Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-09-18
Szczytno: dostawy kukurydzy, ćwikły z chrzanem, majonezu, octu i pieprzu
Numer ogłoszenia: 222528 - 2008; data zamieszczenia: 18.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Policji , ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6215281, fax. 089 6215354.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wspol.edu.pl.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy kukurydzy, ćwikły z chrzanem, majonezu, octu i pieprzu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: kukurydza, ćwikły z chrzanem, majonez, ocet i pieprz.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.70 - Kukurydza słodka 15.33.15.00 - Warzywa konserwowane w occie 15.87.12.73 - Majonez 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.21.00 - Pieprz .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium:III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu: 1) spełnienie warunków z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, niepodleganie wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy, 2) prowadzenie działalności gospodarczej - tożsamej z niniejszym zamówieniem - objętej wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, 3) posiadanie uprawnień do wykonywania działalności, objętej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 4) wdrażanie przez Wykonawcę systemu HACCP. 2. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców, odbędzie się według formuły: spełnia - nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty przez wykonawcę. 3. Wykonawcy niespełniający powyższych warunków zostaną przez Zamawiającego wykluczeni z niniejszego postępowania lub ich oferty zostaną odrzucone..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 1) oświadczenie o spełnieniu przez Wykonawcę warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Pzp, w tym że nie podlega wykluczeniu z postępowania ma podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Pzp (według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ); 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 3) decyzja właściwego organu Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, lub inny dokument właściwego organu Inspekcji Sanitarnej potwierdzający powyższe, 4) oświadczenie Wykonawcy o wdrażaniu przez niego systemu HACCP lub certyfikat HACCP w przypadku wdrożonego systemu, 5) wykaz podwykonawców (na lub w oparciu o załącznik nr 5 do SIWZ). 2. Dokumenty wymienione w ust. 1 pkt. 2, 3 i 4 (dotyczy certyfikatu HACCP) mogą być przedstawiony w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem - na każdej stronie dokumentu - przez wykonawcę (osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy). 3. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu (np. jeśli przedstawione kserokopie będą nieczytelne lub będą wzbudzać wątpliwości co do ich prawdziwości). 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o których mowa w ust. 1 pkt. 2 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 4, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Przepisy ust. 1 pkt 2 odnośnie terminu stosuje się odpowiednio..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111
blok nr 18 pok. nr 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.09.2008 godzina 11:00, miejsce: Wyższa Szkoła Policji 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111 blok nr 18 pok. nr 1.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kukurydza konserwowa, gat. I - a 2600g (+ - 20%) Waga wsadu z odciekiem Opakowanie - puszka metalowa Wymagania klasyfikacyjne: Ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej. Ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, kwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia. Ćwikła z chrzanem, gat. I Skład: chrzan, buraczki, woda, cukier, sól, ocet spirytusowy. Opakowanie - słój szklany o pojemności powyżej 2000g (waga wsadu z odciekiem) Chrzan, gat. I Opakowanie - słój szklany o pojemności minimum 0,9 kg (waga wsadu z odciekiem) Wymagania klasyfikacyjne: produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasku cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, smak i zapach - charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 2,0 %, barwa biała lub biało kremowa dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych w ilości nie większej niż 0,03 %, dopuszcza się rozwarstwienie przetartego chrzanu oraz barwę o odcieniu szarawym Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.70-2, 15.33.15.00-2, 15.87.12.73-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Majonez , gat. I Opakowanie 3 - 5 kg, typu kętrzyński lub równoważny. Wymagania klasyfikacyjne: struktura i konsystencja - jednolita, kremowa, gładka barwa jasnokremowa do żółtej, jednolita w całej masie, smak i zapach - czysty, łagodny, charakterystyczny dla majonezu, majonez pakowany w pojemniki z tworzyw sztucznych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), szczelnie zamknięte i zabezpieczające produkt przez zewnętrznymi zanieczyszczeniami. Dopuszczalne tolerancje: dopuszcza się nieznaczne przebarwienia pochodzące z rozdrobnionych przypraw, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju, objawy pleśnienia, jełczenia, psucia, opakowania - brak oznakowania majonezu, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Ocet spirytusowy 10% , kl. I Wymagania klasyfikacyjne: ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja - jednolita, klarowna, płynna barwa naturalna, przeźroczysta, smak i zapach - czysty, mocno - kwaśny zawartość kwasów ogółem w occie, wyrażona jako bezwodny kwas octowy powinna wynosić 100 g na 1000 ml - 10 %. Dopuszczalne tolerancje: bez tolerancji, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy - zmętnienie, pozostałości po fermentacyjne i ich produkty uboczne, sztuczne dodatki aromatyczno - smakowe, brak oznakowania butelek octu, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Opakowanie i oznakowanie dostawy: opakowanie jednostkowe - ocet pakowany w butelki szklane z nakrętką lub w butelki z tworzyw sztucznych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności 0,5 l,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.11.10-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.