eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdynia › Sukcesywna dostawa konserw i dań mięsnych, sprawa nr 617/2007

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-13

Gdynia: Sukcesywna dostawa konserw i dań mięsnych, sprawa nr 617/2007
Numer ogłoszenia: 250154 - 2007; data zamieszczenia: 13.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1479, ul. Strażacka 2-8, 81-912 Gdynia, woj. pomorskie, tel. 058 6265076, fax 058 6261480.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.1mps.mw.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa konserw i dań mięsnych, sprawa nr 617/2007.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Golonka dębicka 0,455 kg (PN-A-82022 ,KRAKUS, ZM AGRYF,15131000-5)-kg 300; 2. Lunch meat 0,3 kg (PN-A-82022, ZM EŁK-MAZURY ,15131000-5)- kg 300; 3. Lopatka konserwowa 0,455 kg (PN-A-82022, ZM AGRYF,15131000-5)-kg 150; 4. Szynka konserwowa 0,455 kg ( PN-A-82022, KRAKUS, ZM AGRYF, 15131000-5)-kg 200; 5. Flaki woł. kons. słoik 0,5 kg (PN-A-75960, KOTLIN, PUDLISZKI,15131000-5)-kg 500; 6. Gołąbki konserwowe słoik 05 kg (PN-A-75960, KOTLIN, PUDLISZKI 15131000-5)-kg 500; 7. Kiełbaski kotlińskie 0,39 kg(PN-A-82012,KOTLIN,15131000-5) -kg 400 8. Klopsy w sosie pom słoik 0,5 kg (PN-A-75960, KOTLIN, PUDLISZKI, 15131000-5)-kg 400; 9. Wołowina w sosie 0,3 kg (PN-A-82022, KRAKUS, ZM AGRYF, 15131000-5)-kg 150; 10. Pasztet drobiowy 0,16 kg (PN-A-82022, KRAKUS, ZM AGRYF 15131000-5)-kg 600; 11.Konserwa tyrolska 0,3 kg(PN-A-82022, ZM MORLINY, 15131000-5)-kg 400; 12. Konserwa turystyczna 0,3 kg( PN-A-82022, ZMMORLINY,15131000-5)-kg 400; 13.Bigos konserwowy słoik 0,5 kg (PN-A-75960,KOTLIN,15131000-5)- kg 300; 14.Polędwica kons 0,455 kg (PN-A-82022, ZM AGRYF,15131000-5)- kg 100; 15. Konserwa gatunkowa 0,3 kg(PN-A-82022,ZMMAZURY,15131000-5)-kg 300 16. Gulasz angielski 0,3 kg (PN-A-82022 ,KRAKUS, ZM AGRYF 15131000-5)-kg 300; 17.pasztet turystyczny/wiejski 0,16 kg (PN-A-82022, KRAKUS, ZM AGRYF, 15131000-5)-kg 200

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (dalej u Pzp): a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Przez ocenę dokumentów należy rozumieć ich badanie w zakresie ustalonym przez prawo, tj. przeprowadzenie analizy w kontekście: czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia, czy dokument został wystawiony w okresie ustalonym przez prawo (nie później niż), czy zawiera on informacje wymagane dla tego dokumentu, czy adresatem tego dokumentu jest wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu, czy kserokopia załączona przez wykonawców w miejscu oryginału została potwierdzona -za zgodność- przez osoby uprawnione.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnianiu warunków zawartych w art. 22 ust. 1 i art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Oryginał lub kserokopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez wykonawcę aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Oświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków w US oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne w ZUS czy KRUS. 4. Oświadczenie o posiadaniu przez zakład specjalistycznych pojazdów do przewozu pieczywa i wyrobów piekarniczych wraz z wykazem samochodów przeznaczonych do przewozu (marka, typ, numer rejestracyjny), oryginałem lub kserokopią za zgodność z oryginałem przez wykonawcę aktualnych zaświadczeń (decyzji) Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu pojazdów samochodowych do przewozu pieczywa i wyrobów cukierniczych. 5. Oświadczenie o posiadaniu przez wykonawcę wdrożonego systemu HACCP (jeżeli produkuje przedmiot zamówienia); 6. Oryginał lub kserokopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez wykonawcę aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, którego mają być produkowane w tym zakładzie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2005 r. Nr 17 poz. 127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy (art. 10 ust. 5 i 7 pkt. a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymogach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2004r. Nr 33, poz. 288 z póź. zm.), a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art.27 ust. 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11 maja 2001 o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005r. Nr 32, poz. 265 z póź. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności (art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171, poz. 1225). Zamawiający nie dopuszcza do udziału w postępowaniu o udzielenie w/w zamówienia publicznego wykonawców zakwalifikowanych przez cywilne organa urzędowej kontroli (Inspekcja Weterynaryjna, Państwowa Inspekcja Sanitarna), do sprzedaży bezpośredniej, do działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.1mps.mw.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 1479 ul. Strażacka 2-8 81-912 Gdynia Sekcja planowania i zamówień publicznych pok. nr 11 w godz. od 7:30 do godz. 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2007 godzina 10:30, miejsce: Jednostka Wojskowa 1479 ul. Strażacka 2-8 81-912 Gdynia Kancelaria II piętro w godz. od 7:30 do godz.11:00 lub 13:00 do godz.15:00.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.