Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-12-04
Błonie: Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Bramkach
Numer ogłoszenia: 232261 - 2009; data zamieszczenia: 04.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbramki.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Bramkach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Bramkach w następującym asortymencie : 1. Baleron odtłuszczony 600 kg 2. Baleron wędzony 300 Kg 3. Boczek pieczony 100 Kg 4. Boczek prasowany 200Kg 5. Boczek surowy b/k 200Kg 6. Boczek wędzony 50 Kg 7. Golonka wieprzowa 50 kg 8. Kaszanka 350 Kg 9. Kiełbasa biała 150 kg 10. Kiełbasa cytrynowa 200 Kg 11. Kiełbasa dębicka 350 Kg 12. Kiełbasa krakowska 150 Kg 13. Kiełbasa parówkowa 600 kg 14. Kiełbasa podwawelska 350 Kg 15. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 450 Kg 16. Kiełbasa zwyczajna 200 Kg 17. Kiełbasa żywiecka 100 Kg 18. Korpusy z kurczaka 500 Kg 19. Kości wędzone 50 Kg 20. Kurczaki całe 800 Kg 21. Łopatka z kością 2200 Kg 22. Łopatka pieczona 100 kg 23. Mielonka wieprzowa 300 Kg 24. Mięso mielone 500 Kg 25. Mięso wołowe bez kości 700 Kg 26. Mięso wołowe z kością ( antrykot) 200 kg 27. Mortadela 200 Kg 28. Mortadela z warzywami 100 kg 29. Nogi wieprzowe 150 kg 30. Ogonówka 500 Kg 31. Pałka z kurczaka 400 Kg 32. Parówki cienkie 600 Kg 33. Pasztet pieczony 400 Kg 34. Pasztetowa kremowa 300 Kg 35. Pieczeń wieprzowa 200 Kg 36. Piersi z indyka ( filet) 50 Kg 37. Piersi z kurczaka ( filet) 400 Kg 38. Polędwica sopocka 80 Kg 39. Salceson ozorkowy 100 Kg 40. Salceson włoski 200 Kg 41. Schab karkowy z kością 200 Kg 42. Schab pieczony 100 Kg 43. Schab środkowy z kością 600 Kg 44. Słonina 150 Kg 45. Smalec 50 kg 46. Szynka gotowana 350 Kg 47. Szynka wędzona 300 Kg 48. Szynka drobiowa 300 kg 49. Szynka wieprzowa z kością 200 Kg 50. Udziec kurczaka 300 Kg 51. Wątroba wieprzowa 250 kg 52. Żebra paski 500 Kg.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zgodnie z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007r. nr 223 poz. 1655 z późn. zm.), o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 2.posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i potencjałem kadrowym tj. osobami legitymującymi się doświadczeniem, wykształceniem oraz kwalifikacjami zawodowymi odpowiednimi do powierzonych im stanowisk, lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, zgodnie z art. 24 ustawy. Ocena spełniania ww. warunków przez wykonawców dokonana zostanie zgodnie z formułą : spełnia-nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu do formularza oferty(zał. nr 1) należy dołączyć: 1. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 - ustawy Prawo zamówień publicznych- zał. nr 2 ; 2.aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert ( dokumenty te składane są w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę). 3.aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert ( dokumenty te składane są w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę). 4. jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem organem sądowym , administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsbramki.org.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach, ul. Północna 18 , 05-87- Błonie, pok. Nr 16.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2009 godzina 10:00, miejsce: w Domu Pomocy Społecznej Bramki ul.Północna 18 05-870 Błonie pok. 17.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Przytkowicach od września do grudnia 2025 roku"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Janusza Korczaka w Brodach od września do grudnia 2025 r
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Zamościu - 6 części
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania we Włodawie - 6 części
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Zespołu Szkól w Zadzimiu Szkoła Podstawowa i Przedszkole, ul. Szkolna 20, 99-232 Zadzim".
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Radzyniu Podlaskim - 6 części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.