eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Morąg › Dostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-07

Morąg: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 244665 - 2007; data zamieszczenia: 07.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej, ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7574231, fax 089 7574593.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozmorag.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 1 Lp. Pieczywo Zapotrzebowanie roczne 1. Chleb zwykły 18000 szt. 2. Bułka tarta 120 kg Pakiet 2 Lp. Mleko i przetwory Zapotrzebowanie roczne 1. Mleko pełne 3,2% 15600 l 2. Śmietana 18 % 720 l 3. Masło śmietankowe 1440 kg 4. Twaróg półtłusty 600 kg 5. Ser topiony (krążki-8szt.) 720 op. 6. Ser żółty 360 kg Pakiet 3 Lp. Jajka Zapotrzebowanie roczne 1. Jajka średnie 12000 szt. Pakiet 4 Lp. Produkty zbożowe i ich przetwory Zapotrzebowanie roczne 1. Mąka pszenna 1200 kg 2. Kasza manna 480 kg 3. Makaron 720 kg 4. Ryż 960 kg 5. Płatki owsiane 360 kg 6. Płatki jęczmienne 360 kg 7. Kleik ryżowy 360 szt. 8. Mąka ziemniaczana 120 kg 9. Kasza jęczmienna 480 kg 10. Kasza gryczana 60 kg Pakiet 5 Lp. Tłuszcze Zapotrzebowanie roczne 1. Olej uniwersalny 1 l 432 szt. 2. Majonez 220g 240 szt. 3. Margaryna 250g 60 kg 4. Masło roślinne 250g 60 kg Pakiet 6 Lp. Przyprawy i inne produkty spożywcze Zapotrzebowanie roczne 1. Sól 1kg 360 kg 2. Kwasek cytrynowy 20g 360 szt. 3. Przyprawa do zup w płynie 1 l 180 szt. 4. Majeranek 10g 120 szt. 5. Pieprz ziołowy 20g 240 szt. 6. Pieprz naturalny 20g 240 szt. 7. Ocet 0,5 l 360 szt. 8. Przyprawa typu (Warzywko), 200 g 360 szt. 9. Cukier waniliowy 32 g 360 szt. 10. Musztarda 200g 360 szt. 11. Kisiel 40g 720 szt. 12. Kawa zbożowa 360 kg 13. Fasola sucha 120 kg 14. Groch 60 kg 15. Herbata 12 kg 16. Liść laurowy 10g 240 szt. 17. Ziele angielskie 20 g 240 szt. Pakiet 7 Lp. Ryby Zapotrzebowanie roczne 1. Filety mrożone (mintaj lub morszczuk) 240 kg 2. Ryba wędzona (makrela) 120 kg Pakiet 8 Lp. Mrożonki Zapotrzebowanie roczne 1. Kalafior 360 kg 2. Fasolka szparagowa 360 kg 3. Mieszanka warzywna 4-składnikowa 360 kg Pakiet 9 Lp. Drób Zapotrzebowanie roczne 1. Kurczak świeży 480 kg 2. Udka z kurczaka 1200 kg 3. Wątróbka drobiowa z kurczaka 480 kg 4. Porcje rosołowe z kurczaka 480 kg Pakiet 10 Lp. Mięso wieprzowe Zapotrzebowanie roczne 1. Łopatka wieprzowa - gulaszowa 1200 kg 2. Schab 240 kg 3. Boczek surowy 60 kg Pakiet 11 Lp. Wędliny Zapotrzebowanie roczne 1. Mortadela 480 kg 2. Szynka mielona 360 kg 3. Szynka mielona drobiowa 360 kg 4. Kiełbasa krakowska parzona 360 kg 5. Parówki 360 kg 6. Kiełbasa zwyczajna 240 kg 7. Pasztetowa drobiowa 840 kg Pakiet 12 Lp. Przetwory owocowe i warzywne Zapotrzebowanie roczne 1. Dżem 260 g 1080 szt. 2. Groszek konserwowy 400g 600 szt. 3. Kukurydza konserwowa 400g 288 szt. 4. Koncentrat pomidorowy 0,9 l 216 szt. 5. Koncentrat pomidorowy 0,25 l 144 szt. Pakiet 13 Lp. Warzywa i owoce Zapotrzebowanie roczne 1. Ziemniaki 14400 kg 2. Marchew 5760 kg 3. Seler 480 kg 4. Pietruszka 480 kg 5. Buraki czerwone 2880 kg 6. Por 240 kg 7. Cebula 120 kg 8. Kapusta biała 600 kg 9. Jabłka 1440 kg 10. Ogórek kiszony 120 kg Pakiet 14 Lp. Cukier Zapotrzebowanie roczne 1. Cukier 1200 kg 2. Cukier puder 60 kg

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.61.33.00 - Produkty zbożowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.00 - Produkty zbożowe Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.87.10.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 05.10.00.00 - 05.10.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.33.21.00 - Przetworzone owoce Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.21.00 - Przetworzone owoce Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 14.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego: spełnia - niespełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: 1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień lub pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozmorag.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Morągu, ul.Dąbrowskiego16,14-300 Morąg Strona WWW: www.spzozmorag.pl E-mail: dzp@spzozmorag.pl Godziny urzędowania: 07:30 - 15:00.