eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Toruń › SZKOLENIA OSÓB BEZROBOTNYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-06

Toruń: SZKOLENIA OSÓB BEZROBOTNYCH
Numer ogłoszenia: 217376 - 2013; data zamieszczenia: 06.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy dla Miasta Torunia , ul. Mazowiecka 49A, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 6580202, faks 56 6580201.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: pup.torun.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SZKOLENIA OSÓB BEZROBOTNYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi szkolenia polegające na zorganizowaniu i przeprowadzeniu kursów dla osób bezrobotnych uczestniczących w projekcie - Jesteśmy aktywni - działamy - współfinansowanym przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz w ramach środków Funduszu Pracy. Zamówienie składa się z 3 części. 1. Pracownik gastronomii z obsługą kas fiskalnych -10 osób. 2. MS EXCEL (poziom średniozaawansowany) - 10 osób. 3. Pracownik gospodarczy z uprawnieniami do eksploatacji urządzeń i instalacji elektroenergetycznych do/ponad 1 kV - 15 osób..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8, 80.53.31.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że: - jest instytucją szkoleniową w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (tekst jednolity: Dz. U. z 2008 r. Nr 69, poz. 415 z późn. zm.), tj. posiada wpis do rejestru instytucji szkoleniowych na 2013 rok. Ocena spełniania ww. warunku dokonana będzie przez Zamawiającego poprzez weryfikację wpisu do RIS w elektronicznej bazie danych prowadzonej przez wojewódzki urząd pracy właściwy ze względu na siedzibę instytucji szkoleniowej. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli instytucja szkoleniowa będzie figurowała w Rejestrze Instytucji Szkoleniowych jako instytucja aktywna w roku 2013.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał: a) w części 1 zamówienia: - co najmniej jeden kurs w zakresie pracownika gastronomii (kucharz, kucharz małej gastronomii), dla minimum 3 osób z liczbą godzin zajęć minimum 80, W przypadku realizacji kursów, w których moduł pracownika gastronomii stanowił jedną z części należy wykazać, że moduł ten obejmował minimum 80 godzin zajęć. b) w części 2 zamówienia: - co najmniej 1 kurs w zakresie obsługi programu MS EXCEL w wymiarze min. 30 godzin zajęć dla minimum 5 osób. W przypadku realizacji kursów, w których moduł MS EXCEL stanowił jedną z części należy wykazać, że moduł ten obejmował minimum 30 godzin zajęć. c) w części 3 zamówienia: - co najmniej 1 kurs (zakończony egzaminem na uprawnienia SEP) w zakresie eksploatacji urządzeń i instalacji elektroenergetycznych w wymiarze min. 40 godzin zajęć dla minimum 10 osób, W przypadku realizacji kursów, w których powyższe moduły stanowiły jedną z części należy wykazać, że moduł ten obejmował minimum 40 godzin zajęć.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że na czas realizacji zamówienia będzie dysponował potencjałem technicznym: a) w części 1 zamówienia: - salą wykładową (z naturalnym oświetleniem i wentylacją) z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia, wyposażoną w pomoce dydaktyczne (tablica, flipchart, sprzęt audiowizualny), - pracownią gastronomiczną przystosowaną na stałe do zajęć praktycznych wraz z zapleczem gastronomicznym niezbędnym do przeprowadzenia szkolenia, - 10 kasami fiskalnymi (różne typy). b) w części 2 zamówienia: - pracownią informatyczną (z naturalnym oświetleniem i wentylacją) z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia, wyposażoną w pomoce dydaktyczne (tablica, flipchart, sprzęt audiowizualny) z 10 zestawami komputerowymi, z dostępem do sieci, co najmniej 2 drukarki, c) w części 3 zamówienia: - salą do przeprowadzenia zajęć teoretycznych (z naturalnym oświetleniem i wentylacją) z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia, wyposażoną w pomoce dydaktyczne (tablica, flipchart, sprzęt audiowizualny), - salą (warsztatem) do przeprowadzenia zajęć praktycznych z zakresu prac konserwatorskich i naprawczych, wyposażoną w niezbędny sprzęt oraz materiały umożliwiające