eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chocz › Dożywianie w ramach programu posiłek dla potrzebujących w gminie Chocz

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-22

Chocz: Dożywianie w ramach programu posiłek dla potrzebujących w gminie Chocz
Numer ogłoszenia: 229864 - 2007; data zamieszczenia: 22.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Choczu, ul. Żeromskiego 2, 63-313 Chocz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7415656, fax 062 7415685.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie w ramach programu posiłek dla potrzebujących w gminie Chocz.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie w ramach programu posiłek dla potrzebujących w gminie Chocz Zakres prac do wykonania: Przedmiotem zamówienia jest codzienne (w dni nauki szkolnej) przygotowanie we własnym zakładzie gastronomicznym, dowiezienie i wydanie ciepłych posiłków dla: - około 70 dzieci z Przedszkola w Choczu; około 370 dzieci z Zespołu Szkół w Choczu: w tym: klasy I-III - około 90, klasy starsze IV-VI i gimnazjum około 280; - około 90 uczniów ze Szkoły Podstawowej w Kwileniu w tym: oddział przedszkolny 10 i klasy I -III- 30, klasy starsze IV-VI około 50; - około 50 dzieci ze Szkoły Podstawowej w Kuźni w tym: oddziały przedszkolne około 10, klasy I-III około 10, klasy IV-VI około 30 Ostateczna liczba ciepłych posiłków w poszczególnych placówkach uzgodniona zostanie każdorazowo z 3 dniowym wyprzedzeniem Ciepły posiłek dla dzieci musi zawierać odpowiednią ilość, następującą strukturę i gramaturę w układzie miesięcznym, przyjmując średnio 20 dni żywieniowych w miesiącu: 1) I grupa wiekowa: przedszkole, oddziały przedszkolne oraz klasy I-III; trzy razy w tygodniu posiłek składający się z: - 200g - ziemniaków; - 70 g - mięsa bez kości (na przykład: schab, łopatka, mielone, filet z kurczaka lub ryba) lub mięso z kością 90 g (na przykład: żeberka, udko); - surówka lub warzywa gotowane - 70 g Dwa razy w tygodniu dania bez mięsa - 200 g (na przykład: kluski z serem, spagethi, ryż z jabłkiem) 2) II grupa wiekowa: klasa IV - VI szkoły podstawowej, gimnazjum trzy razy w tygodniu posiłek składający się z: - 250g - ziemniaków; - 80 g - mięsa bez kości (na przykład: schab, łopatka, mielone, filet z kurczaka lub ryba) lub mięso z kością 100 g (na przykład: żeberka, udko); - surówka lub warzywa gotowane - 100 g Dwa razy w tygodniu dania bez mięsa - 250 g (na przykład kluski z serem, spagethi, ryż z jabłkiem) Wszystkie posiłki należy wydawać w naczyniach jednorazowych zabezpieczających odpowiednią temperaturę Naczynia i sztućce jednorazowe zabezpieczy oferent Oferent zapewni pojemnik na odpady oraz worki na zużyte naczynia i sztućce jednorazowe Utylizacja odpadów i naczyń jednorazowych należy do obowiązków oferenta Oferent będzie przedkładał do akceptacji miesięczny jadłospis z 3 dniowym wyprzedzeniem zarówno Zamawiającemu jak i dyrektorom placówek oświatowych Godziny dostaw ciepłych posiłków oferent uzgodni z dyrektorami placówek Dostawa winna być dostarczona do wyżej wymienionych placówek pojazdem przystosowanym do tego celu spełniającym wymagania sanitarne i zapewniającym gorące posiłki

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w dniach: 109.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ust. 1 i 2, spełniający wymogi art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz spełniający niżej wymienione warunki dodatkowe: W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie gastronomii lub zbiorowego żywienia oraz dysponują potencjałem technicznym zapewniającym higieniczne przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków do szkół, a ponadto dysponują wykwalifikowanym personelem mogącym prawidłowo wykonać w/w zamówienie. Ocena spełniania przez wykonawców w/w warunków dokonywana będzie na podstawie oświadczeń i dokumentów, o których mowa w pkt 10 SIWZ, według formuły spełnia/nie spełnia. Komisja zastrzega prawo sprawdzenia wyposażenia na miejscu.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne musi załączyć do oferty niżej wymienione dokumenty: 1) wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz ofertowy stanowiący dodatek nr 1 do SIWZ 2) Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu jest dodatkiem nr 2 do SIWZ). 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Za aktualny Zamawiający uzna dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. (Dokumenty wystawione wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert muszą zostać opatrzone przez właściwy podmiot adnotacją o aktualności danych zawartych w zaświadczeniu i datą). 4) Dokumenty stwierdzające, że osoby przewidziane do realizacji zamówienia posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 5) Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 6) Oświadczenie, że Wykonawca nie zalega z uiszczeniem opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie, rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. 7) Wykaz osób i podmiotów przewidzianych do realizacji zamówienia, wraz z danymi na temat ich kwalifikacji niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności (wzór dokumentu jest dodatkiem nr 3 do SIWZ). 8) Wykaz niezbędnego do wykonania zamówienia sprzętu jakim dysponuje Wykonawca (wzór dokumentu jest dodatkiem nr 4 do SIWZ). 9) Wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług w zakresie gastronomii lub zbiorowego żywienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie z podaniem ich wartości, przedmiotu oraz daty i miejsca wykonania (załączyć minimum 3 referencje od odbiorców usługi) (wzór dokumentu jest dodatkiem nr 5 do SIWZ) 10) Dokument o dopuszczeniu obiektu, w którym będą przygotowywane posiłki do użytkowania właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego. 11) Ostatni protokół bieżącej kontroli zakładu gastronomicznego przez Państwowego Inspektora Sanitarnego 12) Polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej. 13) Wypełniony wzór umowy. 14) Przedsiębiorcy występujący jako spółka cywilna zobowiązani są do załączenia umowy spółki cywilnej, a w przypadku konsorcjum do oferty załączona musi być umowa konsorcjum, która musi zawierać: - określenie celu gospodarczego utworzenia konsorcjum obejmującego swoim zakresem przedmiot zamówienia, - zobowiązanie do złożenia oferty wspólnej i realizacji zamówienia publicznego w przypadku wyboru oferty, - oznaczenie czasu trwania konsorcjum obejmującego okres realizacji przedmiotu zamówienia, gwarancji i rękojmi, - określenie sposobu reprezentacji wszystkich podmiotów, w tym wskazanie podmiotu wiodącego (lidera konsorcjum), uprawnionego do podpisania oferty, umowy oraz bezpośredniego kontaktowania się i współdziałania z Zamawiającym, - wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy konsorcjum przez któregokolwiek z jego członków do czasu wykonania zamówienia oraz upływu czasu gwarancji i rękojmi, - zakaz zamian w umowie bez zgody Zamawiającego. Nie dopuszcza się składania umowy przedwstępnej konsorcjum lub umowy zawartej pod warunkiem zawieszającym.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Koszt transportu - 10

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chocz.bip.net.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej I piętro ul. Żeromskiego 2 63-313 Chocz,.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2007 godzina 13:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej I piętro ul. Żeromskiego 2 63-313 Chocz,.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.