Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2013-06-12
Warszawa: Dostawa: warzywa i ziemniaki, m³ode
Numer og³oszenia: 224982 - 2013; data zamieszczenia: 12.06.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy w Warszawie Bia³o³êce , ul. Ciupagi 1, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 3217650, faks 022 8111537, 8110052.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Pañstwowa jednostka organizacyjna nieposiadaj±ca os. prawnej-wymiar sprawiedliwo¶ci.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa: warzywa i ziemniaki, m³ode.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawa - warzywa i ziemniaki, m³ode - w grupach, rodzaju i ilo¶ciach jak poni¿ej: ZADANIE I - warzywa m³ode burak æwik³owy m³ody PN-72- R-75360 - 10 000 kg cebula bia³a m³oda PN-87-R75357 - 12 000 kg kapusta bia³a m³oda PN-72-R-75362 - 12 000 kg marchew m³oda PN-84-R-75358 - 22 000 kg pietruszka korzeñ m³oda PN-R-75370 - 20 000 kg botwina PN-R-75384 - 1 500 kg cebula ze szczypiorem PN-R-75384 - 2 000 kg koperek zielony PN-R-75384 - 1 500 kg natka pietruszki PN-R-75384 - 2 500 kg opakowania max do 30 kg ZADANIE II - warzywa m³ode ogórek ¶wie¿y PN R-75515 - 14 000 kg pomidor ¶wie¿y gat. I. wielko¶æ ¶rednia PN-91/R-75368 - 12 000 kg sa³ata mas³owa 16 PN-R-75522:1996 - 13 000 szt. skrzynki max do 20 kg ZADANIE III - ziemniaki ziemniaki jadalne bia³e - m³ode PN-75-R-74450 - 140 000 kg worki max do 30 kg.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 15.07.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Ka¿da oferta musi byæ zabezpieczona wadium. ZADANIE I warzywa m³ode - 4 100,00 z³. s³ownie z³otych : cztery tysi±ce sto 00/100 ZADANIE II warzywa m³ode - 1 800,00 z³. s³ownie z³otych : jeden tysi±c osiemset 00/100 ZADANIE III ziemniaki m³ode - 4 000,00 z³. s³ownie z³otych : cztery tysi±ce 00/100 Wadium mo¿e byæ wnoszone w jednej lub kilku nastêpuj±cych formach: - pieni±dzach, - porêczeniach bankowych lub porêczeniach spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo-kredytowej, z tym ¿e porêczenie kasy jest zawsze porêczeniem pieniê¿nym - gwarancjach bankowych, - gwarancjach ubezpieczeniowych, - porêczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r.o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiêbiorczo¶ci ( Dz.U.07.Nr.42,poz. 275) Wadium wnoszone w formie pieniê¿nej nale¿y wp³acaæ przelewem na konto Zamawiaj±cego NBP O/O W- wa 42101010100401071391200000. Powy¿sze konto jest kontem nie oprocentowanym. Wadium wnoszone w innej formie nale¿y z³o¿yæ w kasie zamawiaj±cego. ( orygina³ ).
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku O udzielenie zamówienie mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy: spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy - dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, b) posiadania wiedzy i do¶wiadczenia, c) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, d) sytuacji ekonomicznej i finansowej, i nie podlegaj± wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. Sposób oceny spe³niania warunków: Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca spe³nia warunki udzia³u w postêpowaniu, je¿eli wszystkie dokumenty i o¶wiadczenia (wymienione w punkcie VII SIWZ), przedstawione w ofercie bêd± prawid³owo sporz±dzone, kompletne, aktualne oraz podpisane przez osoby uprawnione. Zamawiaj±cy przy ocenie spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zastosuje kryterium: spe³nia nie spe³nia.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Za spe³niaj±cych ten warunek zamawiaj±cy uzna wykonawców, którzy w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykonali a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonuj± dostawy warzyw lub ziemniaków o warto¶ci nie mniejszej ni¿: 60 000,00 PLN sk³adaj±c ofertê na ZADANIE I 40 000,00 PLN sk³adaj±c ofertê na ZADANIE II 60 000,00 PLN sk³adaj±c ofertê na ZADANIE III oraz potwierdz±, ¿e dostawy te zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. (w przypadku sk³adania ofert na wiêcej ni¿ jedno zadanie, nale¿y zsumowaæ warto¶ci poszczególnych zadañ.)
