Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-11-27
Kwidzyn: artykuły żywnościowe
Numer ogłoszenia: 224189 - 2009; data zamieszczenia: 27.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: artykuły żywnościowe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - cukier 1.Cukier biały w opakowaniach 1 kg - w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15831200 - 4 cukier biały Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część II - makaron 1.Makaron gruby typu świderki, rurki w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 500 kg Kod CPV 15851100 - 9 makaron niegotowany Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część III - soja 1.Kotlet sojowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 2.Kostka sojowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 3.Granulat sojowy w opakowaniach do 2 kg - w ilości do 500 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy. Część IV - artykuły strączkowe 1.Groch cały w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 2 000 kg 2.Fasola drobny Jaś w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 03212200 - 2 warzywa strączkowe suszone, łuskane Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesiący. Część V - artykuły żywnościowe 1.Majonez w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg 2.Ocet w opakowaniach do 1 l - w ilości do 500 l 3.Musztarda w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 2 700 kg Kod CPV 15871273 - 8 majonez, 15871110 - 8 ocet, 15871250 - 1 musztarda Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część VI - artykuły rybne 1.Konserwa rybna w sosie pomidorowym w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 2.konserwa rybna w oleju w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 3.Śledź filet mrożony, płat, blok do 20 kg - w ilości do 300 kg 4.Paprykarz w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 330g/szt - w ilości do 2 000 kg Kod CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15221000-3 ryby mrożone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi dla konserw 6 miesięcy, dla śledzia mrożonego 1 miesiąc. Część VII - zupy i sosy 1.Rosół wołowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 2.Barszcz biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 3.Barszcz czerwony w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 4.Zupa żurek w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 5.Zupa kalafiorowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 6.Zupa pieczarkowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 7.Zupa cebulowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 8.Zupa szparagowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 9.Zupa grzybowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 10.Zupa selerowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 11.Zupa brokułowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 12.Sos myśliwski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 13.Sos węgierski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 14.Sos cygański w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 15.Sos pieczeniowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 16.Sos boloński w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg 17.Sos pieczarkowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 18.Sos biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg Kod CPV 15891400 - 4 zupy, 15871260 - 4 sosy, 15891500-5 buliony Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część VIII - mąka 1.Mąka pszenna, typ 550, w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15612100 - 21 mąka pszenna Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część IX - kapusta kiszona 1.Kapusta kiszona w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 5 600 ( ilość na 6 miesięcy) Kod CPV 15331461 kapusta kiszona puszkowana Część X - jaja w proszku 1.Jaja w proszku całe w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część XI - ryż 1.Ryż długoziarnisty w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 5 000 kg Kod CPV 15614100 - 6 ryż długoziarnisty Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące. Część XII - woda mineralna 1.Woda mineralna, niegazowana, butelki plastikowe 1,5 l - w ilości do 1 500 l Kod CPV 15981000 - 8 wody mineralne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.83.12.00 - Cukier biały 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 03.21.22.00 - Warzywa strączkowe suszone, łuskane 15.87.12.73 - Majonez 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.12.50 - Musztarda 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.89.15.00 - Buliony 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.60 - Sosy 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.33.14.61 - Kapusta kiszona puszkowana 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.98.10.00 - Wody mineralne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące -warunki: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 Prawa zamówień publicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: - oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.12.2009 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: cukier.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - cukier 1.Cukier biały w opakowaniach 1 kg - w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15831200 - 4 cukier biały Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: makaron.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - makaron 1.Makaron gruby typu świderki, rurki w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 500 kg Kod CPV 15851100 - 9 makaron niegotowany Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: soja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - soja 1.Kotlet sojowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 2.Kostka sojowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 70 kg 3.Granulat sojowy w opakowaniach do 2 kg - w ilości do 500 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły strączkowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - artykuły strączkowe 1.Groch cały w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 2 000 kg 2.Fasola drobny Jaś w opakowaniach do 10 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 03212200 - 2 warzywa strączkowe suszone, łuskane Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.22.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: artykuły żywnościowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V - artykuły żywnościowe 1.Majonez w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg 2.Ocet w opakowaniach do 1 l - w ilości do 500 l 3.Musztarda w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 2 700 kg Kod CPV 15871273 - 8 majonez, 15871110 - 8 ocet, 15871250 - 1 musztarda Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: artykuły rybne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI - artykuły rybne 1.Konserwa rybna w sosie pomidorowym w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 2.konserwa rybna w oleju w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 170g/szt - w ilości do 700 kg 3.Śledź filet mrożony, płat, blok do 20 kg - w ilości do 300 kg 4.Paprykarz w opakowaniach szybkootwieralnych o gramaturze 330g/szt - w ilości do 2 000 kg Kod CPV 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane, 15221000-3 ryby mrożone Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi dla konserw 6 miesięcy, dla śledzia mrożonego 1 miesiąc..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: zupy i sosy.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VII - zupy i sosy 1.Rosół wołowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 2.Barszcz biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 3.Barszcz czerwony w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 500 kg 4.Zupa żurek w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 5.Zupa kalafiorowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 6.Zupa pieczarkowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 7.Zupa cebulowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 8.Zupa szparagowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 9.Zupa grzybowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 10.Zupa selerowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 11.Zupa brokułowa w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 260 kg 12.Sos myśliwski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 13.Sos węgierski w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 14.Sos cygański w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 15.Sos pieczeniowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 16.Sos boloński w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg 17.Sos pieczarkowy w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 200 kg 18.Sos biały w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 300 kg Kod CPV 15891400 - 4 zupy, 15871260 - 4 sosy, 15891500-5 buliony Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.15.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: mąka.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VIII - mąka 1.Mąka pszenna, typ 550, w opakowaniach 1 kg - w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15612100 - 21 mąka pszenna Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: kapusta kiszona.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IX - kapusta kiszona 1.Kapusta kiszona w opakowaniach do 50 kg - w ilości do 5 600 ( ilość na 6 miesięcy) Kod CPV 15331461 kapusta kiszona puszkowana.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.61-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: jaja w proszku.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część X - jaja w proszku 1.Jaja w proszku całe w opakowaniach do 1 kg - w ilości do 100 kg Kod CPV 15800000 - 6 różne produkty spożywcze Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: ryż.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część XI - ryż 1.Ryż długoziarnisty w opakowaniach do 5 kg - w ilości do 5 000 kg Kod CPV 15614100 - 6 ryż długoziarnisty Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 3 miesiące..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.41.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: woda mineralna.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część XII - woda mineralna 1.Woda mineralna, niegazowana, butelki plastikowe 1,5 l - w ilości do 1 500 l Kod CPV 15981000 - 8 wody mineralne Minimalny termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy wynosi 6 miesięcy..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów spożywczych do świetlicy w Dzierążni, Marianowie, Sancygniowie"
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Chorzowie, ul. Dąbrowskiego 41 - I/2024
- Dostawa produktów spożywczych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Zakopiańskiego Centrum Edukacji w Zakopanem w okresie od 01.07.2024r do 31.12.2024r. - z podziałem na 6 części
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia dzieci Miejskiego Żłobka Nr 1 "Króla Maciusia" w Pruszczu Gdańskim
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej w Głogowie Małopolskim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.