eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sucha BeskidzkaDostawa artku³ów nabia³owych

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2011-08-19

Sucha Beskidzka: Dostawa artku³ów nabia³owych
Numer og³oszenia: 250098 - 2011; data zamieszczenia: 19.08.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. ma³opolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zozsuchabeskidzka.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artku³ów nabia³owych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artyku³ów nabia³owych: 1 Jogurt naturalny a 250g szt 200 2 Jogurt naturalny a 135g np.danon szt 200 3 Jogurt naturalny a 150g szt 750 4 Jogurt owocowy typu frutis i danon a 115gx4 szt op 100 5 Jogurt owocowy a 135g np. danon gratka szt 240 6 Jogurt owocowy np. Jogobella a 150g szt 240 7 Jogurt owocowy a 200g szt 200 8 Jogurt owocowy a 250g szt 200 9 Kefir 330g 1,5% kubek szt 200 10 Kefir 250g 1,5% kubek szt 250 11 Margaryna mleczna 0,25kg kg 950 12 Margaryna Palma a 0,25kg np..bielmar kg 950 13 Margaryna ¶niadaniowa a 0,5kg kg 1000 14 Marganyna do smarowania w kubku a 500 g np. Mis Kromeczki kg 1000 15 Margaryna do smarowania w kubku a 500g np.. Ola kg 1000 16 Mas³o extra a 200g kg 450 17 Mas³o pyszne a 200g o zawarto¶ci t³uszczu 55-85%- np.. Pas³êckie kg 300 18 Ma¶lanka naturalna a 400g karton szt 250 19 Ma¶lanka owocowa 400g szt 250 20 Mleko 2,5% a 10l folia litr 44000 21 Mleko w proszku a 400g kg 500 22 Mleko zagêszczane s³odzone puszka a 533g szt 200 23 Mleko zagêszczane nies³odzone puszka a 533g szt 30 24 Mleko w proszku a 25g granulowane szt 30 25 Ser bia³y twaróg krajanka pó³tusty w kostkach a 1 kg kg 3900 26 Serek kanapkowo-sa³atkowy feta 200g np.. Favita szt 100 27 Ser ¿ó³ty Gouda kg 500 28 Ser ¿ó³ty Filipek kg 300 29 Ser ¿ó³ty salami kg 900 30 Ser ¿ó³ty plastry np.. Hochland a 150g szt 80 31 Ser ¿ó³ty wêdzony kg 50 32 Sert topiony (kr±¿ki 8x25g) np. Hochland szt 150 33 Ser topiony 100g np.tyl¿ycki kg 200 34 Ser topinony 100g bez przypraw kg 300 35 Ser topiony 50g ementaler kg 200 36 Ser topiony 100g ze szczypiorkiem kg 200 37 Ser topiony 100g z szynk± kg 100 38 Ser topiony 100g z papryk± kg 100 39 Ser topiony 100g z pieczarkami kg 50 40 Serek homogenizowany ró¿ne smaki 150g np. Danio szt 100 41 Serek bia³y twaro¿kowy np. Almette 150g szt 80 42 Serek do chleba np. W³oszczowa 100g szt 100 43 Serek Fromage kostka a 75g szt 150 44 ¦mietana luz 18% folia 10l litr 3100 45 ¦mietana 30% karton 0,5l szt 120 46 ¦mietana spray a 250g szt 30 47 ¦mietanka do kawy jednorazowa a 10g szt 800 48 Mleko Karton 0,50 l 3,2% np. ³aciate szt 294.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.55.13.00 - Jogurt 15.54.40.00 - Ser twardy 15.53.00.00 - Mas³o 15.51.20.00 - ¦mietana 15.43.11.00 - Margaryna 15.51.00.00 - Mleko i ¶mietana .

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania,

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) posiadania wiedzy i do¶wiadczenia,

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednimi osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu stosownie do tre¶ci art. 22 ust.1 ustawy Pzp, ¿e spe³nia warunki dotycz±ce: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport ¿ywno¶ci okre¶lonym ¶rodkiem transportu Dostawca powinien mieæ lub mieæ podjête dzia³ania wdro¿enia systemu HACCP

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy mo¿e byæ dokonana przez strony w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem niewa¿no¶ci. 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy, s± dopuszczalne wy³±cznie w przypadku, gdy: a) nast±pi³o obni¿enie ceny jednostkowej asortymentu, b) nast±pila zmiana sposobu konfekcjonowania c) wprowadzony zostanie do sprzeda¿y przez wykonawcê produkt zmodyfikowany/ udoskonalony d) wyst±pi³ przej¶ciowy brak produktu z przyczyn le¿acych po stronie producenta przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objêtego umow±. e) zmiany stawki podatku VAT - zwi±zanej z przedmiotem umowy - w tym przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto , cena netto pozostanie niezmienna, f) w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana stawki nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie aktu prawnego zmieniaj±cego stawkê, g) zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian± oraz zgoda Zamawiaj±cego, h) zmiana cen producenta powy¿ej 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie pó¼niej ni¿ 3 dni przed proponowana zmian±, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci za¶wiadczenia oraz zgoda Zamawiaj±cego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsuchabeskidzka.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dzia³ Zamówieñ Publicznych Zespó³ Opieki Zdrowotnej ul. Szpitalna 22 34-200 Sucha Beskidzka.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 01.09.2011 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespo³u Opieki Zdrowotnej Blok C, I piêtro ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.