eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańskdostawy mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-03

Gdańsk: dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
Numer ogłoszenia: 239407 - 2007; data zamieszczenia: 03.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka, ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu oraz wędlin wieprzowych i drobiowych do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 - Mięso wołowe i wieprzowe : mięso wołowo-gulaszowe bez błon i tłuszczu - w ilości 4200 kg wątroba wieprzowa płaty - w ilości 2200 kg serce wieprzowe - w ilości 2200 kg karkówka wieprzowa bez kości - w ilości 2200 kg łopatka wieprzowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 2500 kg szynka surowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 1100 kg gulaszowe wieprzowe bez błon i tłuszczu - w ilości 1100 kg schab wieprzowy bez kości - w ilości 250 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny - w ilości 3700 kg Zadanie 2 - Wędliny wieprzowe: parówki cienkie wieprzowe - w ilości 1900 kg kiełbasa parówkowa - w ilości 1900 kg mortadela wieprzowa - w ilości 1900 kg pasztetowa wieprzowa podwędzana - w ilości 1900 kg kaszanka jęczmienna - w ilości 3850 kg salceson czarny podrobowy - w ilości 1000 kg mielonka wieprzowa - w ilości 1900 kg przysmak śniadaniowy - w ilości 2050 kg polędwica wieprzowa wędzona - w ilości 70 kg metka cebulowa - w ilości 2050 kg kiełbasa kanapkowa - w ilości 1100 kg kiełbasa śląska - w ilości 1600 kg kiełbasa szynkowa wieprzowa - w ilości 100 kg szynka wędzona wieprzowa parzona - w ilości 100 kg kiełbasa krakowska parzona - w ilości 100 kg kiełbasa toruńska - w ilości 1600 kg kiełbasa golonkowa extra - w ilości 100 kg kiełbasa biała parzona - w ilości 250 kg kiełbasa zwyczajna - w ilości 4800 kg kiełbasa podwawelska - w ilości 1100 kg Zadanie 3 - mięso drobiowe: żołądki drobiowe - w ilości 2100 kg serce drobiowe- w ilości 1900 kg piersi z kurczaka - w ilości 600 kg kurczak cały - w ilości 2700 kg wątroba drobiowa - w ilości 1150 kg Zadanie 4 - wędliny drobiowe: kiełbasa tyrolska z drobiu - w ilości 1100 kg kiełbasa śniadaniowa - w ilości 1100 kg serdelki drobiowe - w ilości 1900 kg salceson drobiowy - w ilości 1200 kg pieczeń drobiowa - w ilości 1200 kg pasztetowa z drobiu - w ilości 1100 kg kiełbasa grylowa z drobiu - w ilości 1900 kg parówka cienka z drobiu - w ilości 1900 kg polędwica prasowana z drobiu - w ilości 700 kg pasztet zapiekany z drobiu - w ilości 1900 kg

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.11.90 - Kawałki wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.11.00 - Wołowina Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.11.90.00 - Mięsa różne Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.90.00 - Mięsa różne Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.11.22.00 - Kawałki drobiu Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Oryginalny kod CPV: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.13.13.10 - Pasztety Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.13.10 - Pasztety Oryginalny kod CPV: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: zadanie 1: 1300zł, zadanie 2: 1500 zł, zadanie 3: 600 zł, zadanie 4: 800 zł.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. (Dz. U. Z 2006 Nr 164 poz. 1163 z późn. zm.) i nie podlegający wykluczeniu na podstawie art. 24 tej ustawy. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: - nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4, - podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ut. 1 Prawa zamóweiń publicznych - wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, - złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania, - nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3. - nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)decyzja organu Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi zgodnie z art. 27 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. O warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 z póź. zm.) 2)aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3)dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych; 4)oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 prawa zamówień publicznych 5)Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w okresie ostatniego roku przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy lub usługi te zostały wykonane należycie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Siennicka 23 80-758 Gdańsk - Przeróbka.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Siennicka 23 80-758 Gdańsk - Przeróbka sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso wołowo-gulaszowe bez błon i tłuszczu - w ilości 4200 kg wątroba wieprzowa płaty - w ilości 2200 kg serce wieprzowe - w ilości 2200 kg karkówka wieprzowa bez kości - w ilości 2200 kg łopatka wieprzowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 2500 kg szynka surowa bez skóry, tłuszczu i kości - w ilości 1100 kg gulaszowe wieprzowe bez błon i tłuszczu - w ilości 1100 kg schab wieprzowy bez kości - w ilości 250 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe skład: 50% wołowiny i 50% wieprzowiny - w ilości 3700 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: parówki cienkie wieprzowe - w ilości 1900 kg kiełbasa parówkowa - w ilości 1900 kg mortadela wieprzowa - w ilości 1900 kg pasztetowa wieprzowa podwędzana - w ilości 1900 kg kaszanka jęczmienna - w ilości 3850 kg salceson czarny podrobowy - w ilości 1000 kg mielonka wieprzowa - w ilości 1900 kg przysmak śniadaniowy - w ilości 2050 kg polędwica wieprzowa wędzona - w ilości 70 kg metka cebulowa - w ilości 2050 kg kiełbasa kanapkowa - w ilości 1100 kg kiełbasa śląska - w ilości 1600 kg kiełbasa szynkowa wieprzowa - w ilości 100 kg szynka wędzona wieprzowa parzona - w ilości 100 kg kiełbasa krakowska parzona - w ilości 100 kg kiełbasa toruńska - w ilości 1600 kg kiełbasa golonkowa extra - w ilości 100 kg kiełbasa biała parzona - w ilości 250 kg kiełbasa zwyczajna - w ilości 4800 kg kiełbasa podwawelska - w ilości 1100 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.