eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tczewdostawa warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-10

Tczew: dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 246024 - 2007; data zamieszczenia: 10.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Armii Krajowej 39, 83-110 Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 7770020, fax 058 5326003.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa warzyw i owoców.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Zadanie A : warzywa i grzyby Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. Cebula kg. 70 01121113-6 2. Czosnek kg. 10 01121000-1 3. Buraki ćwikłowe Kg. 300 01121111-2 4. Por kg 75 01121000-1 5. Marchew kg 400 01121112-9 6. pietruszka korzeń kg. 25 01121110-5 7. ogórek świeży Kg. 35 01121270-4 8. Pomidor Kg. 30 01121240-5 9. kapusta głowiasta biała kg. 120 01121410-8 10. Sałata szt. 120 01121310-7 11. papryka świeża kg. 15 01121230-2 12. Pieczarki kg. 75 01121260-1 13. Seler kg. 150 01121110-5 14. pietruszka natka szt. 250 01121110-5 15. Szczypiorek szt. 100 01121000-1 16. Winogrona kg. 5 01131340-9 17. Banany kg. 25 01131111-5 18. Pomarańcze kg. 50 01131220-2 19 Mandarynki kg. 50 01131240-8 20. Cytryny kg. 60 01131210-9 21. Jabłka kg. 350 01131321-0 22. Gruszki kg 3 01131322-7 23. Migdały kg. 1 01131110-8 24. orzechy włoskie kg. 3 01131000-4 25. Mak kg. 2 01121500-6 26. groch łuskany kg. 40 01112213-1 27. Koper szt. 250 01121000-1 28. Kalafior kg. 5 01121420-1 29. fasola kg. 70 01121210-6 Zadanie B : warzywa przetworzone i zakonserwowane Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. grzyby suszone kg. 1 15331135-2 2. ogórki kwaszone kg. 150 15331130-7 3. kukurydz konserwowa szt. 50 1531470-2 4. ogórek konserwowy 0,9 l. szt. 150 15331130-7 5. ogórek konserwowy puszka 10 kg. szt. 20 15331130-7 6. groszek konserwowy szt. 120 15331462-3 7. kapusta kwaszona kg. 200 15331140-0 8. pieczarki konserwowe 0,9 l. szt. 5 15331135-2 9. przecier pomodorowy 4500 g. szt. 40 15331134-5 10. papryka konserwowa 450 g. szt. 12 15331130-7 11. dżemy 280 g. szt. 1500 15332290-3 12. rodzynki przetworzone 150 g. szt. 35 15332412-5 13. ananasy konserwowe 450 g. szt. 20 15332400-8 14. brzoskwinie zakonserwowane 850g. szt. 20 15332400-8 15. soki owocowe i warzywne 1l. szt. 55 15320000-7 Grupa C : warzywa przetworzone i zakonserwowane Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. ziemniaki kg. 4000 01112100-6

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.12.12.60 - 01.12.12.60 Oryginalny kod CPV: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.01.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 1.1. Warunki 1.1.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1.1.1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.1.1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 1.1.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.1.1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 1.2. Opis oceny spełnienia warunków: 1.2.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia muszą wykazać, że warunki określone w pkt. 6.1. spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy. 1.2.2. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 7 przedmiotowego postępowania oświadczeń lub dokumentów, wg. formuły spełnia - nie spełnia
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.1. Wraz z ofertą wypełnioną na Formularzu oferty należy załączyć: 1.1.1. Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ust. 2 ustawy Pzp - zał. Nr 1 do oferty, 1.1.2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 ustawy Pzp - zał. Nr 2 do oferty, 1.1.3. Wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 3 do oferty, 1.1.4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.1.5. Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik, 1.2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.1.4 .składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie zgłoszono upadłości. 1.3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 1.2 .zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 1.4. Zasady składania oferty przez podmioty występujące wspólnie: 1.4.1. Podmioty zobowiązane są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 1.4.2. Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt. 1.1.1, 1.1.2., 1.1.5 powinny być złożone przez każdy podmiot. 1.5. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego (np. materiały reklamowe) dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopstczew@wp.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39, 83-110 Tczew..

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Oferty winny być złożone w siedzibie Zamawiającego w Tczewie przy ul. Armii Krajowej 39, sekretariat, w terminie do dnia 18 grudnia 2007 r. do godz. 10.00..

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa i grzyby.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie A : warzywa i grzyby Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. Cebula kg. 70 01121113-6 2. Czosnek kg. 10 01121000-1 3. Buraki ćwikłowe Kg. 300 01121111-2 4. Por kg 75 01121000-1 5. Marchew kg 400 01121112-9 6. pietruszka korzeń kg. 25 01121110-5 7. ogórek świeży Kg. 35 01121270-4 8. Pomidor Kg. 30 01121240-5 9. kapusta głowiasta biała kg. 120 01121410-8 10. Sałata szt. 120 01121310-7 11. papryka świeża kg. 15 01121230-2 12. Pieczarki kg. 75 01121260-1 13. Seler kg. 150 01121110-5 14. pietruszka natka szt. 250 01121110-5 15. Szczypiorek szt. 100 01121000-1 16. Winogrona kg. 5 01131340-9 17. Banany kg. 25 01131111-5 18. Pomarańcze kg. 50 01131220-2 19 Mandarynki kg. 50 01131240-8 20. Cytryny kg. 60 01131210-9 21. Jabłka kg. 350 01131321-0 22. Gruszki kg 3 01131322-7 23. Migdały kg. 1 01131110-8 24. orzechy włoskie kg. 3 01131000-4 25. Mak kg. 2 01121500-6 26. groch łuskany kg. 40 01112213-1 27. Koper szt. 250 01121000-1 28. Kalafior kg. 5 01121420-1 29. fasola kg. 70 01121210-6.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.12.11.11-2, 01.12.11.12-9, 01.12.11.10-5, 01.12.12.70-4, 01.12.12.40-5, 01.12.14.10-8, 01.12.13.10-7, 01.13.13.40-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa przetworzone i zakonserwowane.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie B : warzywa przetworzone i zakonserwowane Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. grzyby suszone kg. 1 15331135-2 2. ogórki kwaszone kg. 150 15331130-7 3. kukurydz konserwowa szt. 50 1531470-2 4. ogórek konserwowy 0,9 l. szt. 150 15331130-7 5. ogórek konserwowy puszka 10 kg. szt. 20 15331130-7 6. groszek konserwowy szt. 120 15331462-3 7. kapusta kwaszona kg. 200 15331140-0 8. pieczarki konserwowe 0,9 l. szt. 5 15331135-2 9. przecier pomodorowy 4500 g. szt. 40 15331134-5 10. papryka konserwowa 450 g. szt. 12 15331130-7 11. dżemy 280 g. szt. 1500 15332290-3 12. rodzynki przetworzone 150 g. szt. 35 15332412-5 13. ananasy konserwowe 450 g. szt. 20 15332400-8 14. brzoskwinie zakonserwowane 850g. szt. 20 15332400-8 15. soki owocowe i warzywne 1l. szt. 55 15320000-7.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.11.35-2, 15.33.11.30-7, 15.33.14.62-3, 15.33.11.34-5, 15.33.24.00-8.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ziemniaki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa C : warzywa przetworzone i zakonserwowane Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia jednostka miary przewidywana ilość produktu Kod CPV 1. ziemniaki kg. 4000 01112100-6.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.