eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoczałaDostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-10

Koczała: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale.
Numer ogłoszenia: 239893 - 2009; data zamieszczenia: 10.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Kształcenia i Wychowania , ul. Szkolna 16, 77-327 Koczała, woj. pomorskie, tel. 059 8574275, faks 059 8574275.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale . Szczegółowy przedmiot zamówienia określa Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na pakiety jak niżej Pakiet Nr I - Mięso i wędliny Pakiet Nr VIII - Mięso drobiowe.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.11.20.00 - Drób .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie publiczne mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki : (art. 22 ust. 1 pzp) a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania; b)posiadają wiedzę i doświadczenie ; c)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia d)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawcy dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zawartych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia jako dokumenty wymagane..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń lub dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: Dokumenty wymagane 6.1. Formularz ofertowy na formularzu stanowiącym załącznik- nr 1 do SIWZ wraz z wypełnionymi załącznikami na pakiety, na które składa ofertę. 6.2. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu , określone w art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy na formularzu stanowiącym załącznik - nr 2 do SIWZ W przypadku składania ofert przez wykonawców występujących wspólnie , ten dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. 6.3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 6.4. Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń ,że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6.5. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków oraz opłat, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6.6 Zaakceptowany i wypełniony wzór umowy , wyłącznie na przedstawionym wzorze przez Zmawiającego- załącznik nr 3 6.7 Decyzja administracyjna o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych dot. zakładu. Posiada aktualna decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia -Dz. U. z dnia 27.09. 2006 r. nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności -jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Dokumenty dodatkowe: 6.8 Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i obowiązywaniu w zakładzie zasad systemu HACCP. 6.9 Oświadczenie Wykonawcy o dostarczaniu przedmiotu zamówienia pojazdami samochodowymi spełniającymi wszystkie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne przewozu artykułów żywnościowych stanowiących przedmiot.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.koczala.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Kształcenia i Wychowania ul. Szkolna 16 77-220 Koczała.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2009 godzina 10:00, miejsce: Zespół Kształcenia i Wychowania ul. Szkolna 16 77-220 Koczała.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wędliny zgodnie z pakietem Nr 1 SIWZ -35 pozycji asortymentu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe zgodnie z pakietem Nr VIII SIWZ - 7 pozycji asortymentu.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.