eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-09-02

Kielce: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH
Numer og³oszenia: 227454 - 2015; data zamieszczenia: 02.09.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 041 3314091, faks 041 3314419.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka organizacyjna S³u¿by Wiêziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: SUKCESYWNE DOSTAWY WARZYW ¦WIE¯YCH I PRZETWORZONYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy warzyw ¶wie¿ych i przetworzonych w ilo¶ciach i czê¶ciach okre¶lonych w za³±czniku I.

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.11.00-7, 15.33.11.30-7, 03.22.12.30-7, 03.22.14.10-3, 03.22.14.00-0, 15.33.11.30-7, 15.33.10.00-7, 03.21.21.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 28.10.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 8 Wymagania dotycz±ce wadium; 8.1 Zamawiaj±cy wymaga wniesienia wadium na ka¿d± z czê¶ci zamówienia, o udzielenie której wykonawca siê ubiega, w wysoko¶ci: 8.1.1 Czê¶æ I - 5.700,00 z³. 8.1.2 Czê¶æ II - 450,00 z³. 8.1.3 Czê¶æ III - 730,00 z³. 8.1.4 Czê¶æ IV - 700,00 z³. 8.1.5 Czê¶æ V - 800,00 z³. 8.1.6 Czê¶æ VI - 1.600,00 z³. 8.2 Wykonawca wnosi wadium przed terminem sk³adania ofert okre¶lonym w pkt. 11.2. niniejszej specyfikacji w jednej lub kilku poni¿szych formach: 8.2.1 w pieni±dzu na nieoprocentowane konto zamawiaj±cego NBP O/O Kielce, nr rachunku: 53 1010 1238 0804 0613 9120 0000; 8.2.2 w porêczeniach bankowych lub porêczeniach spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo - kredytowej, z tym ¿e porêczenie kasy jest zawsze porêczeniem pieniê¿nym; 8.2.3 w gwarancjach bankowych; 8.2.4 w gwarancjach ubezpieczeniowych; 8.2.5 w porêczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiêbiorczo¶ci (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z 2008 r. Nr 116, poz. 730 i 732 i Nr 227, poz. 1505 oraz z 2010 r. Nr 96, poz. 620). 8.3 Na dowodzie wp³aty wadium, wniesionego w formie okre¶lonej w pkt. 8.2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/8/2015. 8.4 Wykonawca wybieraj±c wadium okre¶lone w pkt. 8.2.2 - 8.2.5: orygina³ sk³ada w oddzielnej kopercie opisanej: wadium, nr sprawy D/Kw - 220/8/2015.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 5.2 Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez wykonawców warunków udzia³u w postêpowaniu na podstawie za³±czonych do ofert dokumentów i o¶wiadczeñ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

6.1 O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych (t. j. Dz. U. z 2013r. poz. 907 ze zm.), 6.4 Zamawiaj±cy ¿±da wskazania przez wykonawcê w ofercie czê¶ci zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom, 6.6 Istnieje konieczno¶æ za³±czenia do oferty pe³nomocnictwa - w przypadku podpisania oferty przez pe³nomocnika.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - Termin p³atno¶ci - 50

