eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KątyDostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach



Ogłoszenie z dnia 2007-12-11

Kąty: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach
Numer ogłoszenia: 247533 - 2007; data zamieszczenia: 11.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, Kąty 22, 05-332 Kąty, woj. mazowieckie, tel. 025 7991907, fax 025 7991907.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.katy.dps.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kątach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego. Zamówienie obejmuje następujące grupy, ujęte w poszczególnych załącznikach do oferty: Załącznik nr 2 - Produkty mleczarskie Załącznik nr 3 - Pieczywo Załącznik nr 4 - Warzywa, owoce Załącznik nr 5 - Mięso, wyroby mięsne i wędliniarskie Załącznik nr 6 - Jaja Załącznik nr 7 - Ryby, konserwy rybne Załącznik nr 8 - Pozostałe produkty spożywcze

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 01.10.00.00 - 01.10.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od wnoszenia wadium przez Oferenta..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o zamówienie publiczne mogą wziąć udział Dostawcy, którzy wykażą spełnianie wymogów, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy, a w tym: 1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust.1 i 2 ustawy - Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków dokonana będzie wyłącznie w oparciu o te przedłożone wraz z ofertą dokumenty, których przedstawienia żądał Zamawiający. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Dostawcy zostanie dokonana według formuły spełnia, nie spełnia. Ocena ta zostanie dokonana przez Komisję powołaną przez Dyrektora Domu Pomocy Społecznej w Kątach. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Dostawcy z postępowania z zastrzeżeniem treści art. 26 ust. 3 ustawy Pzp.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Dostawcy mają dostarczyć: 1.Oświadczenie o spełnianiu warunków postępowania, o którym mowa w art. 22 ust 1 Pzp- Załącznik nr 9, 2.Oświadczenie potwierdzające, że oferowane artykuły są dopuszczone do obrotu na terenie Polski zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz zgodności z systemem HACCP (Załącznik nr 10). 3.Dokument potwierdzający spełnianie warunków udziału, zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 kwietnia 2004 r. ( Dz.U.Nr 71 poz.645, § 1 ust 1): a)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert- oryginał lub kserokopia podpisana za zgodność z oryginałem przez Dostawcę,

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatminski.pl, www.katy.dps.pl.

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Kątach 05-332 Siennica Kąty 22.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Kąty 22 05-332 Siennica.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: - Załącznik Nr 2 PRODUKTY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2 % folia poj. 1 l - 12.090 l Śmietana kremowa 30 % kubek 250ml - 1.100 szt. Twaróg tłusty tradycyjny klinek w folii - 400 kg Serek topiony 100 g bez dodatków smakowych - 900 szt. Mleko UHT 0,5 % poj. 1 l - 1.200 szt. Jogurt owocowy 150 g 1.640 szt. Masło stołowe śmietankowe 250g 290 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: -Załącznik Nr 3 PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb baltonowski - 1.030 kg Chleb żytni razowy - 1.500 kg Bułka wrocławska - 4.680 szt. Pączki lukrowane z marmoladą - 1.200 szt. Bułki drożdżówki z serem/marmoladą - 1.000 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: -Załącznik Nr 4 WARZYWA, OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała - 530 kg Kapusta biała młoda - 160 szt. Kapusta włoska - 50 szt. Kapusta kiszona - 330 kg Kapusta czerwona - 175 kg Kapusta pekińska - 350 kg Brukselka - 30 kg Ogórek krótki zielony - 300 kg Ogórek kiszony - 200 kg Marchew - 1.000 kg Papryka czerwona - 80 kg Seler - 60 kg Buraki - 250 kg Ziemniaki - 6.300 kg Cebula - 146 kg Rzodkiewka pęczek - 100 szt. Koper pęczek - 200 szt. Szczypiorek pęczek - 110 szt. Kalafior - 60 szt. Pomidor - 100 kg Fasolka szparagowa - 100 kg Botwinka pęczek - 30 szt. Natka pietruszki pęczek - 120 szt. Jabłka - 1.500 kg Banany - 150 kg Kiwi - 225 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: -Załącznik nr 5 MIĘSO, WYROBY MIĘSNE I WĘDLINIARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kości karkowe 380 kg Ozory wieprzowe 150 kg Łopatka wieprzowa bez kości 150 kg Mięso wołowe z udźca 150 kg Kurczak świeży 600 kg Serduszka z kurczaka 250 kg Żołądki z indyka 250 kg Wątroba wieprzowa 250 kg Parówki 150 kg Szynka gotowana wieprzowa 30 kg Polędwica sopocka 30 kg Kiełbasa szynkowa wieprzowa 130 kg Polędwica drobiowa z piersi kurczaka 120 kg Kiełbasa śląska 100 kg Wędzonka wieprzowa 100 kg Szyneczka krojona 100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: -Załącznik Nr 6 JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja świeże - 10.800 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: -Załącznik Nr 7 RYBY, KONSERWY RYBNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kostka z mintaja - 400 kg Filety z mintaja mrożone - 100 kg Śledzie w oleju puszka* - 70 kg Śledzie w pomidorach puszka* - 20 kg Paprykarz szczeciński puszka* - 20 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.21.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: -Załącznik Nr 8 POZOSTAŁE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier waniliowy - 15 kg Cynamon mielony - 6 kg Kwasek cytrynowy - 6 kg Goździki - 3 kg Kisiel owocowy - 240 kg Kakao rozpuszczalne naturalne - 25 kg Galaretka owocowa - 25 kg Majeranek otarty - 1,20 kg Liść laurowy - 1,90 kg Pieprz ziarnisty naturalny - 3 kg Ziele angielskie - 3 kg Sól warzona jodowana - 183 kg Barszcz biały torebka - 20 kg Żurek torebka - 15 kg Napój herbaciany owocowy granulowany - 220 kg Kawa zbożowa rozpuszczalna - 15 kg Ananasy Splendor - puszka - 40 kg Brzoskwinie Splendor - puszka - 80 kg Bułka tarta - 60 kg Groch połówki - 60 kg Fasola drobna -100 kg Groszek konserwowy - 105 kg Koncentrat pomidorowy 30 % - 80 kg Kukurydza konserwowa - 20 kg Szczaw konserwowy - 30 kg Kasza gryczana - 150 kg Kasza jęczmienna średnia - 140 kg Kasza manna - 200 kg Kasza pęczak - 25 kg Ryż - 200 kg Kaszka mleczno-ryżowa z owocami - 30 kg Kleik ryżowy - 40 kg Płatki jęczmienne - 70 kg Płatki ryżowe - 40 kg Płatki owsiane górskie -100 kg Płatki kukurydziane -100 kg Majonez 900 ml -120 kg Musztarda stołowa -15 kg Mąka pszennatyp 550 - 160 kg Makaron - 120 kg Masło roślinne kubek 250 g - 280 kg Olej słonecznikowy 1 l - 120 l Miód naturalny wielokwiatowy 225 g - 10 kg Cukierki - galaretki w czekoladzie - 160 kg Konserwa mięsna typu Luncheon Meat puszka - 150 kg Pasztet drobiowy puszka - 150 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.31.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.