eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pniewy › Dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej w Pniewach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-03

Pniewy: Dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej w Pniewach
Numer ogłoszenia: 238833 - 2007; data zamieszczenia: 03.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna w Pniewach, ul. Św. Ducha 10, 62-045 Pniewy, woj. wielkopolskie, tel. 0-61 2911844, fax 0-61 2911844.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursa.pniewy.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Bursy Szkolnej w Pniewach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jedn. miary Ilość 1. Ziemniaki jadalne kg 8 000 2. Buraki kg 360 3. Fasola drobna worek 5kg worek 11 4. Groch łuskany połówki worek 5kg worek 7 5. Zielona pietruszka świeża pęczek pęczek 210 6. Kapusta biała główka główka 960 7. Por na kg kg 130 8. Cebula kg 300 9. Seler korzeń kg 90 10. Koper świeży pęczek pęczek 120 11. Jabłka na kg kg 400 12. Szczypiorek świeży pęczek pęczek 84 13. Papryka czerwona świeża kg 60 14. Marchew korzeń kg 600 15. Pietruszka korzeń kg 60 16. Kapusta włoska główka szt 120 17. Ogórki zielone świeże kg 420 18. Pomidory kg 480 19. Kapusta pekińska - główka główka 270 20. Kapusta czerwona kg kg 360 21. Kalafior świeży szt szt 360 22. Brukselka świeża kg kg 180 23. Fasola Jaś opakowanie 400g szt 43 24. Pieczarki świeże kg 180 25. Sałata zielona główka szt 30 26. Rzodkiewka pęczek pęczek 12 27. Czosnek świeży kg 1,5 28. Banany kg kg 1 200 29. Pomarańcza kg kg 200 CZĘŚĆ II* MIĘSO WIEPRZOWE I JEGO PRZETWORY Lp. Nazwa towaru Jedn. miary Ilość 1. Polędwica typu sopocka kg 30 2. Boczek parzony kg 180 3. Boczek z przyprawami kg 24 4. Karkówka bk kg 220 5. Kieł. kanapkowa kg 18 6. Kieł. szynkowa kg 24 7. Kieł. żywiecka kg 36 8. Kieł. śląska kg 60 9. Kieł. zwyczajna kg 90 10. Kości kg 350 11. Metka łososiowa kg 20 12. Mielone kg 360 13. Mielonka kg 20 14. Mięso gulaszowe kg 420 15. Mortadela kg 20 16. Parówki cieńkie kg 150 17. Salceson ozorowy kg 12 18. Schab zk kg 480 19. Serdelki kg 36 20. Słonina kg 6 21. Smalec kg 30 22. Szynka gotowana kg 43 23. Szynka konserwowa kg 25 24. Szynka tyrolska kg 20 25. Wątroba wieprzowa kg 60 26. Wątrobianka kg 18 27. Wołowina bk kg 45 28. Żeberka I klasa kg 200

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00 - 01.12.10.00 Oryginalny kod CPV: 15.11.30.00 - Wieprzowina Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina 01.13.12.00 - 01.13.12.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 02.01.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: IX. Warunki udziału w postępowaniu Wykoawca ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego zobowiązany jest spełniać następujące warunki udziału: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego wyklucza się: - wykonawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych - wykonawców, którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 Prawo zamówień publicznych. - wykonawców, którzy wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności - wykonawców, którzy złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania - wykonawców, którzy nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków Zamawiający odrzuca ofertę, która: - jest niezgodna z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia - jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji - zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia - została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia . - zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 cyt. ustawy, lub błędy w obliczeniu ceny - w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia wykonawca nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny - jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: X. Informacje o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: 1. Dokumenty wymagane: - formularz ofertowy - Załącznik nr 1 - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków art..22 ust.1 i art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - Załącznik nr 2 - oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem podatków wobec właściwego Urzędu Skarbowego oraz o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenia społeczne - oświadczenie o zapoznaniu się ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia i przyjęciu jej bez zastrzeżeń (zapis w formularzu ofertowym) - zaakceptowany projekt umowy - Załącznik nr 3

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bursa.pniewy.org

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Bursa Szkolna w Pniewach ul.Św.Ducha 10 62-045 Pniewy.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Bursa Szkolna w Pniewach ul.Św.Ducha 10 62-045 Pniewy.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa świeże, owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jedn. miary Ilość 1. Ziemniaki jadalne kg 8 000 2. Buraki kg 360 3. Fasola drobna worek 5kg worek 11 4. Groch łuskany połówki worek 5kg worek 7 5. Zielona pietruszka świeża pęczek pęczek 210 6. Kapusta biała główka główka 960 7. Por na kg kg 130 8. Cebula kg 300 9. Seler korzeń kg 90 10. Koper świeży pęczek pęczek 120 11. Jabłka na kg kg 400 12. Szczypiorek świeży pęczek pęczek 84 13. Papryka czerwona świeża kg 60 14. Marchew korzeń kg 600 15. Pietruszka korzeń kg 60 16. Kapusta włoska główka główka 120 17. Ogórki zielone świeże kg 420 18. Pomidory kg 480 19. Kapusta pekińska - główka główka 270 20. Kapusta czerwona kg kg 360 21. Kalafior świeży szt szt 360 22. Brukselka świeża kg kg 180 23. Fasola Jaś opakowanie 400g szt 43 24. Pieczarki świeże kg 180 25. Sałata zielona główka główka 30 26. Rzodkiewka pęczek pęczek 12 27. Czosnek świeży kg 1,5 28. Banany kg kg 1 200 29. Pomarańcza kg kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso wieprzowe i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa towaru Jedn. miary Ilość 1. Polędwica typu sopocka kg 30 2. Boczek parzony kg 180 3. Mielonka zapiekana kg 24 4. Karkówka bk kg 220 5. Kieł. kanapkowa kg 18 6. Kieł. szynkowa kg 24 7. Kieł. żywiecka kg 36 8. Kieł. śląska kg 60 9. Kieł. zwyczajna kg 90 10. Kości kg 350 11. Metka łososiowa kg 20 12. Mielone kg 360 13. Mielonka kg 20 14. Mięso gulaszowe kg 420 15. Mortadela kg 20 16. Parówki cieńkie kg 150 17. Salceson ozorowy kg 12 18. Schab zk kg 480 19. Serdelki kg 36 20. Słonina kg 6 21. Smalec kg 30 22. Szynka gotowana kg 43 23. Szynka konserwowa kg 25 24. Szynka tyrolska kg 20 25. Wątroba wieprzowa kg 60 26. Wątrobianka kg 18 27. Wołowina bk kg 45 28. Żeberka I klasa kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.