eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Okszów › Dostawy artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-10

Okszów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 245751 - 2007; data zamieszczenia: 10.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Nowinach, Nowiny 31, 22-105 Okszów, woj. lubelskie, tel. 082 5690789, fax 082 5690789.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wybranych artykułów spożywczych w ramach grup CPV 158 do Domu Pomocy Społecznej w Nowinach, 22-105 Okszów woj. Lubelskie. tj.: 1) Cukier kryształ- 4500 kg 2) Cukier puder- 7 kg 3) Cukier waniliowy- 8 kg 4) Cynamon- 4 kg 5) Przyprawa do ryb- 5 kg 6)Przyprawa do drobiu- 3 kg 7)Przyprawa do mięsa mielonego- 3 kg 8) Esencja zapachowa- 3 L. 9)Herbata granulowana- 220 kg 10) Herbatniki szkolne- 128 kg 11) Kakao- 40 kg 12) Kawa inka - 27 kg 13)Ketchup -185 kg 14) Kminek- 1 kg 15)Krem chrzanowy - 180 kg 16)Kwasek cytrynowy- 11kg 17) Liść laurowy- 3 kg 18) Majeranek- 5 kg 19) Majonez- 140 kg 20) Makaron rosołowy nitka -40 kg 21)Makaron gruby(wstążka, kolanko, świderek, muszelka)- 1430 kg 22)Musztarda -160 kg 23) Ocet - 7 L 24) Orzechy włoskie- 4 kg 25)Pieprz czarny - 8 kg 26)Pieprz ziołowy- 8 kg 27) Proszek do pieczenia - 12 kg 28)Przyprawa do flaków- 2 kg 29)Przyprawa do zup w płynie- 160 L 30) Przyprawa jarzynka- 112 kg 31)Rodzynki- 24 kg 32) Soda oczyszczona - 7 kg 33)Sos pomidorowy w proszku -11 kg 34) Sos pieczeniowy - w proszku- 8 kg 35) Sos słodko-kwaśny w proszku- 6 kg 36) Sos grzybowy w proszku- 11 kg 37) Sos pieczarkowy w proszku- 20 kg 38)Żurek w proszku- 43 kg 39)Zupa porowa w proszku - 7 kg 40)Zupa brokułowa w proszku- 29 kg 41) Zupa jarzynowa w proszku 29 kg 42) Zupa dyniowa w proszku - 17 kg 43) Ziele angielskie- 4 kg 44) Żelatyna- 4 kg 45)Kisiel- 148 kg 46) Budyń różne smaki-86 kg 47) Budyń czekoladowy- 36 kg 48) Galaretka-112 kg 49) Sos sałatkowy-ogrodowy -3 kg Uwaga: Zupy w proszku powinny mieć wydajność nie mniejszą niż 10 litrów roztworu z jednego kilograma proszku. Sosy w proszku powinny mieć wydajność nie mniejszą niż 5 litrów roztworu z jednego kilograma proszku. Wielkość opakowań dostarczanych towarów powinna być dostosowana do potrzeb zakładów żywienia zbiorowego.

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 07.01.2008; lub data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności, 2)posiadają niezbędną wiedzę, doświadczenie, potencjał ekonomiczny i techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4)nie podlegają wykluczeniu w trybie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, 5)są dopuszczeni do występowania w obrocie prawnym zgodnie z wymogami ustawowymi, Ocena spełnienia ww. warunków dokonana zostanie przez analizę formalno - prawną i merytoryczną złożonych dokumentów.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej /wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert/ potwierdzające, że profil działania oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia. 2) zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS, potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności (aktualne na dzień otwarcia ofert), 3) oświadczenie o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze, 4) oświadczenie, że oferent spełnia warunki podane w art. 22 ust 1 ustawy prawo zamówień publicznych, 5) oświadczenie, że oferent nie podlega wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy 6) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w przetargu,

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.chelmski.iap.pl - Sekcja ogloszenia i przetargi

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Nowinach, 22-105 Okszów, woj Lubelskie, pokój nr 10 (parter) - sekretariat.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Nowinach, 22-105 Okszów, woj Lubelskie, pokój nr 10 (parter) - sekretariat.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.