucha kg 100 Kiełbasa krakowska parzona kg 600 Kiełbasa rawska kg 600 Kiełbasa mielonka kg 600 Mortadela wieprzowa kg 150 Baleron gotowany kg 600 Parówki delikatesowe kg 500 Kiełbasa zwyczajna kg 2 500 Kiełbasa podlaska kg 2 500 Kiełbasa żywiecka kg 600 Kiełbasa piwna kg 600 Kiełbasa biała parzona kg 600 Serdelki kg 400 Kiełbasa krakowska sucha kg 200 Kabanosy kg 150 Kiełbaski piastowskie kg 900 Kiełbasa zielonogórska kg 700 Rolada z boczku kg 600 Metka kg 250 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 700 Kaszanka kg 400 Salceson ozorkowy kg 200 Boczek wędzony bez żeberek kg 1200 Ogonówka wieprzowa parzona kg 300 Szynka mielona prasowana kg 800 Szynka konserwowa blok do 2 kg kg 700 Szynka wieprzowa gotowana kg 200 Smalec - opakowanie jednostkowe kostka do 250 g kg 1 200 Słonina świeża kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2 - mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Uda z kurczaka mrożone - opakowanie karton do 15kg kg 2 000 Filet z piersi kurczaka mrożony - opakowanie karton do 15kg kg 1500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3 - wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierś z indyka wędzona kg 200 Szynka drobiowa kg 800 Polędwica drobiowa kg 800 Kiełbasa żywiecka drobiowa kg 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4 - konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lunchmeat konserwa -opakowanie jednostkowe puszka do 300 g kg 200 Golonka dębicka konserwa - opakowanie jednostkowe puszka do 300 g kg 200 Flaki konserwowe - opakowanie jednostkowe słoik do 500 g kg 3000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.