Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-03
Zabrze: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 232468 - 2012; data zamieszczenia: 03.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Sądowa 1, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 2713966, faks 032 2711411.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. - Nazwa artykułu - Ilość (kg) Część I - Mięso 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe - 1400; 2. Mięso wołowe gulaszowe - 1600; 3. Mięso wieprzowe gulaszowe - 1600; 4. Mięso wołowe pieczeniowe II - 10; 5. Karczek wp. b/k - 200; 6. Kurczaki świeże - 800; 7. Podudzia z kurczaka - 500; 8. Serca wp. - 100; 9. Wątroba wp. - 1100; 10. Żeberka paski - 400; 11. Nóżki wieprzowe - 500; Część II -Wędliny 12. Kiełbasa śląska ( waga 1 szt. 100g ) - 800; 13. Boczek wędzony - 200; 14. Kiełbasa biała parzona ( waga 100g) - 400; 15. Kiełbasa parówkowa - 100; 16. Kiełbasa kminkowa - 200; 17. Kiełbasa krakowska pieczona - 300; 18. Kiełbasa kanapkowa - 700; 19. Kiełbasa toruńska - 400; 20. Kiełbasa wiejska - 500; 21. Kiełbasa zwyczajna - 1500; 22. Metka cebulowa - 400; 23. Mielonka (Luncheon - Meat) - 800; 24. Parówki śląskie (cienkie) - 700; 25. Podgardle wędzone - 600; 26. Szynka mielona - 400; 27. Szynka tyrolska - 600; 28. Kiełbasa swojska - 100; 29. Kiełbasa cebulowa - 300; 30. Kiełbasa czosnkowa - 600; 31. Kiełbasa golonkowa - 100; 32. Mielonka w galarecie - 600; 33. Kiełbasa orawska - 500; 34. Kiełbasa winierki - 600; 35. Pieczeń rzymska - 700; Część III Wędliny podrobowe 36. Kaszanka - 400; 37. Pasztetowa wiejska - 300; 38. Salceson wiejski - 300; 39. Salceson ozorkowy - 500; 40. Smalec - 1000; Część IV - Wędliny drobiowe 41. Szynka drobiowa - 200; 42. Polędwica drobiowa - 200; 43. Kabanos drobiowy - 500; 44. Kiełbasa biała drobiowa - 300; 45. Kiełbasa senatorska drobiowa - 100; 46. Kiełbasa oławska - 500; 47. Kiełbasa śląska drobiowa - 600; 48. Parówki drobiowe - 1700; 49. Pieczeń drobiowa- 800; 50. Mortadela drobiowa - 1500; 51. Mielonka drobiowa - 600; 52. Pasztetowa drobiowa ( waga 100g) - 1000; 53. Kotlet mielony drobiowy mrożony - 100; 54. Szynka z indyka baton - 700; 55. Przysmak drobiowy - 600; 56. Szynkówka drobiowa - 600; 57. Parówki firmowe - 400; 58. Salceson drobiowy - 900; Część V - Konserwy mięsne 59. Smalec z mięsem 100 - 130 g, trwałość minimum 180 dni - 300; 60. Pasztet drobiowy 100 - 130 g, trwałość minimum 180 dni - 200; 61. Konserwa turystyczna 300 g, trwałość minimum 180 dni - 300; 62. Konserwa tyrolska 300 g, trwałość minimum 180 dni - 300;.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
oświadczenie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Zabrzu
ul. Sądowa 1
41-800 Zabrze.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.07.2012 godzina 08:00, miejsce: Sekretariat Areszt Śledczy w Zabrzu ul. Sądowa 1 41-800 Zabrze.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Mięso (w kg) 1. Mięso mielone wieprzowo-wołowe - 1400; 2. Mięso wołowe gulaszowe - 1600; 3. Mięso wieprzowe gulaszowe - 1600; 4. Mięso wołowe pieczeniowe II - 10; 5. Karczek wp. b/k - 200; 6. Kurczaki świeże - 800; 7. Podudzia z kurczaka - 500; 8. Serca wp. - 100; 9. Wątroba wp. - 1100; 10. Żeberka paski - 400; 11. Nóżki wieprzowe - 500;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II -Wędliny (w kg) 12. Kiełbasa śląska ( waga 1 szt. 100g ) - 800; 13. Boczek wędzony - 200; 