przeprowadzenie tych zajęć,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że na czas realizacji zamówienia będzie dysponował: a) w części 1 zamówienia: - do prowadzenia zajęć teoretycznych - co najmniej 1 osobę posiadającą wykształcenie minimum średnie oraz doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych na co najmniej 1 szkoleniu grupowym - Kucharz/kucharz małej gastronomii - w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, - do prowadzenia zajęć praktycznych - co najmniej 1 osobę posiadającą wykształcenie minimum średnie i co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kucharz/szef kuchni oraz doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych na co najmniej 1 szkoleniu grupowym - Kucharz/kucharz małej gastronomii - w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert; b) w części 2 zamówienia - co najmniej 2 wykładowcami posiadającymi wykształcenie wyższe i przygotowanie pedagogiczne. Każdy ze wskazanych wykładowców musi posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych na co najmniej 1 szkoleniu grupowym w zakresie przedmiotu zamówienia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert. c) w części 3 zamówienia - co najmniej 2 wykładowcami/instruktorami posiadającymi wykształcenie minimum średnie i przygotowanie pedagogiczne. Każdy z wykładowców musi posiadać doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych na co najmniej 1 szkoleniu grupowym w zakresie przedmiotu zamówienia w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Program szkolenia, 2) Certyfikaty jakości usług (o ile Wykonawca je posiada) wydane przez instytucje do tego uprawnione (przy ocenie brany jest pod uwagę certyfikat systemu zarządzania jakością ISO, akredytacja kuratora oświaty), 3) Wykaz planowanych miejsc odbywania zajęć praktycznych na kursie - dot. części 1 zamówienia, 4) Referencje potwierdzające należyte wykonanie przeprowadzonych szkoleń (w celu uzyskania punktów z tytułu doświadczenia Wykonawcy) - dot. części 1 i 3 zamówienia, 5) Pełnomocnictwo, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik, 6) Pełnomocnictwo, w przypadku podmiotów występujących wspólnie, do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia (jeśli dotyczy).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1)zmiany terminu realizacji szkolenia - na wniosek Zamawiającego w przypadku nieskompletowania w terminie grupy szkoleniowej lub na wniosek Wykonawcy z powodu zdarzeń, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy (np. choroba wykładowcy), 2) zmiany w kadrze dydaktycznej, gdy konieczność jej dokonania wynika ze zdarzeń, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy (np. choroba, śmierć itp.). W przypadku zmiany wykładowcy wykonawca zobowiązany jest zapewnić, aby nowy wykładowca posiadał co najmniej kwalifikacje, wykształcenie i doświadczenie osoby, która została wykazana w wykazie kadry dydaktycznej - zał. nr 5 do SIWZ, na podstawie którego dokonano wyboru wykonawcy, 3) zmiany miejsca realizacji zajęć (w tym również miejsc praktyk), gdy konieczność jej dokonania wynika z przyczyn, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy. Zmiana ta nie może prowadzić do obniżenia wymagań technicznych i funkcjonalnych określonych w SIWZ, 4) zmiany harmonogramu zajęć i innej dokumentacji szkolenia, gdy konieczność jej dokonania wynika z przyczyn, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.torun.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Urząd Pracy dla Miasta Torunia, ul.Mazowiecka 49A 87-100 Toruń.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.06.2013 godzina 14:00, miejsce: Powiatowy Urząd Pracy dla Miasta Torunia, ul.Mazowiecka 49A 87-100 Toruń kancelaria (pok.42 - II piętro).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt -Jesteśmy aktywni - działamy - współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Szkolenie: Pracownik gastronomii z obsługą kas fiskalnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cel szkolenia: przygotowanie osób do pracy przede wszystkim w punktach małej gastronomii, barach szybkiej obsługi, stołówkach, firmach cateringowych. 