Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-02-04
Gdynia: DOSTAWY FILETÓW Z PSTRĄGA I PRZETWORÓW Z RYB
Numer ogłoszenia: 22671 - 2008; data zamieszczenia: 04.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Portu Wojennego Gdynia, ul. Rondo Bitwy pod Oliwą 1, 81-103 Gdynia, woj. pomorskie, tel. 058 6266892, 6262198, fax 058 6262314.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mw.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWY FILETÓW Z PSTRĄGA I PRZETWORÓW Z RYB.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWY FILETÓW Z PSTRĄGA I PRZETWORÓW Z RYB
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.21.10.00 - Filety rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.21.10.00 - Filety rybne Oryginalny kod CPV: 15.23.20.00 - Ryby solone Kod CPV wg słownika 2008: 15.23.20.00 - Ryby solone Oryginalny kod CPV: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne Kod CPV wg słownika 2008: 15.24.20.00 - Gotowe dania rybne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 14.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. spełnianie warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 Ustawy PZP: - posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie wyżej wymienionego zamówienia - nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. wpis do właściwego rejestru lub wpis do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej; 3. nie zaleganie z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zgoda na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego; 4. posiadanie nadzoru urzędowej kontroli żywności; 5. w celu potwierdzenia, że dostawy oferowanych produktów będą odpowiadać wymaganiom określonym przez zamawiającego, przedstawienie sprawozdań z badań na oferowane produkty, wykonanych przez laboratoria akredytowane lub laboratoria urzędowych organów kontroli żywności potwierdzające zgodność z kryteriami mikrobiologicznymi (zgodnie z załącznikiem nr 1 Rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 25 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych. (Dz. Urz. UE L 338/1 z dn. 22.12.2005 r.)), odpowiednio dla: a) Grupa A - na obecność mikroorganizmów Salmonelli; b) Grupa B - na obecność mikroorganizmów E-coli. 6. przedstawienie wykazu podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia (producenci, których środki spożywcze będą przedmiotem dostaw) wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji. Zamawiający będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków udziału w postępowaniu metodą 0 - 1, tj. spełnia lub nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 Ustawy PZP wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu wystawiona na podstawie: - art. 20 ust. 1 pkt. 2; art. 21 ust. 4 ustawy z 16 grudnia 2005 r o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 17 poz. 127), art. 4 ust. 2 Rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2002 roku ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L 139 z 30.04.2004 r.). lub dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. nr 106 poz. 730). Podstawa prawna - art. 67 ust. 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia(Dz.U. nr 171, poz. 1225). 5. W celu potwierdzenia, że dostawy oferowanych produktów będą odpowiadać wymaganiom określonym przez zamawiającego, sprawozdania z badań na oferowane produkty, wykonane przez laboratoria akredytowane lub laboratoria urzędowych organów kontroli żywności potwierdzające zgodność z kryteriami mikrobiologicznymi (zgodnie z załącznikiem nr 1 Rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 25 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych. (Dz. Urz. UE L 338/1 z dn. 22.12.2005 r.)), odpowiednio dla: a) Grupa A - na obecność mikroorganizmów salmonelli; b) Grupa B - na obecność mikroorganizmów E-coli. Przedmiotowe dokumenty winny być wystawione nie wcześniej niż 1 (jeden) rok przed terminem otwarcia ofert. 6. Wykaz podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia (producenci, których środki spożywcze będą przedmiotem dostaw) wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: KOMENDA PORTU WOJENNEGO GDYNIA, Ulica: Rondo Bitwy pod Oliwą 1, 81-103 Gdynia.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.02.2008 godzina 09:30, miejsce: KOMENDA PORTU WOJENNEGO GDYNIA, Ulica: Rondo Bitwy pod Oliwą 1, 81-103 Gdynia Kancelaria pok. Nr : 213 w godz. 07:30 - 9:30, 14:00 - 15:00.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa A: dostawy filetów z pstrąga.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa A: dostawy filetów z pstrąga.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.21.10.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa B: dostawy przetworów z ryb.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa B: dostawy przetworów z ryb;.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.20.00-3, 15.24.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 14.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDYNI
- Wywóz odpadów komunalnych z obiektów Uniwersytetu Morskiego w Gdyni
- Wykonanie robót budowlanych w formule zaprojektuj i wybuduj w obszarze Centrum Chorób Płuc i Pneumonologii Interwencyjnej z pododdziałem Rehabilitacji Pulmonologicznej w Szpitalu w Wejherowie
- "Przebudowa drogi leśnej pożarowej w Leśnictwie Kamień" - Etap II, Część II.
- Czyszczenie urządzeń sozotechn., sieci kan. i deszcz. wraz z wpustami ulicznymi oraz odbiorem, transportem i unieszkodliw. odpadów powst. w wyniku świadczenia tej usługi, dok. napraw i usuw. awarii
- Usługa wsparcia naukowego i logistycznego, nadzoru merytorycznego, wstępnej oceny jakości danych w badaniach występowania morświna populacji bałtyckiej.
- Świadczenie usług w zakresie odbioru stałych odpadów komunalnych, odpadów przemysłowych innych niż niebezpieczne wraz z ich zagospodarowaniem
więcej: przetargi w Gdyni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia PIP według 7 części
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. Konstantego Maciejewicza w Szczecinie - w podziale na części
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej Republika w Chorzowie
- RYBY.
więcej: Filety rybne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.