eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczytno › dostawy różnych artykułów spożywczych CPV 158

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-12

Szczytno: dostawy różnych artykułów spożywczych CPV 158
Numer ogłoszenia: 248705 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Policji, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6215281, fax 089 6215354.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wspol.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych artykułów spożywczych CPV 158.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: różne artykuły spożywcze CPV 158

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw Oryginalny kod CPV: 15.87.21.00 - Pieprz Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.21.00 - Pieprz Oryginalny kod CPV: 15.87.00.00 - Napary ziołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.87.25.00 - Imbir Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.25.00 - Imbir Oryginalny kod CPV: 15.87.24.00 - Sól Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.24.00 - Sól Oryginalny kod CPV: 15.87.12.50 - Musztarda Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.50 - Musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.12.30 - Ketchup Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.30 - Ketchup Oryginalny kod CPV: 15.87.12.73 - Majonez Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.73 - Majonez Oryginalny kod CPV: 15.87.11.10 - Ocet i substytuty octu Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne Oryginalny kod CPV: 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.87.23.00 - Zioła Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.23.00 - Zioła Oryginalny kod CPV: 15.87.22.00 - Przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.22.00 - Przyprawy korzenne Oryginalny kod CPV: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze gdzie indziej niesklasyfikowane, nawet suszone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone Oryginalny kod CPV: 15.33.24.19 - Sułtanki Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.24.19 - Sułtanki Oryginalny kod CPV: 15.83.12.00 - Cukier biały Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.12.00 - Cukier biały Oryginalny kod CPV: 15.83.31.00 - Desery Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.31.00 - Desery Oryginalny kod CPV: 15.89.15.00 - Buliony Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.15.00 - Buliony Oryginalny kod CPV: 15.89.14.00 - Zupy Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.14.00 - Zupy .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.01.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje konieczności wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu: 1) spełnienie warunków z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, niepodleganie wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy, 2) prowadzenie działalności gospodarczej - tożsamej z niniejszym zamówieniem - objętej wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, 3) posiadanie uprawnień do wykonywania działalności, objętej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 4) wdrażanie przez Wykonawcę systemu HACCP. 2. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców, odbędzie się według formuły: spełnia - nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty przez wykonawcę. 3. Wykonawcy niespełniający powyższych warunków zostaną przez Zamawiającego wykluczeni z niniejszego postępowania lub ich oferty zostaną odrzucone.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 1) oświadczenie o spełnieniu przez Wykonawcę warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Pzp, w tym że nie podlega wykluczeniu z postępowania ma podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Pzp (według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, lub inny dokument właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzający powyższe; 4) oświadczenie Wykonawcy o wdrażaniu przez niego systemu HACCP lub certyfikat HACCP w przypadku wdrożonego systemu; 5) pełnomocnictwo (pełnomocnictwa) dołączone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii, jeśli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika, przy czym dotyczy to również przypadków składania ofert przez podmioty występujące wspólnie, tj.- wykonawców działających w formie spółki cywilnej, jeżeli z dokumentów dołączonych do oferty np. umowy spółki (czy jej kopii poświadczonej odpowiednio za zgodność z oryginałem) nie wynika odpowiedni dla podpisania oferty sposób reprezentacji; - wykonawców występujących wspólnie, czyli uczestników konsorcjum; lub 6) oryginał wypisu aktu notarialnego, jeżeli pełnomocnictwo ustanowione zostało w formie aktu notarialnego; 7) wykaz podwykonawców (na lub w oparciu o załącznik nr 5 do SIWZ). 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust.1 pkt. 2, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepisy ust. 2 odnośnie terminów stosuje się odpowiednio. 4. Dokumenty wymienione w ust. 1 pkt. 2, 3 i 4 (dotyczy certyfikatu HACCP) mogą być przedstawiony w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem - na każdej stronie dokumentu - przez wykonawcę (osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy). 5. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu (np. jeśli przedstawione kserokopie będą nieczytelne lub będą wzbudzać wątpliwości co do ich prawdziwości).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 80
  • 2. jakość i walory smakowe - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111, blok nr 18 pok. nr 1..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111, blok nr 18 pok. nr 1..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ZADANIE nr 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa w płynie do zup i potraw, przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie, pieprz naturalny mielony.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7, 15.87.21.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. jakość i walory smakowe - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZADANIE nr 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier luzem.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ZADANIE nr 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Delikat - przyprawa do mięs i innych potraw, delikat do ryb.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. jakość i walory smakowe - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ZADANIE nr 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół uniwersalny, żurek, barszcz biały.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. jakość i walory smakowe - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.