2.Liczba osób do przeszkolenia: maksymalnie 10, minimalnie 8. Kandydaci będą posiadać orzeczenie lekarskie o zdolności do pracy. 3. Forma organizacji szkolenia: kurs. 4. Pożądany termin szkolenia: 9.09.2013 - 11.10.2013, w tym praktyka w zakładach pracy w okresie 30.09 - 11.10.2013. 5. Wymagana ilość godzin zajęć dydaktycznych: kurs - 180, w tym praktyka - 80. 6.Pożądany zakres tematyczny kursu: -organizacja stanowiska pracy, -obsługa maszyn i urządzeń w gastronomii zgodnie z wymogami BHP i p.poż. -HACCP (minimum sanitarne), -przyjmowanie, przechowywanie, wydawanie produktów spożywczych, półproduktów i innych artykułów w małej gastronomii, -przygotowanie materiałów do produkcji i sporządzanie podstawowego asortymentu potraw i napojów w gastronomii: - sporządzanie potraw z wykorzystaniem warzyw i owoców, - sporządzanie dań gorących mięsnych, - sporządzanie zup i sosów, - sporządzanie potraw z jaj, - sporządzanie potraw z ciasta ziemniaczanego, - sporządzanie potraw z wykorzystaniem mąki i kasz, - sporządzanie zakąsek i deserów, - obsługa kas fiskalnych - 10 godzin. - praktyka w zakładach pracy - 80 godz. (2 tygodnie)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 09.09.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 50
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 30
    • 3. Baza sprzętowa - 15
    • 4. Posiadanie certyfikatów jakości usług - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MS EXCEL (poziom średniozaawansowany).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cel szkolenia: nauczenie efektywnego korzystania z podstawowych narzędzi programu oraz zaawansowanych funkcji programu wykorzystywanymi w codziennej pracy biurowej. Wykonawca jest zobowiązany do: a)zorganizowania kursu z zakresu obsługi programu MS EXCEL (2007 lub nowszy), b)zapewnienia uczestnikom przystąpienia do egzaminu ECDL-Advanced w zakresie modułu objętego szkoleniem. 2. Liczba osób do przeszkolenia: 10. Minimalna liczba osób - 8. 3. Forma organizacji szkolenia: kurs. 4. Pożądany termin szkolenia: kurs 1-25.10.2013, egzamin - do dnia 31.10.2013. 5. Wymagana ilość godzin zajęć dydaktycznych: kurs - 100 godz. oraz czas niezbędny na egzamin ECDL. 6. Zakres tematyczny szkolenia powinien obejmować m.in. podstawowe operacje i czynności w programie - usystematyzowanie wiedzy, formatowanie tabel, obliczenia i formuły, analiza danych, import i eksport danych do MS EXCEL, metody pracy z wykresami..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.31.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.10.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Kwalifikacje kadry dydaktycznej - 20
    • 3. Warunki lokalowe realizacji szkolenia - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Szkolenie: Pracownik gospodarczy z uprawnieniami do eksploatacji urządzeń i instalacji elektroenergetycznych do/ponad 1 kV.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cel szkolenia: wyposażenie uczestnika w wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne niezbędne do pracy w charakterze pracownika gospodarczego oraz przygotowanie do egzaminu państwowego w zakresie uprawnień energetycznych do/ponad 1 kV. 2. Liczba osób do przeszkolenia: 15. Minimalna liczba osób - 12. 3. Forma organizacji szkolenia: kurs. 4. Pożądany termin szkolenia: 2 - 20.09.2013. 5. Wymagana ilość godzin zajęć dydaktycznych wraz z egzaminem: 80 godz./os., w tym 50 godz. blok energetyczny. 6. Zakres tematyczny szkolenia powinien obejmować następujące zagadnienia: a) bezpieczeństwo i higiena pracy; b) prace konserwatorskie i naprawcze na terenie obiektów (w tym: dbanie o utrzymanie porządku, drobne prace remontowe, drobne prace konserwatorskie, drobne prace tynkarskie, ślusarskie, malowanie, drobne prace wodno-kanalizacyjne, drobne naprawy sprzętu); c) eksploatacja urządzeń i instalacji elektroenergetycznych - wraz z pomiarami; egzamin SEP..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.09.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. Doświadczenie Wykonawcy - 30
    • 3. Posiadanie certyfikatów jakości usług - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.