14. Kiełbasa biała parzona ( waga 100g) - 400; 15. Kiełbasa parówkowa - 100; 16. Kiełbasa kminkowa - 200; 17. Kiełbasa krakowska pieczona - 300; 18. Kiełbasa kanapkowa - 700; 19. Kiełbasa toruńska - 400; 20. Kiełbasa wiejska - 500; 21. Kiełbasa zwyczajna - 1500; 22. Metka cebulowa - 400; 23. Mielonka (Luncheon - Meat) - 800; 24. Parówki śląskie (cienkie) - 700; 25. Podgardle wędzone - 600; 26. Szynka mielona - 400; 27. Szynka tyrolska - 600; 28. Kiełbasa swojska - 100; 29. Kiełbasa cebulowa - 300; 30. Kiełbasa czosnkowa - 600; 31. Kiełbasa golonkowa - 100; 32. Mielonka w galarecie - 600; 33. Kiełbasa orawska - 500; 34. Kiełbasa winierki - 600; 35. Pieczeń rzymska - 700;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wędliny podrobowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III Wędliny podrobowe (w kg) 36. Kaszanka - 400; 37. Pasztetowa wiejska - 300; 38. Salceson wiejski - 300; 39. Salceson ozorkowy - 500; 40. Smalec - 1000;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3, 15.13.13.10-1, 15.41.21.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wedliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - Wędliny drobiowe (w kg) 41. Szynka drobiowa - 200; 42. Polędwica drobiowa - 200; 43. Kabanos drobiowy - 500; 44. Kiełbasa biała drobiowa - 300; 45. Kiełbasa senatorska drobiowa - 100; 46. Kiełbasa oławska - 500; 47. Kiełbasa śląska drobiowa - 600; 48. Parówki drobiowe - 1700; 49. Pieczeń drobiowa- 800; 50. Mortadela drobiowa - 1500; 51. Mielonka drobiowa - 600; 52. Pasztetowa drobiowa ( waga 100g) - 1000; 53. Kotlet mielony drobiowy mrożony - 100; 54. Szynka z indyka baton - 700; 55. Przysmak drobiowy - 600; 56. Szynkówka drobiowa - 600; 57. Parówki firmowe - 400; 58. Salceson drobiowy - 900;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwy mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V - Konserwy mięsne (w kg) 59. Smalec z mięsem 100 - 130 g, trwałość minimum 180 dni - 300; 60. Pasztet drobiowy 100 - 130 g, trwałość minimum 180 dni - 200; 61. Konserwa turystyczna 300 g, trwałość minimum 180 dni - 300; 62. Konserwa tyrolska 300 g, trwałość minimum 180 dni - 300;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- NAPRAWA I DOCIEPLENIE DACHU BUDYNKU NR 16
- Eksploatacja i konserwacja fontann oraz tężni na terenie miasta Zabrze
- Remont dwóch sal wykładowych celem adaptacji na salę do ćwiczeń dla Wydziału Podologii i Wydziału Masaży
- Dozorowanie obiektu "Dom Harcerza" przy ul. Wolności 350a w Zabrzu
- USŁUGA UBEZPIECZENIA MIEJSKIEGO OŚRODKA SPORTU I REKREACJI W ZABRZU SP. Z O.O. - D&O
- Budowa ogólnodostępnych miejsc rekreacyjnych na terenie Miasta Zabrze w ramach ZBO - Modernizacja Osiedla Tadeusza Kotarbińskiego
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności do stołówek Szkoły Podstawowej nr 2 w Radzyniu Podlaskim
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Siemianowicach Śląskich w roku szkolnym 2025/2026 - od września do grudnia 2025r.
- "Sukcesywną dostawę artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Komisji Edukacji Narodowej w Zaborzu w okresie od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r."
- Dostawy mięsa, wędlin oraz podrobów do COSSW w Kulach OZ Sulejów
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Grębocinie.
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin na potrzeby ZAZ w Czarnem
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.