Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-19
Bydgoszcz: Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz warzyw przetworzonych i mrożonych, Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Numer ogłoszenia: 254734 - 2007; data zamieszczenia: 19.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3498400.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppsp.bydgoszcz.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz warzyw przetworzonych i mrożonych, Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz warzyw przetworzonych i mrożonych, zgodnie z wykazem przedstawionym w załączniku nr 1 do SIWZ dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.21.00.00 - 01.21.00.00 01.13.12.00 - 01.13.12.00 01.13.13.00 - 01.13.13.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 01.11.22.00 - 01.11.22.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.03.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Nie przewiduje się..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca zobowiązany jest do spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 - 4 ustawy, tj. powinien: 1) posiadać uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 3) znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jak również: 5) oferowane artykuły muszą posiadać stosowne normy jakościowe i być dopuszczone do obrotu w Polsce. 6) towar ma być wykonany zgodnie z obowiązującymi przepisami polskiego prawa żywnościowego. 7) sporządzić ofertę zgodnie z wymaganymi przepisami prawa oraz treścią niniejszej specyfikacji. 8) wskazać w ofercie te części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów wskazanych w pkt. 7 specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta powinna zawierać, wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 2 specyfikacji) i dołączony do niej: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 2)wykaz asortymentu (załącznik nr 1 specyfikacji), Wszystkie dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę (osoby) podpisującą (podpisujące) ofertę.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 0,75
- 2. Bilans cenowy - 0,25
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppsp.bydgoszcz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, tel. (0-52) 349-84-00, fax (0-52) 375-30-77.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2008 godzina 10:30, miejsce: Sekretariat Szkoły Podoficerskiej PSP, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ I - Warzywa - 01121000/Warzywa przetworzone - 15331000/ Warzywa strączkowe,suszone,łuskane - 01112200-7.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I - Warzywa - 01121000/Warzywa przetworzone - 15331000/ Warzywa strączkowe,suszone,łuskane - 01112200-7.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 11.02.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 0,75
- 2. Bilans cenowy - 0,25
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ II - Owoce - 01131200-6/01131300-7.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II - Owoce - 01131200-6/01131300-7.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.12.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 11.02.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 0,75
- 2. Bilans cenowy - 0,25
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ III - Warzywa mrożone - 15331170-9 / Produkty głęboko mrożone - 15896000-5.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ III - Warzywa mrożone - 15331170-9 / Produkty głęboko mrożone - 15896000-5.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 0,75
- 2. Bilans cenowy - 0,25
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Usługi sprzątania i stałego utrzymania czystości w obiektach Oddziału Terenowego Telewizji Polskiej S.A. w likwidacji w Bydgoszczy oraz redakcji Oddziału w Toruniu.
- Dostawa papieru kserograficznego formatu A4, A5 i A3 na potrzeby Oddziału Regionalnego KRUS w Bydgoszczy.
- Rozbiórka budynków mieszkalnych i niemieszkalnych położonych przy ul. Rycerskiej 5, Wojska Polskiego 13-13A oraz Grudziądzkiej 19 w Bydgoszczy
- 46/PM/2025: Modernizacja lokali mieszkalnych (pustostanów) zarządzanych przez Administrację Domów Miejskich "ADM" sp. z o.o. w Bydgoszczy
- NLZ.2025.271.34 "Wykonanie usług tapicerskich polegających na wymianie pokrycia typu skaj"
- Likwidacja osuwisk wraz z rozbudową dróg wojewódzkich nr 266, nr 269, nr 538 i nr 543 - opracowanie dokumentacji projektowej
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. Konstantego Maciejewicza w Szczecinie - w podziale na części
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" z siedzibą przy ul. Kruczej 17 w Szczecinie - w podziale na części
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej "Nadzieja" w Chorzowie w okresie od 01 lipca do 31 grudnia 2025r.
- VII-XII 2025 DOSTAWA ŻYWNOŚCI
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 w Bełchatowie
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 38 w Chorzowie, ul. Śląska 3 - I/2025
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.