eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzyn › dostawa mięsa

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-11-16

Kwidzyn: dostawa mięsa
Numer ogłoszenia: 224273 - 2007; data zamieszczenia: 16.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie, ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa mięsa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - flaki wołowe 1.flaki wołowe oczyszczone, krojone, parzone w ilości do 1500 kg KOD CPV 15131600-1 produkty wołowe i cielęce Część II - konserwy 1.konserwa mięsna w puszce szybkootwieranej o gramaturze 300g w ilości do 2500 kg Kod CPV 15131000-5 Konserwy i gotowe dania mięsne Część III - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 2000 kg 2.salceson biały w ilości do 1200 kg 3.salceson czarny w ilości do 1200 kg 4.kaszanka w ilości do 2000 kg Kod CPV 15114000-0 podroby, 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste Część IV - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 200 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 200 kg 3.kiełbasa mortadela w ilości do 5000 kg 4.kiełbasa serdelowa w ilości do 4000 kg 5.kiełbasa piwna w ilości do 200 kg 6.kiełbasa mielonka w ilości do 4000 kg 7.kiełbasa janowiecka w ilości do 4000 kg 8.kiełbasa toruńska w ilości do 4000 kg 9.kiełbasa zwyczajna w ilości do 5000 kg 10. kiełbasa żywiecka w ilości do 200 kg 11. kiełbasa golonkowa w ilości do 200 kg 12.kiełbasa metka w ilości do 2200 kg 13.kiełbasa śląska w ilości do 5000 kg 14.polędwica sopocka w ilości do 200 kg 15.kiełbasa biała parzona w ilości do 300 kg Kod CPV 15131133-6 wędliny wieprzowe Część V - wyroby drobiowe 1.kotlet drobiowy w ilości do 2200 kg 2.serdelki drobiowe w ilości do 200 kg 3.kiełbasa drobiowa w ilości do 3000 kg 4.kiełbasa szynka drobiowa w ilości do 150 kg 5.polędwica drobiowa w ilości do 200 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe Część VI - mięso drobiowe 1.żołądki drobiowe w ilości do 780 kg 2.kurczak cały świeży w ilości do 1500 kg Kod 15112210-1 kawałki kurczaków Część VII - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 6700 kg Kod CPV 15111000-9 mięso wołowe Część VIII - mięso wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 4000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 1000 kg 3.boczek wędzony w ilości do 1000 kg 4.mięso mielone wołowo -wieprzowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 5700 kg 5.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 1800 kg Kod CPV 15113300-3 wieprzowina

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.16.00 - Produkty wołowe i cielęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.16.00 - Produkty wołowe i cielęce Oryginalny kod CPV: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa Oryginalny kod CPV: 15.11.40.00 - Podroby Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.40.00 - Podroby Oryginalny kod CPV: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste Oryginalny kod CPV: 15.13.11.33 - Wędliny wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny Oryginalny kod CPV: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.15.00 - Produkty drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.11.22.10 - Kawałki kurczaków Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.21.30 - Kurczęta Oryginalny kod CPV: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.10.00 - Mięso wołowe Oryginalny kod CPV: 15.11.33.00 - Tusze wieprzowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.30.00 - Wieprzowina .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data rozpoczęcia: 02.01.2008; lub data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości 1,5 procenta wartości zamówienia tj. 5812,51 zł słownie: pięć tysięcy osiemset dwanaście złotych 51 groszy- na poszczególne części zamówienia Część 1 flaki wołowe - 176,63 zł Część 2 konserwy - 196,13 zł Część 3 podroby wieprzowe - 232,80 zł Część 4 wędliny wieprzowe - 2790,42 zł Część 5 wyroby drobiowe - 575,77 zł Część 6 mięso drobiowe - 174,88 zł Część 7 mięso wołowe - 768,83 zł Część 8 mięso wieprzowe - 897,05 zł Przy wnoszeniu wadium Wykonawca winien podać nazwę przedmiotu zamówienia oraz numer swego konta, na które należy zwrócić wadium. Wykonawca wnosi wadium 1 w pieniądzu 2 w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym 3 gwarancjach bankowych 4 gwarancjach ubezpieczeniowych 5 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w artykule 6b ustęp 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 roku o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości - Dziennik Ustaw Nr 109, pozycja 1158, z późniejszymi zmianami Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wadium wpłacone w pieniądzu musi zostać wpłacone w kasie Zakładu Karnego w Kwidzynie albo przelane lub wpłacone na rachunek Zamawiającego NBP Oddział Gdańsk 48 1010 1140 0050 5013 9120 0000 z adnotacją Wadium nr sprawy 220-19-07 O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego. Zamawiający zatrzymuje wadium, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana - odmówił zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w artykule 46 ustawy Prawo zamówień publicznych..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z artykule 22 Prawa zamówień publicznych nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w artykule 24 ustęp 1 Prawa zamówień publicznych wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem artykule 26 ustęp 3 Prawa zamówień publicznych
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej -wystawiane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert dowód wniesienia wadium zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczone produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym, np. Decyzję organu Państwowej Inspekcji sanitarnej lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę lub osobę uprawnioną do podpisania oferty. Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez wykonawcę.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2007 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: flaki wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.flaki wołowe oczyszczone, krojone, parzone w ilości do 1500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.16.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.konserwa mięsna w puszce szybkootwieranej o gramaturze 300g w ilości do 2500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: podroby wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pasztetowa w ilości do 2000 kg 2.salceson biały w ilości do 1200 kg 3.salceson czarny w ilości do 1200 kg 4.kaszanka w ilości do 2000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0, 15.13.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kiełbasa dębicka w ilości do 200 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 200 kg 3.kiełbasa mortadela w ilości do 5000 kg 4.kiełbasa serdelowa w ilości do 4000 kg 5.kiełbasa piwna w ilości do 200 kg 6.kiełbasa mielonka w ilości do 4000 kg 7.kiełbasa janowiecka w ilości do 4000 kg 8.kiełbasa toruńska w ilości do 4000 kg 9.kiełbasa zwyczajna w ilości do 5000 kg 10. kiełbasa żywiecka w ilości do 200 kg 11. kiełbasa golonkowa w ilości do 200 kg 12.kiełbasa metka w ilości do 2200 kg 13.kiełbasa śląska w ilości do 5000 kg 14.polędwica sopocka w ilości do 200 kg 15.kiełbasa biała parzona w ilości do 300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.33-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kotlet drobiowy w ilości do 2200 kg 2.serdelki drobiowe w ilości do 200 kg 3.kiełbasa drobiowa w ilości do 3000 kg 4.kiełbasa szynka drobiowa w ilości do 150 kg 5.polędwica drobiowa w ilości do 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.żołądki drobiowe w ilości do 780 kg 2.kurczak cały świeży w ilości do 1500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: mięso wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 6700 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kości schabu w ilości do 4000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 1000 kg 3.boczek wędzony w ilości do 1000 kg 4.mięso mielone wołowo -wieprzowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 5700 kg 5.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 1800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.33.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2008; Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.