eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Organizacja kursów zawodowych w ramach projektu POKL.07.02.01-18-277/09

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-05

Rzeszów: Organizacja kursów zawodowych w ramach projektu POKL.07.02.01-18-277/09
Numer ogłoszenia: 232012 - 2011; data zamieszczenia: 05.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Rzeszowskie Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta w Rzeszowie , ul. Jana Styki 21, 35-006 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8521571, faks 17 8500114.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bratalbert.rzeszow.pl, www.cis.rzeszow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: STOWARZYSZENIE.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja kursów zawodowych w ramach projektu POKL.07.02.01-18-277/09.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu Centrum Integracji Społecznej szansą na poprawę jakości życia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.2 - Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 7.2.1 - Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Zamawiający przewiduje skierowanie do przeszkolenia 28 osób. Przedmiot zamówienia składa się z pięciu części: - Kurs 1 - Sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej, 110 godz., szacunkowo 4 os. - Kurs 2 - Magazynier z obsługą wózka widłowego, 160 godz., szacunkowo 8 os. - Kurs 3 - Fryzjer, 170 godz., szacunkowo 6 os. - Kurs 4 - Kucharz, 280 godz., szacunkowo 8 os. - Kurs 5 - Cukiernik, 280 godz., szacunkowo 2 os..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże zorganizowanie i przeprowadzenie z należytą starannością w okresie ostatnich trzech lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie), przed dniem wszczęcia postępowania, co najmniej jednego szkolenia grupowego - dla kursu 1 - o tematyce zgodnej z tematyką kursu 1, - dla kursu 2 - o tematyce zgodnej z tematyką kursu 2, - dla kursu 3 - o tematyce zgodnej z tematyką kursu 3, - dla kursu 4 - o tematyce zgodnej z tematyką kursu 4, - dla kursu 5 - o tematyce zgodnej z tematyką kursu 5, z podaniem nazwy przedmiotu zamówienia (szkolenia), nazwy odbiorcy zamówienia i terminu realizacji.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że dysponuje: a) Salą/ami wykładową/ymi adekwatną/ymi do ilości grup szkoleniowych i liczebności grup, z odpowiednim oświetleniem, wyposażoną/ymi w tablicę, rzutnik multimedialny i ekran do rzutnika. b) Pracownią/ami do zajęć praktycznych zgodnie ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. c) Sprzętem, materiałami, maszynami, urządzeniami itp. zgodnie ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. d) Zapleczem sanitarnym.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże dla każdego kursu co najmniej jednego wykładowcę do realizacji zajęć teoretycznych, co najmniej dwóch instruktorów do realizacji zajęć praktycznych, co najmniej jednej osoby do prowadzenia zajęć z zakresu bhp, co najmniej jednej osoby do obsługi administracyjnej.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - Jakość usługi - 10
  • 3 - Doświadczenie - 30

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bratalbert.rzeszow.pl, www.cis.rzeszow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Rzeszowskie Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta ul. Jana Styki 21 35-006 Rzeszów.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.08.2011 godzina 13:00, miejsce: Rzeszowskie Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta, ul. Jana Styki 21, 35-006 Rzeszów, pok. 19 (klub albertyński) parter.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Kursy zawodowe współfinansowane przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII - Promocja integracji społecznej, Działanie 7.2 - Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 7.2.1 - Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym, projekt: Centrum Integracji Społecznej szansą na poprawę jakości życia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zawodu sprzedawcy. Po ukończeniu kursu uczestnicy powinni posiadać wiedzę z zakresu profesjonalnej obsługi klienta, profesjonalnej sprzedaży, prowadzenia rozmów handlowych, podstaw rachunkowości i finansów, podstaw marketingu i reklamy w handlu, powinni znać podstawowe zasady etykiety w handlu oraz zasady autoprezentacji. Ponadto uczestnicy na kursie powinni nabyć umiejętności obsługiwania i programowania kas fiskalnych oraz programów komputerowych do fakturowania. Czas trwania kursu: 110 godzin szkoleniowych, w tym co najmniej 60 godzin zajęć praktycznych. Na jedną godzinę szkoleniową przypada 45 minut zegarowych. Zamawiający przewiduje skierowanie do odbycia kursu 4 osoby..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość usługi - 10
    • 3. Doświadczenie - 30

