eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa przetworów mlecznych do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-26

Warszawa: Dostawa przetworów mlecznych do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie
Numer ogłoszenia: 229077 - 2011; data zamieszczenia: 26.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów , ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6105541, faks 22 6734501.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa przetworów mlecznych do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku odtłuszczone - 2000 kg, CPV15511700-0, PN-A-86024 -spożywcze, smak i zapach czysty, w opakowaniu max. 25kg. od 0,5% tł., o barwie jasnej, etykietowane z naniesioną na każdym opakowaniu datą przydatności do spożycia co najmniej 60dni od daty dostarczenia, oraz składem chemicznym i surowcowym zgodnym z obowiązującymi przepisami prawa, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Ser topiony- 2200 kg, CPV 15542200-1 PN-66/A-86233(o smaku śmietankowym, paprykowym, szynkowym, ziołowym, czosnkowym) w opakowaniu jednostkowym o wadze netto 100g/szt., etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 2 miesiące od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Ser żółty - 800 kg, CPV 15542000-9 PN-68 A-86230 bez dodatków, foliowany w opakowaniu jednostkowym max.3 kg. blok, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 30 dni od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Serek homogenizowany - 1200 kg, CPV 15545000-0 PN-91 A-86300 o smaku waniliowym. W opakowaniu jednostkowym od 125 do 200g sztuka, etykietowany, z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 30 dni od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Śmietana 30 %- 800 l, CPV 15512200-2, PN-68 A-86230 w folii o objętości od 1 do 5 l/szt., etykietowana z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 10 dni od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Twaróg- 5000 kg, CPV 15542100-0 PN-91 A-86300 półtłusty, bez dodatków. W opakowaniu jednostkowym od 100g. do 1 kg. szt., etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 10 dni od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Serek wiejski - 600 kg, CPV 15540000 PN-91 A-86300 serek wiejski ziarnisty w opakowaniu jednorazowym o wadze 200 g., etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia co najmniej 30 dni od daty dostarczenia oraz składem chemicznym i surowcowym, a także z dostarczonym przy każdej dostawie handlowym dokumentem identyfikacyjnym HDI. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia transportem zgodnie wymogami rozporządzenia (WE) nr 853 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r nr. 171 poz. 1225) i rozporządzenia (WE) nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.54.22.00 - Ser miękki 15.54.20.00 - Ser świeży 15.51.22.00 - Śmietana tłusta 15.54.21.00 - Ser twarogowy .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY żąda od WYKONAWCÓW wniesienia wadium w wysokości 3000 zł. (Słownie: trzy tysiące złotych.)

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ 2) posiada aktualne zezwolenie (decyzję) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej - dot. Przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będąca pod nadzorem PIS - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 3) posiada aktualne zezwolenie (decyzję) powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce produkcji dopuszczającą zakład w zakresie prowadzonej działalności do produkcji (dotyczy produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 4) złoży oświadczenie o prawidłowości stosowania przy produkcji i obrocie zasad systemu HACCP zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225..- załącznik nr 5 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1 Aktualne zezwolenie ( decyzja) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, stwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej -dot. przedsiębiorstw produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność będącą pod nadzorem PIS- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2. Aktualne zezwolenie ( decyzja) powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce produkcji dopuszczającą zakład w zakresie prowadzonej działalności do produkcji (dotyczy produktów będących pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień 3. Zobowiązanie Wykonawcy do się dostarczania przedmiotu zamówienia transportem zgodnie wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r nr. 171 poz. 1225) i rozporządzenia (WE) nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz U UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34) - załącznik nr 4 do SIWZ 4. Oświadczenia o prawidłowości stosowania przy produkcji i obrocie zasad systemu HACCP zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225..- załącznik nr 5 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W przypadku urzędowych zmian stawek podatku Vat dopuszczalna jest zmiana cen brutto o wartość wynikającą ze zmiany w/w stawek.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie ul. Chłopickiego 71A 04-275 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.09.2011 godzina 10:30, miejsce: Areszt Śledczy w Warszawie Grochowie ul. Chłopickiego 71A 04-275 Warszawa - SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.