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

16.1 Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ zmiany cen w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany przedmiot zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 10.09.2015 godzina 13:00, miejsce: 11.1 Miejsce sk³adania ofert: Areszt ¦ledczy ul. Zagnañska 155, 25-563 Kielce, sekretariat I piêtro (budynek administracji)..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: DOSTAWY WARZYW KORZENIOWYCH I BULWIASTYCH W I GATUNKU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.1 CZÊ¦Æ I - DOSTAWY WARZYW KORZENIOWYCH I BULWIASTYCH W I GATUNKU 3.2.1.1 marchew CPV 03221100-7 - 70000 kg 3.2.1.2 pietruszka korzeñ CPV 03221100-7 - 50000 kg 3.2.1.3 seler CPV 03221100-7 - 50000 kg 3.2.1.4 por CPV 03221100-7 - 9000 kg 3.2.1.5 burak æwik³owy CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.1.6 cebula CPV 03221100-7 - 20000 kg 3.2.1.7 ogórek gruntowy CPV 15331130-7 - 7000 kg 3.2.1.8 pomidor o gramaturze do 150g. CPV 15331130-7 - 7000 kg 3.2.1.9 papryka s³odka CPV 03221230-7 - 1500 kg warzywa pakowane w worki lub skrzynki 15kg - 30kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, dostawy ogórka, pomidora nale¿y realizowaæ od miesi±ca lipca, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.11.00-7, 15.33.11.30-7, 03.22.12.30-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: DOSTAWY WARZYW KAPUSTNYCH W I GATUNKU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.2 CZÊ¦Æ II - DOSTAWY WARZYW KAPUSTNYCH W I GATUNKU 3.2.2.1 kapusta bia³a CPV 03221410-3 - 8000 kg 3.2.2.2 kapusta czerwona CPV 03221410-3 - 3500 kg 3.2.2.3 kapusta pekiñska CPV 03221410-3 - 3000 kg 3.2.2.4 kalafior CPV 03221400-0 - 3000 kg warzywa pakowane w worki lub skrzynki 15kg - 30kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, dostawy kalafiora nale¿y realizowaæ od miesi±ca lipca, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.14.10-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: DOSTAWY WARZYW STR¡CZKOWYCH W I GATUNKU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.3 CZÊ¦Æ III - DOSTAWY WARZYW STR¡CZKOWYCH W I GATUNKU 3.2.3.1 fasola Ja¶ CPV 15331130-7 - 4000 kg 3.2.3.2 groch ³uskany CPV 15331130-7 - 4000 kg warzywa pakowane w worki lub skrzynki 15kg - 30kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.30-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: DOSTAWY KISZONEK W I GATUNKU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.4 CZÊ¦Æ IV - DOSTAWY KISZONEK W I GATUNKU 3.2.4.1 kapusta kiszona CPV 15331000-7 - 15000 kg 3.2.4.2 ogórek kiszony CPV 15331000-7 - 15000 kg warzywa pakowane w wiadra lub beczki 15kg - 120kg dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: DOSTAWY WARZYW PRZETWORZONYCH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.5 CZÊ¦Æ V - DOSTAWY WARZYW PRZETWORZONYCH 3.2.5.1 leczo pieczarkowe ( opakowania: 3kg - 10 kg) CPV 15331000-7 - 3500 kg 3.2.5.2 koncentrat pomidorowy ( op. 900g - 5kg) CPV 15331000-7 - 2500 kg 3.2.5.3 groszek konserwowy (op. 400g) CPV 15331000-7 - 1000 kg 3.2.5.4 kukurydza konserwowa (op. 400g) CPV 15331000-7 - 1000 kg dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, na opakowaniach produktów wymagane s± etykiety z nazw± producenta, terminem przydatno¶ci do spo¿ycia, sk³adem i wag±, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: DOSTAWY ZIEMNIAKÓW JADALNYCH W I GATUNKU.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 3.2.6 CZÊ¦Æ VI - DOSTAWY ZIEMNIAKÓW JADALNYCH W I GATUNKU 3.2.6.1 ziemniaki jadalne w I gatunku CPV 03212100-1 - 200000 kg (ziemniaki w I gatunku, pakowane w worki 15kg - 50kg) ziemniaki pakowane w worki 15kg - 50kg, dostawy nale¿y realizowaæ nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu w dniach od poniedzia³ku do czwartku w godz. od 7:30 do 11:00, zamówienia Zamawiaj±cy sk³ada telefonicznie, faksem lub poczt± z trzydniowym wyprzedzeniem, Wykonawca zobowi±zuje siê dostarczyæ przedmiot zamówienia w ilo¶ciach i terminach okre¶lonych przez Zamawiaj±cego wraz z orygina³em faktury lub rachunku, przedmiot zamówienia nie mo¿e wykazywaæ oznak zepsucia, uszkodzenia i nie¶wie¿o¶ci..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.10.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Termin p³atno¶ci - 50

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.