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Magazynier z obsługą wózka widłowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zawodu magazyniera i operatora wózka widłowego. Po ukończeniu kursu uczestnicy powinni posiadać wiedzę z zakresu gospodarki magazynowej, organizacji magazynu, dokumentacji magazynowej, towaroznawstwa, prowadzenia inwentaryzacji, organizacji sprzedaży, wykorzystania komputera w magazynie i podstawowych programów komputerowych, przepisów bhp i ppoż. oraz zabezpieczenia towarów w magazynie, a także powinni nabyć umiejętność prowadzenia i obsługi wózka widłowego oraz obsługi i wymiany butli gazowych w wózkach zasilanych gazem. Czas trwania kursu: 160 godzin szkoleniowych, w tym co najmniej 90 godzin zajęć praktycznych, w tym co najmniej 65 godzin nauki jazdy i obsługi wózków widłowych. Na jedną godzinę szkoleniową przypada 45 minut zegarowych. Zamawiający przewiduje skierowanie do odbycia kursu 8 osób..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość usługi - 10
    • 3. Doświadczenie - 30

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Fryzjer.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zawodu fryzjera. Po ukończeniu kursu uczestnicy powinni posiadać wiedzę z zakresu typów, rodzajów i budowy włosów, chorób skóry i włosów oraz profilaktyki, udzielania fachowej porady, podstawowych zabiegów pielęgnacyjnych, wykonywania fryzur damskich, męskich i dziecięcych, strzyżenia, farbowania, prostowania, trwałej ondulacji oraz innych zabiegów fryzjerskich wykonywanych różnymi technikami fryzjerskimi. Ponadto uczestnicy kursu powinni znać zasady bhp i ppoż. obowiązujące w zakładzie fryzjerskim a także znać metody i środki oraz ogólne założenia dezynfekcji i sterylizacji. Czas trwania kursu: 170 godzin szkoleniowych, w tym co najmniej 120 godzin zajęć praktycznych. Na jedną godzinę szkoleniową przypada 45 minut zegarowych. Zamawiający przewiduje skierowanie do odbycia kursu 6 osób..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość usługi - 10
    • 3. Doświadczenie - 30

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Kucharz.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zawodu kucharza. Po ukończeniu kursu uczestnicy powinni posiadać wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka, podstaw dietetyki, zasad nakrywania i podawania do stołu, organizacji przyjęć okolicznościowych. Ponadto uczestnicy kursu powinni umieć przygotowywać różnego rodzaju potrawy (dania mięsne, dania jarskie, zupy, sosy, przekąski, przystawki, dodatki, ciasta, desery), znać zasady systemu HACCP oraz zasady bhp i ppoż. obowiązujące w gastronomii. Czas trwania kursu: 280 godzin szkoleniowych, w tym co najmniej 200 godzin zajęć praktycznych. Na jedną godzinę szkoleniową przypada 45 minut zegarowych. Zamawiający przewiduje skierowanie do odbycia kursu 8 osób..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość usługi - 10
    • 3. Doświadczenie - 30

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Cukiernik.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestników kursu do wykonywania zawodu cukiernika. Po ukończeniu kursu uczestnicy powinni umieć przygotowywać różnego rodzaju ciasta, desery, i inne wyroby cukiernicze, potrafić dekorować ciasta i inne wyroby cukiernicze a także znać zasady systemu HACCP oraz zasady bhp i ppoż. obowiązujące w gastronomii. Czas trwania kursu: 280 godzin szkoleniowych, w tym co najmniej 200 godzin zajęć praktycznych. Na jedną godzinę szkoleniową przypada 45 minut zegarowych. Zamawiający przewiduje skierowanie do odbycia kursu 2 osoby..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Jakość usługi - 10
    • 3. Doświadczenie - 30

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.