eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałcz › Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich do CSSP Koszalin, Poligon Drawsko, CSWL Poznań

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-26

Wałcz: Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich do CSSP Koszalin, Poligon Drawsko, CSWL Poznań
Numer ogłoszenia: 229331 - 2011; data zamieszczenia: 26.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 4224 , ul. Ciasna 7, 78-601 Wałcz, woj. zachodniopomorskie, tel. 67 2502184, faks 67 2502184, 2502971.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.1rblog.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich do CSSP Koszalin, Poligon Drawsko, CSWL Poznań.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mleczarskich w asortymencie: Mleko w proszku pełne - 500kg, Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 1 200l, Śmietana 18% tł. - 1 700l, Jogurt naturalny 2% tł. - 2 030kg, Jogurt owocowy 1,5-2,5% tł. - 5 180kg, Deser mleczny (różne smaki) - 2 280kg, Deser jogurty (różne smaki) - 1 990kg, Serek homogenizowany naturalny - 400kg, Serek homogenizowany waniliowy - 4 070kg, Serek homogenizowany owocowy - 3 960kg, Serek twarogowy świeży - 950kg, Serek naturalny do smarowania - 300kg, Kefir 1,5-2,5% tł. - 2 000kg, Ser twarogowy półtłusty - 430kg, Ser ziarnisty - 2 500kg,Ser typu fromage - 1 200kg, Ser edamski pełnotłusty - 1 640kg, Ser gouda pełnotłusty - 2 130kg, Ser salami pełnotłusty - 100kg, Ser camembert pełnotłusty pleśniowy - 260kg, Ser topiony z szynką - 850kg, Ser topiony z papryką - 700kg, Ser topiony pełnotłusty - 500kg, Ser topiony tłusty plasterkowany - 950kg, Ser topiony kremowy wielosmakowy - 250kg, Masło ekstra opakowanie 10-20 g - 5 840kg, Masło z dodat. oleju roślinnego (mix) 10-20 g - 850kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy wykażą spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych: 1. posiadają obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 ze zm.) lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 j.t.), lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza określonego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunku na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy - wymienionego w załączniku nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego zamawiający żąda potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w jednej z następujących form: - certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136 , poz. 914 j.t.)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą: a) zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia, b) wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Wykonawcy, c) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana siedziby, adresu, nazwy), f) podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości w ofercie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.1rblog.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: JW 4224 Wałcz,ul.Ciasna 7,78 - 601 Wałcz.Dokumenty odpłatne 0,15 PLN za jedną stronę+koszty przesyłki w przypadku odbioru innego niż osobisty.Prośbę i SIWZ przesłać na adres JW 4224 lub fax 67/2502184.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.09.2011 godzina 08:30, miejsce: Oferte należy złożyć w siedzibie Zamawijącego w Wałczu przy ul. Ciasnej 7, Kancelaria Jawna. Otwarcie ofert-sala odpraw , budynek nr 1, w dniu 05.09.2011 o godzinie 09:00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich do CSSP Koszalin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich w asortymencie: Mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. - 1 200l, Śmietana 18% tł. - 300l, Jogurt naturalny 2% tł. - 80kg, Jogurt owocowy 1,5-2,5% tł. - 180kg, Deser mleczny (różne smaki) - 80kg, Deser jogurty (różne smaki) - 140kg, Serek homogenizowany waniliowy - 150kg, Serek homogenizowany owocowy - 140kg, Kefir 1,5-2,5% tł. - 100kg, Ser twarogowy półtłusty - 430kg, Ser ziarnisty - 300kg, Ser typu fromage - 200kg, Ser gouda pełnotłusty - 130kg, Ser salami pełnotłusty - 100kg, Ser camembert pełnotłusty pleśniowy - 100kg, Ser topiony z szynką - 200kg, Ser topiony z papryką - 200kg, Ser topiony tłusty plasterkowany - 300kg, Masło ekstra opakowanie 10-20 g - 740kg, Masło z dodat. oleju roślinnego (mix) 10-20 g - 500kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2, 15.51.17.00-0, 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich na Poligon Drawsko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich w asortymencie: Śmietana 18% tł. - 1 400l, Jogurt naturalny 2% tł. - 1 550kg, Jogurt owocowy 1,5-2,5% tł. - 4 500kg, Deser mleczny (różne smaki) - 1 700kg, Deser jogurty (różne smaki) - 1 850kg, Serek homogenizowany waniliowy - 3 520kg, Serek homogenizowany owocowy - 3 420kg, Serek twarogowy świeży - 700kg, Kefir 1,5-2,5% tł. - 1 700kg, Ser ziarnisty - 1 500kg, Ser typu fromage - 1 000kg, Ser edamski pełnotłusty - 1 640kg, Ser gouda pełnotłusty - 2 000kg, Ser camembert pełnotłusty pleśniowy - 60kg, Ser topiony z szynką - 500kg, Ser topiony z papryką - 500kg, Ser topiony pełnotłusty - 500kg, Ser topiony tłusty plasterkowany - 500kg, Ser topiony kremowy wielosmakowy - 100kg, Masło ekstra opakowanie 10-20 g - 2 100kg, Masło z dodat. oleju roślinnego (mix) 10-20 g - 350kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich do CSWL Poznań.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie mleka i przetworów mleczarskich w asortymencie: Mleko w proszku pełne - 500kg, Jogurt naturalny 2% tł. - 400kg, Jogurt owocowy 1,5-2,5% tł. - 500kg, Deser mleczny (różne smaki) - 500kg, Serek homogenizowany naturalny - 400kg, Serek homogenizowany waniliowy - 400kg, Serek homogenizowany owocowy - 400kg, Serek twarogowy świeży - 250kg, Serek naturalny do smarowania - 300kg, Kefir 1,5-2,5% tł. - 200kg, Ser ziarnisty - 700kg,Ser camembert pełnotłusty pleśniowy - 100kg, Ser topiony z szynką - 150kg, Ser topiony tłusty plasterkowany - 150kg, Ser topiony kremowy wielosmakowy - 150kg, Masło ekstra opakowanie 10-20 g - 3 000kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.17.00-0, 15.51.11.00-4, 15.51.20.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.13.20-4, 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.30.00-6, 15.54.00.00-5, 15.53.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.