eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawa mleka i przetworów mlecznych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-20

Warszawa: Dostawa mleka i przetworów mlecznych.
Numer ogłoszenia: 226339 - 2007; data zamieszczenia: 20.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa nr 4198, ul. Żwirki i Wigury 1C, 00-909 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6821316, fax 022 6821316.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.1blot.sp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa nr 4198.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mleka i przetworów mlecznych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mleka i przetworów mlecznych określona w dwóch poniższych zadaniach: Zadanie 1 - Dostawa mleka. 1. Mleko 3,2 % folia 1 L - ilość 28 000 L 2. Mleko 3,2 % UHT karton - ilość 13 000 L Zadanie 2 - Dostawa przetworów mlecznych. 1. Jogurt owocowy 150 g - kg 500 2. Kefir 200 - 250 g - kg 500 3. Masło ekstra 200 g - kg 2100 4. Masło ekstra 15 g - kg 750 5. Śmietana 18 % - kg 3700 6. Serek topiony wielosmakowy 25 g - kg 1000 7. Ser twardy gouda kl. 1 - kg 2200 8. Ser twardy plastry 100 g paczkowany - kg 200 9. Serek homogenizowany waniliowy - kg 1000 10. Serek homogenizowany owocowy - kg 500 11. Ser twarogowy tłusty - kg 1050 12. Serek wiejski 200 g - kg 1100

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: - spełniają warunki określone w art 22 i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy, - spełniają warunki zawarte w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń lub dokumentów złożonych przez wykonawców w systemie (spełnia - nie spełnia).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert. 2. Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust 1 oraz nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2006r. nr 164 poz. 1163, nr 170, poz. 1217 i nr 227, poz. 1658 oraz z 2007r. nr 64, poz. 427 i nr 82, poz. 560). 3. Aktualną decyzję administracyjną wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17 poz. 127) jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 4. Protokół z kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności (o prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP) zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r. nr 171 poz. 1225), wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.1blot.sp.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4198, 00-909 Warszawa ul. Żwirki i Wigury 1C, budynek 51, pokój nr 15 lub 16..

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2007 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4198, 00-909 Warszawa ul. Żwirki i Wigury 1C, budynek 51, pokój nr 214 - Kancelaria..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mleka..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko 3,2 % folia 1 L - ilość 28 000 L 2. Mleko 3,2 % UHT karton - ilość 13 000 L CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: · Trzy razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek do magazynu żywnościowego ul. Żwirki i Wigury 1 c 00 - 909 Warszawa w godz. 7:00 - 9: 00 · Trzy razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek do magazynu żywnościowego ul. Kajakowa 11 02 - 800 Warszawa w godz. 7:30 - 9: 30 SPOSÓB SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ: 1. Odbiorcy będą przesyłać zamówienia faxem z 24 godzinnym wyprzedzeniem poprzedzającym dostawę towaru określając datę dostawy, godzinę, asortyment, ilość. 2. Korekta zamówienia będzie dokonywana telefonicznie 12 godzin przed realizacją zamówienia. W przypadku zamówień składanych na dzień (poniedziałek) zamówienia będą składane z 72 godzinnym wyprzedzeniem. OPAKOWANIA Pozycja nr 1 Opakowanie jednostkowe - torby z folii polietylenowej barwionej 1 L Opakowania zbiorcze - pojemnik plastikowy (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością) Pozycja nr 2 Opakowanie jednostkowe - karton 1 L Opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa Oznakowanie opakowania powinno zawierać 1. nazwę dostawcy lub producenta, adres 2. nazwę produktu 3. pojemność opakowania 4. datę - termin produkcji lub przydatności do spożycia (należy spożyć do Miesiąc, rok) 5. warunki przechowywania.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa przetworów mlecznych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jogurt owocowy 150 g - kg 500 2. Kefir 200 - 250 g - kg 500 3. Masło ekstra 200 g - kg 2100 4. Masło ekstra 15 g - kg 750 5. Śmietana 18 % - kg 3700 6. Serek topiony wielosmakowy 25 g - kg 1000 7. Ser twardy gouda kl. 1 - kg 2200 8. Ser twardy plastry 100 g paczkowany - kg 200 9. Serek homogenizowany waniliowy - kg 1000 10. Serek homogenizowany owocowy - kg 500 11. Ser twarogowy tłusty - kg 1050 12. Serek wiejski 200 g - kg 1100 CZĘSTOTLIWOŚĆ DOSTAW: · Trzy razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek do magazynu żywnościowego ul. Żwirki i Wigury 1 c 00 - 909 Warszawa w godz. 7:00 - 9:00 · Trzy razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek do magazynu żywnościowego ul. Kajakowa 11 02 - 800 Warszawa w godz. 7:30 - 9: 30 SPOSÓB SKŁADANIA ZAMÓWIEŃ: 1. Odbiorcy będą przesyłać zamówienia faxem z 24 godzinnym wyprzedzeniem poprzedzającym dostawę towaru określając datę dostawy, godzinę, asortyment, ilość. 2. Korekta zamówienia będzie dokonywana telefonicznie 12 godzin przed realizacją zamówienia W przypadku zamówień składanych na dzień (poniedziałek) zamówienia będą składane z 72 godzinnym wyprzedzeniem. OPAKOWANIA Pozycja nr 1 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego 150 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe lub zgrzewa termokurczliwa Pozycja nr 2 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego 200 - 250 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe lub zgrzewa termokurczliwa Pozycja nr 3 opakowanie jednostkowe - kostka 200 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe od 10 -20 kg Pozycja nr 4 opakowanie jednostkowe - kostka 15 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe 2 - 5 kg Pozycja nr 5 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego poj. 0,4 - 1 L opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Pozycja nr poz. 6 opakowania jednostkowe - kostka lub klinek 25 g pakowane w pudełko tekturowe opakowania zbiorcze - pudło kartonowe 1 - 5 kg Pozycja nr 7 opakowanie jednostkowe - kostka lub blok cylindryczny 1,5 - 5 kg opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Pozycja nr 8 opakowanie jednostkowe - folia termokurczliwa o zawartości 100 g produktu opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe 1 - 5 kg Pozycja nr 9 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) 200 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe 1 - 5 kg Pozycja nr 10 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) 200 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe 1 - 5 kg Pozycja nr 11 opakowanie jednostkowe - kostka lub klinek 300 - 500 g opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) Pozycja nr 12 opakowanie jednostkowe - kubek z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) 200 g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe 1 - 5 kg Oznakowanie opakowania powinno zawierać 1. nazwę dostawcy lub producenta, adres 2. nazwę produktu 3. pojemność opakowania 4. datę - termin produkcji lub przydatności do spożycia (należy spożyć do Miesiąc, rok) 5. warunki przechowywania.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.55.13.20-4, 15.55.10.00-5, 15.51.21.00-1, 15.54.40.00-3, 15.54.50.00-0, 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.