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2007 godzina 11:45, miejsce: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Morągu ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg budynek administracji, pokój 18.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 1 Lp. Pieczywo Zapotrzebowanie roczne 1. Chleb zwykły 18000 szt. 2. Bułka tarta 120 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 2 Lp. Mleko i przetwory Zapotrzebowanie roczne 1. Mleko pełne 3,2% 15600 l 2. Śmietana 18 % 720 l 3. Masło śmietankowe 1440 kg 4. Twaróg półtłusty 600 kg 5. Ser topiony (krążki-8szt.) 720 op. 6. Ser żółty 360 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 3 Lp. Jajka Zapotrzebowanie roczne 1. Jajka średnie 12000 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zbozowe i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 4 Lp. Produkty zbożowe i ich przetwory Zapotrzebowanie roczne 1. Mąka pszenna 1200 kg 2. Kasza manna 480 kg 3. Makaron 720 kg 4. Ryż 960 kg 5. Płatki owsiane 360 kg 6. Płatki jęczmienne 360 kg 7. Kleik ryżowy 360 szt. 8. Mąka ziemniaczana 120 kg 9. Kasza jęczmienna 480 kg 10. Kasza gryczana 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Oleje i tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 5 Lp. Tłuszcze Zapotrzebowanie roczne 1. Olej uniwersalny 1 l 432 szt. 2. Majonez 220g 240 szt. 3. Margaryna 250g 60 kg 4. Masło roślinne 250g 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przyprawy i inne produkty sporzywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 6 Lp. Przyprawy i inne produkty spożywcze Zapotrzebowanie roczne 1. Sól 1kg 360 kg 2. Kwasek cytrynowy 20g 360 szt. 3. Przyprawa do zup w płynie 1 l 180 szt. 4. Majeranek 10g 120 szt. 5. Pieprz ziołowy 20g 240 szt. 6. Pieprz naturalny 20g 240 szt. 7. Ocet 0,5 l 360 szt. 8. Przyprawa typu (Warzywko), 200 g 360 szt. 9. Cukier waniliowy 32 g 360 szt. 10. Musztarda 200g 360 szt. 11. Kisiel 40g 720 szt. 12. Kawa zbożowa 360 kg 13. Fasola sucha 120 kg 14. Groch 60 kg 15. Herbata 12 kg 16. Liść laurowy 10g 240 szt. 17. Ziele angielskie 20 g 240 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Ryby Zapotrzebowanie roczne 1. Filety mrożone (mintaj lub morszczuk) 240 kg 2. Ryba wędzona (makrela) 120 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 05.10.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mrozonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Mrożonki Zapotrzebowanie roczne 1. Kalafior 360 kg 2. Fasolka szparagowa 360 kg 3. Mieszanka warzywna 4-składnikowa 360 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Drób Zapotrzebowanie roczne 1. Kurczak świeży 480 kg 2. Udka z kurczaka 1200 kg 3. Wątróbka drobiowa z kurczaka 480 kg 4. Porcje rosołowe z kurczaka 480 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Mięso wieprzowe Zapotrzebowanie roczne 1. Łopatka wieprzowa - gulaszowa 1200 kg 2. Schab 240 kg 3. Boczek surowy 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 11 Lp. Wędliny Zapotrzebowanie roczne 1. Mortadela 480 kg 2. Szynka mielona 360 kg 3. Szynka mielona drobiowa 360 kg 4. Kiełbasa krakowska parzona 360 kg 5. Parówki 360 kg 6. Kiełbasa zwyczajna 240 kg 7. Pasztetowa drobiowa 840 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przetwory owocowe i warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 12 Lp. Przetwory owocowe i warzywne Zapotrzebowanie roczne 1. Dżem 260 g 1080 szt. 2. Groszek konserwowy 400g 600 szt. 3. Kukurydza konserwowa 400g 288 szt. 4. Koncentrat pomidorowy 0,9 l 216 szt. 5. Koncentrat pomidorowy 0,25 l 144 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.21.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Warzywa i owoce Zapotrzebowanie roczne 1. Ziemniaki 14400 kg 2. Marchew 5760 kg 3. Seler 480 kg 4. Pietruszka 480 kg 5. Buraki czerwone 2880 kg 6. Por 240 kg 7. Cebula 120 kg 8. Kapusta biała 600 kg 9. Jabłka 1440 kg 10. Ogórek kiszony 120 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 14 Lp. Cukier Zapotrzebowanie roczne 1. Cukier 1200 kg 2. Cukier puder 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.