To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-09-12
Wrocław: ŚWIADCZENIE USŁUG ŻYWIENIOWYCH DLA DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO- PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU PRZY UL. CZĘSTOCHOWSKIEJ 42 A). W WIEKU 3 - 5 LAT DOTYCZY DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA B) W WIEKU 6-13 LAT DOTYCZY DZIECI UCZĘSZCZĄJACYCH DO SZKOŁY
Numer ogłoszenia: 243315 - 2011; data zamieszczenia: 12.09.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 209365 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 14, ul. Częstochowska 42, 54-031 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 71 3493716, faks 71 3494210.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG ŻYWIENIOWYCH DLA DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO- PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU PRZY UL. CZĘSTOCHOWSKIEJ 42 A). W WIEKU 3 - 5 LAT DOTYCZY DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA B) W WIEKU 6-13 LAT DOTYCZY DZIECI UCZĘSZCZĄJACYCH DO SZKOŁY.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług na rzecz Zamawiającego w zakresie: Przygotowywania, dostawy i podawania posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego Nr 14 we Wrocławiu a) 125 dzieci przedszkolnych w wieku od 3 - 5 lat zapisanych na rok szkolny 2011-2012 do Przedszkola Nr 24 (całodzienne wyżywienie 4 daniowe) b) 80 dzieci szkolnych w wieku od 6 - 13 uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 24 (tylko obiad 4 daniowy) oraz odbioru resztek żywieniowych. Usługi świadczone będą na terenie Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 14 we Wrocławiu przy ul. Częstochowskiej 42. Wykonawca zobowiązany jest do wykonania usługi z należytą starannością, zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi z uwzględnieniem zasad zdrowego i prawidłowego Żywienia oraz zasadami HACCAP. Wszystkie posiłki muszą zachować odpowiednią wartość kaloryczna. Diety wskazane przez intendenta lub dyrektora Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 14 muszą być bezwzględnie zachowane Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dowóz w części A: 4 posiłków dziennie oraz w części B: obiadu 4-daniowego do wydawalni posiłków usytuowanej w siedzibie Zamawiającego. W części A -śniadanie: zupa mleczna, kanapka/sery, pasy, w tym pasty rybne, dżemy, miód, wędliny, herbata; kakao, kawa zbożowa -pierwsze danie: zupa, owoc lub warzywo - w tym produkty sezonowe lub desery nabia-łowe (jogurt, serek homogenizowany) -obiad: drugie danie, dwa rodzaje surówek, kompot (z gotowanych owoców); -podwieczorek: typu budyń, galaretka, koktajle, sałatka owocowa lub jarzynowe, ciasto lub słodka bułka -dla dzieci, których rodzice sobie tego życzą - herbata niesłodzona, zamiast soków wieloowocowych - woda mineralizowana w części B obiad 4-daniowy: - zupa, - drugiego dania (ziemniaków, mięsa, 2 surówki lub danie typu łazanki, kluski, pierogi o masie, 2 rodzaje surówki) - napój - deser typu: owoc, budyń, galaretka, ciasto lub słodka bułka Wykonawca będzie zobowiązany do sukcesywnego świadczenia usług w terminie: A)funkcjonowania przedszkola począwszy od dnia 1 września 2011 r. do dnia 31 sierpnia 2012 r. tj. posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wol-nych od zajęć przedszkolnych. Usługa nie będzie świadczona w ogóle przez jeden miesiąc wakacyjny (przerwa wakacyjna od 01.07.2012 do 31.07.2012 r.), natomiast w drugim miesiącu wakacyjnym ilość wydawanych posiłków ulega znacznemu zmniejszeniu. B)funkcjonowania szkoły od dnia 1 września 2011 do dnia 29 czerwca 2012 posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, przez 10 miesięcy z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych oraz ferii Harmonogram dostaw i wydawania posiłków w ciągu dnia kształtuje się następująco: W części A -Godzina 8.30 - dostawa śniadania do stołówki przedszkola w termosach wła-snych; -Godzina 11:30 - dostawa pierwszego dania i podwieczorku do stołówki przed-szkola w termosach własnych; -Godzina 14:00 - dostawa obiadu do stołówki przedszkola w termosach własnych; W części B -Godzina 11:30 - dostawa obiadu i deseru do stołówki szkoły w termosach wła-snych; Godziny wymienione powyżej są godzinami wydawania posiłków - na Wykonawcy ciąży obowiązek takiej organizacji dostaw, aby wydawanie posiłków odbyło się o ustalonych porach. 