Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-03
Szprotawa: DOŻYWIANIE OSÓB W RAMACH PROGRAMU WIELOLETNIEGO POMOC PAŃSTWA W ZAKRESIE DOŻYWIANIA W PUNKTACH -STOŁÓWKACH
NA TERENIE GMINY SZPROTAWA W FORMIE KATERINGU
Numer ogłoszenia: 238714 - 2007; data zamieszczenia: 03.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 5, 67-300 Szprotawa, woj. lubuskie, tel. 068 3762681, fax 068 3762699.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szprotawa.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOŻYWIANIE OSÓB W RAMACH PROGRAMU WIELOLETNIEGO POMOC PAŃSTWA W ZAKRESIE DOŻYWIANIA W PUNKTACH -STOŁÓWKACH NA TERENIE GMINY SZPROTAWA W FORMIE KATERINGU.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia dotyczy codziennej dostawy w dni robocze do siedmiu punktów - stołówek na terenie gminy Szprotawa ciepłych posiłków (w tygodniu: trzy dni - dwa dania obiadowe, dwa dni - jedno danie obiadowe), w celu dożywiania dzieci do 7 roku życia, uczniów do czasu ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej, osób znajdujących się w trudnej sytuacji, w szczególności osób samotnych, w podeszłym wieku, chorych lub niepełnosprawnych w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania w formie kateringu. Dostawa posiłków ma odbywać się codziennie w dni robocze przez 240 dni tj. od 01. 01. 2008r. do 31. 12. 2008r. dla około 800 osób.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych Oryginalny kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Ustala się wadium dla całości przedmiotu zamówienia w wysokości: 0,5% wartości zamówienia tj. 4.320 zł. słownie: cztery tysiące trzysta dwadzieścia złotych.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, odpowiednie zaplecze gastronomiczne oraz potencjał techniczny a także dysponują osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia 3.nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia 4.znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 5.złożą formularz ofertowy wraz z wymaganymi dokumentami, oświadczeniami, załącznikami oraz zaświadczeniami 6.spełniają wymagania określone ustawą Prawo zamówień publicznych oraz SIWZ Zamawiający uzna oferty za spełniające wymagania i przyjmie do szczegółowego rozpatrywania jeżeli : 1)oferta - co do formy opracowania treści - spełnia wymagania określone niniejszą specyfikacją 2)z liczby i treści złożonych dokumentów wynika, że wykonawca spełnia warunki formalne określone niniejszą specyfikacją 3)złożone oświadczenia są aktualne i podpisane przez osoby uprawnione 4)oferta została złożona w określonym przez zamawiającego terminie 5)wykonawca przedstawił ofertę zgodną z wymaganiami zamawiającego Stosowanie matematycznych obliczeń przy ocenie ofert, stanowi podstawową zasadę oceny ofert Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczonych w oparciu o ustalone kryteria Oferta wypełniająca w najwyższym stopniu wymagania określone w każdym kryterium otrzyma maksymalną liczbę punktów. Pozostałym ofertom spełniającym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik będzie traktowany jako wartość punktowa oferty. Kryterium: cena - 100 % Obliczanie punktacji w tych kryteriach będzie polegało na porównaniu cen poszczególnych dań proponowanych przez oferentów, np.: cena posiłków najtańszego oferenta ________________________________ x 100% cena posiłków badanego oferenta Oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans (maksymalna liczba przyznanych punktów w oparciu o ustalone kryterium), zostanie uznana za najkorzystniejszą, a pozostałe oferty będą sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów. Jeżeli wybór oferty najkorzystniejszej będzie niemożliwy z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert uzyska taką samą liczbę punktów (przedstawi taką samą cenę), zamawiający wybierze ofertę z korzystniejszym bilansem energetycznym posiłku (kcal)
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki : 1.wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 SIWZ 2.oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2 SIWZ 3.parafowany przez wykonawcę wzór umowy, stanowiący załącznik nr 3 SIWZ W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do posiadanej działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 1.aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 2.umowy (własności, dzierżawy, najmu, porozumienia) dotyczące punktów - stołówek, w których będą przygotowywane - wydawane posiłki obiadowe. 3.decyzje o dopuszczeniu pojazdów w zakresie dowozu posiłków obiadowych. 4.umowa na odbiór i unieszkodliwianie odpadów pokonsumpcyjnych. 5.potwierdzenie posiadania odrębnego pojazdu przeznaczonego do wywozu odpadów pokonsumpcyjnych. 6.wykaz sprzętu i urządzeń niezbędnych do realizacji zamówienia (do wykazu należy dołączyć - książki kontroli sanitarnej pojazdów przewożących posiłki) z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 6 SIWZ. Do oferty należy również dostarczyć: 1.informacje na temat pracowników zatrudnionych przy realizacji zamówienia - załącznik nr 5 SIWZ 2.wykaz wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat usług - załącznik nr 7 SIWZ Do oferty należy również dołączyć następujące dokumenty : 1.oświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub oświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości decyzji właściwego organu z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 4 SIWZ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szprotawa.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Sienkiewicza 5 67-300 Szprotawa.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.12.2007 godzina 11:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Sienkiewicza 5 67-300 Szprotawa pok. nr 7.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z SZPROTAWY
- Dostawa wyposażenia w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej dla gminy Szprotawa.
- Budowa instalacji fotowoltaicznej do 50kW na dachu dworca autobusów w Szprotawie wraz z magazynem energii
więcej: przetargi w Szprotawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





