eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Dostawa Nabiału

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-28

Suwałki: Dostawa Nabiału
Numer ogłoszenia: 227510 - 2010; data zamieszczenia: 28.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach , ul. gen. Kazimierza Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 0-87 5628500, faks 0-87 5628507.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpskalina.suwalki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa Nabiału.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału dokonywana przez Wykonawcę trzy razy w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) do godz. 10:00 lub częściej wg. potrzeb Zamawiającego. Mleko będzie dostarczane codziennie do siedziby Zamawiającego. Przedmiot zamówienia określa Załącznik nr 1 do SIWZ. Nabiał będzie dostarczany w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 15:00 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 4 do oferty. Termin realizacji zamówienia wynosi 12 miesięcy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych na produkty. Lp. Nazwa asortymentu Rozpiętość gramatury opakowania Ilość w l i kg 1. Mleko spożywcze 2% w kartonie 1 l- 39150 l; 2. Śmietana 18% 0,2 - 0,4 l-1500 l; 3. Śmietana 12% 0,2 - 0,4 l-100 l; 4. Śmietanka słodka 30% 0,2 - 0,4 l-20 l; 5. Ser biały chudy 0,25 - 1 kg-80 kg; 6. Ser biały półtłusty 0,25 - 1 kg-1300 kg; 7. Ser żółty twardy 0,25 - 1 kg-1100 kg; 8. Ser typu Salami 1 - 2 kg-100 kg; 9. Ser żółty wędzony 1 - 2 kg-100 kg; 10. Serki topione 0,1 kg-510 kg; 11. Serki topione pakowane po 8 szt. typu Hochland lub równoważne, co najmniej 3 smaki 0,025 - 0,05 kg-100 kg; 12. Serki topione z ziołami 0,025 - 0,05 kg-140 kg; 13. Serki wiejskie 0,135 - 0,2 kg-400 kg; 14. Serki homogenizowane co najmniej 2 smaki (owocowe) 0,125 - 0,150 kg -660 kg; 15. Serki homogenizowane waniliowe 0,125 - 0,150 kg-1000 kg; 16. Jogurt naturalny 0,150 - 0,2 kg-600 kg; 17. Jogurty owocowe, co najmniej 2 smaki 0,125 - 0,180 kg-700 kg; 18. Kefir 0,150 - 0,180 kg-40 kg; 19. Jogurt typu Activia lub równoważny 0,150 - 0,180 kg-60 kg; 20. Masło śmietankowe 0,2 - 0,25 kg-1200 kg; 21. Serki typu Danio Danone lub równoważne 0,110 - 0,150 kg-120 kg; 22. Serek typu włoskiego Capri lub równoważny ok. 0,25 kg-80 kg; 23. Maślanka 1 l-40 l..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane 15.51.20.00 - Śmietana 15.53.00.00 - Masło 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.40.00 - Ser twardy 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnianiu warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

-Projekt umowy Załącznik nr 2 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. - Formularz ofertowy wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy - Załącznik nr 3 do SIWZ. -Formularz cenowy wg załączonego wzoru Załącznik nr 4 do SIWZ, wypełniony i podpisany, przez osobę(y) upoważnioną(e) do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. - W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik(nicy) (można wystawić jednorazowe pełnomocnictwo do danego konkretnego postępowania), do oferty musi być załączone pełnomocnictwo (o ile pełnomocnictwo dla osób reprezentujących Wykonawcę nie wynika z dokumentów rejestracyjnych) zawierające datę wystawienia, zakres upoważnienia, okres na które zostało wystawione oraz podpisane przez osoby reprezentujące osobę prawną lub fizyczną. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez udzielającego lub przyjmującego pełnomocnictwo.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

-Zamawiający zastrzega możliwość zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianego towaru w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia mieszkańców Domu, w przypadku zmiany ilości zalecanych diet oraz zmiany jadłospisu dziennego lub miesięcznego. Zmiana ilości nie powoduje zmiany cen jednostkowych danego asortymentu. -Cena dostarczanego towaru może ulec zmianie o wysokość wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po upływie 7 dni od dnia otrzymania i podpisania przez obydwie strony aneksu do umowy. Pierwsza zmiana ceny w przypadku zaistnienia przesłanek dla jej zmiany zgodnie z ust. 2, może nastąpić nie wcześniej niż po upływie 3 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy, następne zaś nie częściej niż jeden raz na 3 miesiące. Wykonawca zapewnia, że w przypadku obniżki na lokalnym rynku ceny towaru będącego przedmiotem niniejszej umowy, dostosuje swoje ceny do cen aktualnie obowiązujących, które nie będą wyższe od cen hurtowych.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpskalina.suwalki.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 10 Dział Gospodarczy i Obsługi..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2010 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej KALINA, ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki, pok. Nr. 3 Kadry.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 20 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.