3.Miejsce realizacji zamówienia: a)Zamawiający na czas realizacji zadania polegającego na wydawaniu posiłków udostępnia kuchnię oraz stołówkę znajdująca się na terenie Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 14 we Wrocławiu ul. Często-chowskiej 42. Szczegółowy wykaz sprzętu znajdującego się na wyposażeniu kuchni w przedszkolu zawiera załącznik nr 1 do SIWZ. b)Posiłki- obiady przygotowywane przez Wykonawcę winny być transportowane w odpowiednich przezna-czonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych wykonanych z tworzywa zabezpieczających posiłki przed wylaniem, oraz schłodzeniem: - termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków (zupa, napoje) - termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami, które występują w różnej konfiguracji, zapewniają dostarczenie na sale poszczególnych części posiłków. c)Posiłki muszą być dostarczane z zewnątrz - gorące posiłki należy dostarczać w termosach, zapewniają-cych temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy winna wynosić 75 °C, drugiego dania 65 °C, płynów 80 °C, a maksymalna temperatura produktów zimnych ( sałatki, pasty, sery itp.) 15 °C. d) Brudne termosy nie mogą zostać w placówce do dnia następnego. e)Należy zapewnić wymagany standard Sanitarno - Epidemiologiczny. f)Właścicielem niezbędnej ilości termosów dla zapewnienia płynnej dostawy i dystrybucji posiłków dla poszczególnych grup jest Wykonawca. g)Zamawiający wymaga przygotowywania posiłków - śniadanie i deseru dla grup dzieci przedszkolnych w kuchni zlokalizowanej w budynku przedszkola przy ul. Częstochowskiej 42. h)Zamawiający wymaga aby mleko oraz ziemniaki i ryż i makaron, kompot z owoców były gotowane na miejscu w kuchni w budynku przy ul. Częstochowskiej 42 i)Dystrybucja posiłków z miejsca produkcji (przygotowania) bezpośrednio do wydawalni Zamawiającego realizowana będzie przez Wykonawcę oraz na jego koszt. j)Transport posiłków do wydawalni Zamawiającego powinien odbywać się z zapewnieniem właściwej ochrony i temperatury, środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. Środki transportu Żywności powinny posiadać atesty PZH. 1.Zasady przygotowywania posiłków: a)Posiłki winny spełniać Normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i z bezpieczeństwem zgodnie z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego, norm systemu HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. Zamawiający ma prawo do bieżącej kontroli wykonywanego zamówienia. b)Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych. c)Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości od-żywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych Żywności i Żywienia dzieci od 3 do 5 lat oraz w wieku od 6 do 13 lat przy równocze-snym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość, święta. d)Informacja o diecie dziecka zostanie przekazana dietetyczce Wykonawcy pisemnie w momencie uzyska-nia informacji od rodzica, w trakcie roku szkolnego najpóźniej na 1 dzień przed podaniem posiłku. Ogólną kontrolę nad prawidłowością Żywienia sprawować będzie intendent oraz Dyrektor ZSP nr 14 lub wicedyrektora. Wyklucza się posiłki na bazie Fast food. e)Jadłospis podlegać będzie kontroli Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia jadłospisów na kolejne 10 dni najpóźniej trzy dni robocze przed terminem obowiązywania jadłospisu. Na wniosek Dyrektora ZSP Nr 14. Wykonawca zobowiązany będzie do niezwłocznej zmiany zakwestionowanego jadłospisu. f)Wykonawca zobowiązany jest wywieszania jadłospisu na kolejne 5 dni na tablicy ogłoszeń. g)Wszelkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi norami HACCP i aktualnymi przepisami prawa. h)Należy mieć na uwadze, że żywieniu może podlegać grupa dzieci spożywających wyłącznie po-siłki jarskie - fakt ten należy brać pod uwagę przy tworzeniu jadłospisów. W jadłospisach należy również przewidywać zamienniki dla dzieci alergicznych i cukrzycowych. Wymaga się aby ilość dostarczanych diet odpowiadała ilości określonych w zamówieniu składanym przez Zamawiającego. i)Wymagane jest przedkładanie jakościowej oceny jadłospisów posiłków dekadowych za każdy kwartał, przeprowadzanej przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. j)Wykonawca zapewnia urozmaicenie jadłospisów oraz dostosuje rodzaje podawanych potraw do rangi posiłków w ciągu dnia (np. należy unikać podawanie jajek, parówek lub kiełbasy jako danie główne