eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębia GóraDostawy produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo- Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28



Ogłoszenie z dnia 2007-11-27

Jastrzębia Góra: Dostawy produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo- Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28
Numer ogłoszenia: 232937 - 2007; data zamieszczenia: 27.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wypoczynkowo-Szkoleniowy "Bałtyk" - Gospodarstwo Pomocnicze przy Ministerstwie Finansów, ul. Bałtycka 28, 84-104 Jastrzębia Góra, woj. pomorskie, tel. 058 6749583, fax 058 6749210.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://owsbaltyk.gd.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocznicze przy Ministerstwie Finansów.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo- Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo- Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28. Asortyment i szacunkowe ilości zawiera formularz cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ). Określone szacunkowe ilości oraz asortyment mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania Ośrodka. Zamawiający będzie zgłaszać zapotrzebowanie na dostawy produktów spożywczych najpóźniej w terminie określonym przez Wykonawcę, który zostanie wybrany w wyniku zamówienia. Zamawiający zastrzega dostawy wyrobów wysokiej jakości. Przy wskazaniu znaków towarowych dotyczących opisu przedmiotu zamówienia, dopuszcza się składanie ofert równoważnych produktów, nie gorszej jakości od zaproponowanych w specyfikacji przez Zamawiającego.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią niżej wymienione warunki:
    1) posiadają certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP zatwierdzone w drodze decyzji przez organa urzędowej kontroli żywności - dotyczy zakładów produkujących żywność lub wprowadzających ją do obrotu, a w przypadku wykonawców zakupujących produkty u producentów, wykonawcy zobowiązani są dostarczyć przedmiot zamówienia od producentów spełniających te wymagania.
    2) posiadają decyzję wydaną zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz.U. nr 21, po. 179 z 2003 r.)
    3) posiadają decyzję wydana przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczącą spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji (dotyczy wykonawców będących zakładami produkcyjnymi, w przypadku innych wykonawców - do oferty należy załączyć kserokopię decyzji wydanej dla zakładu, w którym wykonawca zaopatruje się w asortyment będący przedmiotem zamówienia)
    4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru.
    - formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru.
    - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
    - dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
    - certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP zatwierdzone w drodze decyzji przez organ urzędowej kontroli żywności.
    - decyzję wydaną na środki transportu przewidziane do realizacji dostaw dopuszczającą do przewozu produktów spożywczych.
    - decyzję wydaną przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotycząca spełnienia wymagań koniecznych w procesie produkcyjnym
    - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert
    - dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
    - oświadczenie o spełnianiu warunków art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1. Cena - 80
  • 2. Gwarantowany przez dostawcę czas gotowości do realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia wyrażony w godzinach - 20

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://owsbaltyk.gd.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wypoczynkowo-Szkoleniowy Bałtyk Gospodarstwo Pomocnicze przy Ministerstwie Finansów
ul. Bałtycka 28
84 - 104 Jastrzębia Góra.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2007 godzina 14:00, miejsce: Ośrodek Wypoczynkowo-Szkoleniowy Bałtyk Gospodarstwo Pomocnicze przy Ministerstwie Finansów
ul. Bałtycka 28
84 - 104 Jastrzębia Góra.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy produktów mleczarskich w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo- Szkoleniowego Bałtyk Gospodarstwo Pomocnicze przy Ministerstwie Finansów w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy produktów mleczarskich w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.
    Asortyment i szacunkowe ilości zawiera formularz cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ). Określone szacunkowe ilości oraz asortyment mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania Ośrodka. Zamawiający będzie zgłaszać zapotrzebowanie na dostawy produktów spożywczych najpóźniej w terminie określonym przez Wykonawcę, który zostanie wybrany w wyniku zamówienia. Zamawiający zastrzega dostawy wyrobów wysokiej jakości. Przy wskazaniu znaków towarowych dotyczących opisu przedmiotu zamówienia, dopuszcza się składanie ofert równoważnych produktów, nie gorszej jakości od zaproponowanych w specyfikacji przez Zamawiającego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. Gwarantowany przez dostawcę czas gotowości do realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia wyrażony w godzinach - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy mięsa i wędlin w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy mięsa i wędlin w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.
    Asortyment i szacunkowe ilości zawiera formularz cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ). Określone szacunkowe ilości oraz asortyment mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania Ośrodka. Zamawiający będzie zgłaszać zapotrzebowanie na dostawy produktów spożywczych najpóźniej w terminie określonym przez Wykonawcę, który zostanie wybrany w wyniku zamówienia. Zamawiający zastrzega dostawy wyrobów wysokiej jakości. Przy wskazaniu znaków towarowych dotyczących opisu przedmiotu zamówienia, dopuszcza się składanie ofert równoważnych produktów, nie gorszej jakości od zaproponowanych w specyfikacji przez Zamawiającego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. Gwarantowany przez dostawcę czas gotowości do realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia wyrażony w godzinach - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy różnych produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy różnych produktów spożywczych w terminie od 1 stycznia 2008r. do 31 grudnia 2008r. dla Ośrodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego Bałtyk w Jastrzębiej Górze, ul. Bałtycka 28.
    Asortyment i szacunkowe ilości zawiera formularz cenowy (załącznik nr 2 do SIWZ). Określone szacunkowe ilości oraz asortyment mogą ulegać zmianie w zależności od bieżącego zapotrzebowania Ośrodka. Zamawiający będzie zgłaszać zapotrzebowanie na dostawy produktów spożywczych najpóźniej w terminie określonym przez Wykonawcę, który zostanie wybrany w wyniku zamówienia. Zamawiający zastrzega dostawy wyrobów wysokiej jakości. Przy wskazaniu znaków towarowych dotyczących opisu przedmiotu zamówienia, dopuszcza się składanie ofert równoważnych produktów, nie gorszej jakości od zaproponowanych w specyfikacji przez Zamawiającego.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
    • 1. Cena - 80
    • 2. Gwarantowany przez dostawcę czas gotowości do realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia wyrażony w godzinach - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.