Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-27
Mińsk Mazowiecki: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2014
Numer ogłoszenia: 254929 - 2013; data zamieszczenia: 27.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 5 , ul. Małopolska 11, 05-300 Mińsk Mazowiecki, woj. mazowieckie, tel. 0-25 758 29 57, faks 0-25 759 65 34.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp5minskmaz.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządowa szkoła podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2014.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2014. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakiety z całym asortymentem, wymienione w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 83 ust. 2 i 3 ustawy Pzp. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych podzielonych na 6 pakietów: Pakiet 1 - dostawa mięsa i jego wyrobów /CPV 15100000-9, 15110000-2, 15111000-9/, Pakiet 2 - dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich /CPV 15112000-6, 15112100-7/, Pakiet 3 - dostawa ryb /CPV 15220000-6/, Pakiet 4 - dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3, 03221000-6, 15300000/, Pakiet 5 - dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15300000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000/, Pakiet 6 - dostawa produktów garmażeryjnych. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach...
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 03.20.00.00-3, 03.21.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku: -w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia tego warunku dotyczącego posiadania uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, wykonawcy zgodnie z art. 61 i 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, Nr 182, poz. 1228, Nr 230, poz. 1511 z późn. zm.); -Wykonawca stosownie do art. 59 i 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP z zastrzeżeniem art. 63 ust. 2 w/w ustawy.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków w postępowaniu.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
-zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków w postępowaniu.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, Zamawiający wymaga by złożył oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dla uznania, że Wykonawca spełnia warunek dotyczący sytuacji ekonomicznej i finansowej, Zamawiający wymaga by złożył oświadczenie, o którym mowa w art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły spożywcze są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.); 2. Oświadczenie potwierdzające wdrażanie, bądź stosowanie wdrożonego systemu HACCP. Jeżeli wykonawca stosuje system HACCP dołącza certyfikat HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad wdrażaniem lub stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. 3. Oświadczenie, że osoby które zajmują się dostawą towaru posiadają aktualne badania do celów sanitarno - epidemiologicznych. 4. Oświadczenie potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu oraz nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 5. Wypełniony formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 6.Wypełniony formularz asortymentowo-cenowy - załącznik nr 2 (pakiet 1- pakiet 6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://sp5.biposwiata.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 5 w Mińsku Mazowieckim, ul. Małopolska 11, 05-300 Mińsk Mazowiecki..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2013 godzina 10:30, miejsce: Sekretariat. Szkoła Podstawowa nr 5 w Mińsku Mazowieckim, ul. Małopolska 11, 05-300 Mińsk Mazowiecki..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i jego wyrobów.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw mięsa i jego wyrobów określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 1 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw drobiu i wyrobów drobiarskich określonych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 pakiet 2 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa ryb.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw ryb określonych w formularzu cenowym stanowiącym załacznik nr 2 pakiet 3 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa świeżych warzyw i owoców.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw świeżych warzyw i owoców określonych w formularzu cenowym stanowiącym załacznik nr 2 pakiet 4 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.00.00-6, 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa różnych produktów spożywczych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw różnych produktów spożywczych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załacznik nr 2 pakiet 5 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa produktów garmażeryjnych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne prowadzenie dostaw produktów garmażeryjnych określonych w formularzu cenowym stanowiącym załacznik nr 2 pakiet 6 w ilościach uzależnionych od bieżącego zapotrzebowania przez okres od 2 stycznia 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. z przerwą w okresie ferii zimowych i letnich, przerw świątecznych oraz innych przerw wynikających z organizacji roku szkolnego..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1, 15.81.21.20-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z MIŃSKA MAZOWIECKIEGO
- ZP/21/2025 Remont budynku nr 23 w kompleksie wojskowym K-6031 w zakresie dostosowania pomieszczeń nr 4 i nr 23 do wymogów sprzętowych i remont budynku nr 80 w kompleksie wojskowym K-1023
- Opracowanie dokumentacji nowych instalacji OZE w Gminie Mińsk Mazowiecki
- Przegląd i konserwacja sprzętu medycznego
- Dowóz uczniów z niepełnosprawnościami do szkół
- Modernizacja, przebudowa i doposażenie Szpitalnego Oddziału Ratunkowego Szpitala Powiatowego w Mińsku Mazowieckim
- Remont budynku nr 213 w zakresie wymiany bram panelowych/segmentowych w kompleksie wojskowym K-6031 Wojskowej Straży Pożarnej
więcej: przetargi w Mińsku Mazowieckim »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 5 W LĘBORKU
- Zakup różnych artykułów żywnościowych dla Śląskiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówek szkolnych z terenu Gminy Gniewino w roku szkolnym 2025/2026
- Sukcesywna dostawa mięsa i drobiu do stołówki Szkoły Podstawowej nr 51 im. Jana Pawła II w Lublinie w okresie od 01.09.2025 roku do 31.12.2026 roku
- Sukcesywne dostawy świeżych warzyw i owoców do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie oraz Oddziału Zamiejscowego w Kikitach - 2 postępowanie
- Sukcesywna dostawa owoców i warzyw do stołówki Szkoły Podstawowej nr 51 im. Jana Pawła II w Lublinie w okresie od 01.09.2025 roku do 31.12.2026 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.