na obiad). k)Codziennie w ramach posiłku dla dzieci musi znaleźć się świeża zielenina (nacie, koper), krojona na miejscu w siedzibie Zamawiającego. l)W przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego (mielone) na rzecz całych sztuk mięsa. m)Do przygotowania posiłków należy używać masła 82% a nie margaryny. n)Wymagane jest minimalne zastosowanie produktów przetworzonych na poczet innych wartościowych składników odżywczych. o)Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. (wyklucza się sporządzania potraw z proszku za wyjątkiem budyniu i kisielu); p)Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć ilość posiłków (w tym diet) zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych na terenie placówki i w siedzibie Wykonawcy, a w przypadku dowozu półproduktów lub całych dań do siedziby Zamawiającego, powinien to czynić pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. q)Zapotrzebowanie na dany dzień Zamawiający będzie przekazywał pisemnie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9:00. Zapotrzebowanie będzie sporządzone i dostarczone Wykonawcy przez intendenta Przedszkola. Ewentualne zmiany przekazane będą Wykonawcy w czasie nie krótszym jak 2 godziny przez planowanym wydaniem posiłku. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. r)Wykonawca zobowiązany jest do wyznaczenia stałego przedstawiciela odpowiedzialnego za kontakt z Zamawiającym. s)Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mięć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. t)Rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na koniec miesiąca na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków. b)Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. c)Wykonawca winien przedstawić przykładowe 4 jadłospisy rozpisane na dekady. d)przedłożone do oferty przykładowe jadłospisy winny zawierać dokładnie wyszczególnienie opisane posiłki wraz z ich gramaturą e)W przypadku wyjazdu dzieci Przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środ-ków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy, tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z 3 dniowym wyprzedzeniem. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.08.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Gastronomiczno - Usługowa N.B.I ANGELA Bogdan Nowacki, ul. Stalowowolska 19/2, 53-404 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 399504,35 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 310287,50
Oferta z najniższą ceną: 310287,50 / Oferta z najwyższą ceną: 426762,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- Usługa kompleksowego sprzątania budynków U, W i P należących do Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
- Sukcesywna dostawa wody mineralnej gazowanej i niegazowanej do Dolnośląskiego Centrum Sportu w Jakuszycach.
- Ubezpieczenie mienia oraz sprzętu elektronicznego, odpowiedzialn. cywilnej zawodowej oraz odpowiedzialn. cywilnej w związku z prowadzoną przez DODR we Wrocławiu działalnością statutową i gospodarczą.
- Zakup powierzchni reklamowych na potrzeby działań promocyjnych, wynikających z podpisanej umowy o dofinansowanie projektu Zintegrowany System Transportu Szynowego - etap IV.
- Opracowanie dokumentacji projektowej dla zadania pn.: "Odbudowa mostu w ciągu drogi powiatowej 1951D nad rzeką Ślęza w m. Ślęza"
- Remont i termomodernizacja dachu i elewacji budynku Liceum Sztuk Plastycznych przy ul. ks. Piotra Skargi 23b we Wrocławiu
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I DOROSŁYCH PODOPIECZNYCH GMINNEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W OKRESIE OD 01.01.2026 DO 31.12.2026 R.
- Usługa cateringowa polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu posiłków dzieciom z oddziałów przedszkolnych w Szkole Podstawowej w Grabiu
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej im. Jana III Sobieskiego w Gorzkowie w 2026 roku
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 10 w Ostrowcu Świętokrzyskim.
- Catering dla dzieci w Przedszkolu nr 2 we Włoszakowicach - przygotowywanie i dostarczanie posiłków w okresie od 1.01.2026 r. do 31.08.2026 r.
- Świadczenie usług w zakresie dożywiania dzieci - gorące posiłki dla uczniów szkół z terenu Gminy Rybno z wydawaniem, dowozem na wskazane miejsce i zapewnieniem jednorazowych naczyń i sztućców.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