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3.2)
- za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Zamawiaj±cy ma prawo dokonaæ zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy zmianie ulegn± przepisy albo konieczno¶æ wprowadzenia takiej zmiany zaistnia³a na skutek okoliczno¶ci, których nie mo¿na by³o wcze¶niej przewidzieæ. Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê warto¶ci brutto przedmiotu zamówienia w przypadku zmiany stawki VAT na dostarczany towar. Cena jednostkowa poszczególnych asortymentów mo¿e ulec zmianie o kwotê wynikaj±c± ze zmienionych stawek podatku VAT obowi±zuj±cych w dacie powstania obowi±zku podatkowego w czasie trwania umowy. W przypadku zmiany stawki podatku VAT nast±pi odpowiednia zmiana ceny przedmiotu umowy lub jego czê¶ci (poszczególnych asortymentów). Do ceny netto przedmiotu umowy Wykonawca doliczy podatek VAT zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zmniejszenia ilo¶ci zamówienia do 50 %.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: pocztowym: Areszt ¦ledczy w Warszawie Bia³o³êce, 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1 poczty elektronicznej: as_warszawa_bialoleka@sw.gov.pl internetowym: http://www.zp.sw.gov.pl..
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 21.06.2013 godzina 11:00, miejsce: Areszt ¦ledczy Warszawa Bia³o³êka 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1, kancelaria.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: warzywa m³ode.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: burak æwik³owy m³ody PN-72- R-75360 - 10 000 kg cebula bia³a m³oda PN-87-R75357 - 12 000 kg kapusta bia³a m³oda PN-72-R-75362 - 12 000 kg marchew m³oda PN-84-R-75358 - 22 000 kg pietruszka korzeñ m³oda PN-R-75370 - 20 000 kg botwina PN-R-75384 - 1 500 kg cebula ze szczypiorem PN-R-75384 - 2 000 kg koperek zielony PN-R-75384 - 1 500 kg natka pietruszki PN-R-75384 - 2 500 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: warzywa m³ode.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ogórek ¶wie¿y PN R-75515 - 14 000 kg pomidor ¶wie¿y gat. I. wielko¶æ ¶rednia PN-91/R-75368 - 12 000 kg sa³ata mas³owa 16 PN-R-75522:1996- 13 000 szt.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.10.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: ziemniaki m³ode..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ziemniaki jadalne bia³e - m³ode PN-75-R-74450 - 140 000 kg.
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.09.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Remont lokali mieszkalnych kwater internatowych i kwater przed ponownym zasiedleniem w m. Che³m, Dêblin, Hrubieszów, Grójec, Lublin, Nisko, Przemy¶l, Radom, Rzeszów, Siedlce, Zamo¶æ
- Remont umocnieñ brzegowych i urz±dzeñ wodnych, zabudowy wyrw na rz. Nysa K³odzka na terenie Nadzoru Wodnego Otmuchów od km 0,0 do 65,2.
- Us³ugi konserwacji, przegl±du oraz napraw bie¿±cych instalacji i urz±dzeñ teletechnicznych oraz bie¿±cej obs³ugi rejestru czasu pracy
- ZP/CZD/069/25 DOSTAWA METERIA£ÓW MEDYCZNYCH DEDYKOWANYCH DO WSTRZYKIWACZY KONTRASTU ORAZ DYSPENSERA W KOMORZE LAMINARNEJ
- Sukcesywna dostawa sprzêtu AGD do Szko³y G³ównej Handlowej w Warszawie
- Us³uga kompleksowego przygotowania i przeprowadzenia dwudniowego spotkania sieciuj±cego dla kadr mazowieckich powiatowych centrów pomocy rodzinie
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa ziemniaków, warzyw, owoców i jaj ¶wie¿ych do Zak³adu Karnego w Brzegu
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych 2025/2026
- dostawy warzyw i owoców (lato)
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych dla Zespo³u Szkó³ Samorz±dowych w Rzykach
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych m.in. warzyw, owoców, jaj, mro¿onek, ryb
- 2025 DOSTAWY PRODUKTÓW DO STO£ÓWKI INTERNATU ZESPO£U SZKÓ£ NR 2 im. Ks. WARCIS£AWA IV W SZCZECINKU
wiêcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.