Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-10-03
Warszawa: Dostawa s³odyczy
Numer og³oszenia: 228162 - 2008; data zamieszczenia: 03.10.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" , Al. Dzieci Polskich 20, 04-730 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 8151024, fax. 022 8151015.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://www.czd. pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka badawczo-rozwojowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa s³odyczy.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa s³odyczy do siedziby zamawiaj±cego - 91 pozycji asortymentu. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert równowa¿nych. Za produkt równowa¿ny Zamawiaj±cy uzna produkt posiadaj±cy identyczny sk³ad i identyczne proporcje tego sk³adu jak produkt zamawiany. W przypadku zaoferowania produktu równowa¿nego, do oferty nale¿y do³±czyæ ulotki lub inne materia³y (zawieraj±ce nazwê tego produktu) okre¶laj±ce sk³ad oraz proporcje tego sk³adu. W celu potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy spe³niaj± wymagania okre¶lone przez Zamawiaj±cego w SIWZ, Wykonawca jest zobowi±zany do z³o¿enia o¶wiadczenia, ¿e oferowana ¿ywno¶æ, bêd±ca przedmiotem zamówienia, bêdzie odpowiadaæ warunkom jako¶ciowym, zgodnym z obowi±zuj±cymi atestami, Polskimi Normami lub równowa¿nymi, prawem ¿ywno¶ciowym oraz z obowi±zuj±cymi zasadami GMP/GHP, GAP (Good Agricultural Practice) lub EUREPGAP i systemu HACCP lub Systemu Zarz±dzania Bezpieczeñstwem ¯ywno¶ci zgodnym z ISO 22000:2005 lub równowa¿nym - wg za³±cznika nr 5 do SIWZ..
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.82.12.00 - Herbatniki s³odkie 15.84.22.20 - Batony czekoladowe 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1. W postêpowaniu mog± wzi±æ udzia³ Wykonawcy, którzy spe³niaj± nastêpuj±ce warunki: Warunki podmiotowe: 1.1. posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 1.2. posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, 1.3. znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia, 1.4. nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia; 2. Ocena spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia - nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach za³±czonych do oferty na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1. O¶wiadczenie Wykonawcy, ¿e spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu - za³±cznik nr 4 do SIWZ; 2. Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru albo aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert;.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czd.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Siedziba Zamawiaj±cego, budynek K, pokój nr 103 - 20 z³.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 13.10.2008 godzina 10:30, miejsce: Siedziba Zamawiaj±cego, budynek K, pokój nr 103. Otwarcie ofert tego samego dnia o godz. 11:00 - pokój nr 104..
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przed³u¿enie licencji Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) Ultimate wraz z Security na istniej±cej infrastrukturze Zamawiaj±cego na potrzeby systemu Archiwum Dokumentów Elektronicznych (ADE)
- Wykonanie pomiarów ruchu na bie¿±ce potrzeby Zarz±du Dróg Miejskich w Warszawie w latach 2026 - 2028 - Badania prêdko¶ci chwilowej pojazdów i natê¿enia ruchu wraz ze struktur± rodzajow±
- Pomiary ruchu na bie¿±ce potrzeby Zarz±du Dróg Miejskich w latach 2026-2028 na ternie m.st. Warszawy
- Us³ugi doradcze dotycz±ce realizacji Projektu "Smart Geoportal" - wsparcie prawne
- Organizacja kompleksowej obs³ugi spotkania pn. Forum wiedzy Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Wykonanie opracowania pt. Studium obs³ugi komunikacyjnej wschodniej czê¶ci dzielnicy Bia³o³êka
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Specjalnego O¶rodka Szkolno-Wychowawczego im. Janusza Korczaka w Sokó³ce, w okresie od dnia 7 stycznia 2026 r. do dnia 31 grudnia 2026 r.
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- dostarczenie grzybów jadalnych, sosów i zup: przetworów sojowych; pieczywa; wyrobów pó³cukierniczych i cukierniczych; produktów mro¿onych; czekolad i batonów; deserów; przypraw przetworzonych i przypraw naturalnych; kawy, kakao i herbaty do jednostek wojs
wiêcej: Herbatniki s³odkie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





