Ogłoszenie z dnia 2008-09-24
Krynica-Zdrój: sukcesywne dostawy wędlin
Numer ogłoszenia: 224306 - 2008; data zamieszczenia: 24.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji , ul. Nitribitta 4, 33-380 Krynica-Zdrój, woj. małopolskie, tel. 018 4712851, fax. 018 4715495.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatorium.krynica.com.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.sanatorium.krynica.com.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywne dostawy wędlin w okresie 1.12.2008 do 30.11.2009.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: W przetargu mogą brać udział oferenci spełniający wymagania: a)Określone w art. 22 ust. 1 -Prawa zamówień publicznych(Dz.U.Nr.19 poz. 177 z dnia 09.02.2004), a także nie wykluczeni z postępowania na podstawie art.24 w/w. ustawy. b)Prowadzą działalność zgodnie z przedmiotem zamówienia . c)Spełniają wymagania określone w dokumentacji przetargowej( SWIZ).III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Przy wyborze oferenta brana będzie pod uwagę: a) Cena - 80 % b)Walory smakowe towarów- 20 % Punkty za cenę zostaną przyznane według następującego schematu: a)kryterium cena Oferta z najniższą cenowo wartością- 80 pkt. Następnie według wzoru : WnCo/WcOo x 80 pkt gdzie: WnCo-wartość najniższej cenowo oferty WcOo-wartość cenowa oferty ocenianej b) kryterium walory smakowe Walory smakowe,zapachowe,wizualne i konsystencja ocenione zostaną przez członków Komisji Przetargowej ,a średnia ich ocen stanowić będzie podstawę do oceny końcowej. Członkowie komisji przyznają punkty od 1-20. Przetarg wygra ten z Oferentów ,którego oferta otrzyma największa ilość punktów,za wszystkie kryteria łącznie. Zamawiający dokonując obliczeń zastosuje zaokrąglenie wyników do jednego miejsca po przecinku..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: )Właściwie wypełniona i podpisana oferta przetargowa. 2)Oświadczenie ,że oferent spełnia warunki art. 22 ust. 1 pzp i nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 pzp.(Załącznik nr 6 ). 3)Zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert. 4)Zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu z opłacaniem podatków ,opłat lub o uzyskaniu zgody na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub o wstrzymanie w całości wykonania decyzji Urzędu Skarbowego.-wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do składania ofert. 5)Zaświadczenie z właściwego oddziału ZUS o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne lub o uzyskaniu zgody na zwolnienie ,odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub o wstrzymaniu w całości wykonania decyzji Oddziału ZUS- wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6)Informację z Krajowego Rejestru Karnego na temat karalności: - osób fizycznych - osób prawnych o których mowa w art.24 ust 1 pkt 3-8 ustawy Prawa Zamówień Publicznych- wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentów wyłącznie wtedy, gdy złożona przez dostawcę kserokopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi uzasadnione wątpliwości co do jej prawdziwości, a zamawiający nie może sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób . 7)Oświadczenie o zgodności z warunkami przetargu -Załącznik nr 6 . 8)Warunkiem przystąpienia do przetargu jest ponadto dostarczenie próbek smakowych wędlin wymienionych w załączniku nr 7 do specyfikacji. Próbki należy dostarczyć do dnia składania ofert do godziny 8:45 do Sanatorium i zdać u magazyniera żywnościowego.Każda próbka winna być oznakowana hasłem wybranym przez zamawiającego. Wybrane hasło należy wpisać w załączniku nr 8 i dostarczyć wraz z ofertą przetargową.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 80
- 2 - Walory smakowe - 20
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanatorim.krynica.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SP ZOZ Sanatorium MSW i A
ul.Nitribitta 4
33-380 Krynica Zdrój.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.10.2008 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat SP ZOZ Sanatorium MSW i A ul.Nitribitta 4 33-380 Krynica Zdrój.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z KRYNICY-ZDRÓJ
- Sukcesywna dostawa materiałów medycznych dla potrzeb SPZOZ Szpitala im. dr. J. Dietla w Krynicy-Zdroju
- "Dostawa pieczywa dla punktów żywienia dla Uzdrowiska Krynica-Żegiestów S.A. ul. Nowotarskiego 9/4; 33-380 Krynica -Zdrój"
- Modernizacja czterech kortów tenisowych o nawierzchni ziemnej przy ul. Park Sportowy w Krynicy-Zdroju
więcej: przetargi w Krynicy-Zdrój »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kowarach 2025
- Sukcesywna dostawa mięsa i przetworów mięsnych do 30 czerwca 2025 r. na potrzeby jednostki organizacyjnej Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy OHP: OSiW OHP w Zielonej Górze
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
- ZP/29/2025 - Dostawa konserw mięsnych II
- Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie
- Sukcesywna dostawa mięsa na potrzeby Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Suchowoli
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.