eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecDostawy żywności z podziałem na 10 części



Ogłoszenie z dnia 2009-11-19

Sosnowiec: Dostawy żywności z podziałem na 10 części
Numer ogłoszenia: 215487 - 2009; data zamieszczenia: 19.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej Nr 1 , ul. gen. Wł. Andersa 81b, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2665042, faks 032 2665042.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: pomoc społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności z podziałem na 10 części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ilości wyszczególnionych produktów stanowią załączniki 10 szt do ogłoszenia.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 2.przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 3.przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; ponadto 4. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 5. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 6. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki określone jeżeli złoży oświadczenia i dokumenty wymienione niżej. Ocena warunków nastąpi na zasadzie : spełnia/nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych . 2.oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych . 3.aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4.aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego , że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 5.decyzję wystawioną dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 6.dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 7.aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; Jeżeli ofertę podpisuje osoba upoważniona do reprezentowania firmy na zewnątrz i zaciągania zobowiązania w wysokości odpowiadającej cenie oferty ( dotyczy to wszystkich załączników stanowiących oświadczenie wykonawcy ) do oferty należy załączyć upoważnienie..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: BIP Miasta Sosnowca-przetargi- jednostki podległe.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej nr 1 w Sosnowcu ul.Gen.Andersa 81 b.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2009 godzina 13:00, miejsce: Administracja Domu Pomocy Społecznej w Sosnowcu przy ul.Gen.Wł.Andersa 81 b.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: karczek z kością kg 200 łopatka bez kości kg 300 pieczeń wołowa kg 60 pieczeń wieprzowa kg 200 rosół wołowy kg 700 schab z kością kg 300 słonina kg 150 żeberka kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baleron kg 100 boczek wędzony kg 100 filet pieczony kg 30 głogowska kg 20 karczek pieczony kg 10 kaszanka kg 60 kiełbasa szefa kg 20 kiełbasa szynkowa kg 120 kiełbasa krakowska kg 170 mielonka tyrolska kg 30 kiełbasa parówkowa kg 380 parówki winerki kg 70 pasztet domowy kg 120 pasztetowa kg 120 pieczeń cygańska kg 20 kiełbasa podwawelska kg 280 polędwica sopocka kg 20 salceson z indyka kg 160 schab staropolski kg 20 szynka indyk kg 60 szynka konserwowa kg 100 szynka w galarecie kg 20 szynka wiejska kg 180 kiełbasa toruńska kg 80 kiełbasa kminkowa kg 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób - 2 razy w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ćwiartka tylna kg 800 filet z indyka kg 100 filet z kurczaka kg 100 kurczak świeży kg 1 000 porcje rosołowe kg 500 wątróbka drobiowa kg 180.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Jaja- dostawy 1 raz w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja Klasa A szt 18 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mleko codziennie z wyjątkiem sobót i niedziel pozostałe na zamówienie telefoniczne .

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko 2% szt 12 000 jogurt owocowy Serduszko Zott 125 g szt 1 500 kefir Krasnystaw 200g szt 420 margaryna mleczna 250g szt 2 500 masło extra 200 g kg 800 mleko w proszku 400 g szt 50 olej kujawski 1 l szt 800 twaróg półtłusty kg 650 ser żółty Gołda kg 30 ser żółty Edamski kg 30 ser żółty Salami kg 90 serek homogenizowany Danio 125 g szt 3 000 serek topiony złoty ementaler 50 g szt 1 800 serek topiony tylżycki 100 g szt 120 śmietana 30% 0,5l l 420 serek bieluch 150 g szt 300.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zboża,ziemniaki owoce i orzechy - 2 razy w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: banany kg 180 botwinka pęcz. 100 buraki kg 600 cebula kg 700 cebulka zielona pęcz. 100 cytryna kg 100 czosnek świeży kg 20 fasola jaś kg 80 fasola szparagowa kg 45 groch łuskany kg 100 jabłka kg 1000 jagoda świeża kg 20 kalafior szt 100 kapusta czerwona kg 100 kapusta kiszona kg 800 kapusta pekińska szt 200 kapusta pekińska kg 60 kapusta biała szt 350 kapusta biała kg 750 koperek świeży pęcz. 700 mak kg 20 mandarynka kg 200 marchewka kg 1500 ogórek kiszony kg 200 ogórek zielony kg 200 orzechy włoskie obrane kg 1 papryka świeża kg 20 pieczarki kg 120 pietruszka korzeń kg 300 pietruszka natka pęcz. 1000 pomidor kg 200 pomarańcze kg 200 por szt 60 por kg 40 rzodkiewka pęcz. 200 sałata zielona szt 500 seler zielony pęcz. 50 seler kg 600 szczypiorek pęcz. 100 śliwka kg 80 truskawka kg 50 winogrona kg 30 wiśnie kg 50 ziemniaki kg 14000 żurek śląski szt 350 arbuz kg 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo - codziennie z wyjątkiem świat.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb zwykły baltonowski 600 g szt 10 080 bułka 80 g szt 21 000 bułka drożdżowa szt 1 200 francuz szt 1 150 pączki szt 800 chleb razowy 400 g szt 1 100 bułka tarta 450 g szt 400 ciasto czekoladowe-murzynek kg 100 sernik kg 30 jabłecznik kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby- 1 raz w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z dorsz mrożony kg 300 filet z mintaja mrozony kg 100 żywy karp kg 30 szproty w pomidorach w puszce 310 g kg 400 śledzie w oleju puszce 175 g kg 400 marela wędzona kg 200 śledź matyjas kg 150.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone - 1 raz w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: barszcz ukraiński 450 g kg 20 brokuły mrożone 450g kg 50 fasolka szparagowa mrożona 450g kg 100 jagoda mrożona 2,5 kg kg 40 kalafior mrożony 450 g kg 50 marchew mrożona kostka 2,5 k g kg 100 marchewka z groszkiem 2,5 k g kg 30 mieszanka kompotowa 2,5 kg kg 750 mieszanka warzywna 450 g kg 100 szpinak mrożony 450 g kg 100 truskawki mrożone 2,5 g kg 190 wiśnia mrożona 450g kg 20 włoszczyzna mrożona 450 g kg 250 zupa mrożona wiosenna 450 g kg 200 flaki wołowe 900g kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Różne produkty spożywcze - 1 raz w tygodniu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brzoskwinie puszka 1000g szt 300 budyń Winiary 60g szt 500 bulion 1l szt 220 chrzan Almar 280g szt 100 ciastka kruche 2 kg op 50 cukier biały kg 1200 cukier puder 500g kg 80 cukier waniliowy 32g szt 500 cynamon 15g szt 100 czekolada mleczna Wedel 100g szt 600 czosnek granulowany 20g szt 50 ćwikła 280 g szt 20 drożdże 100 g szt 180 dżemy - różne smaki 260 g szt 1500 fasolka w puszce szparagowa 900g szt 48 galaretka owocowa Winiary 90g szt 500 gałka muszkatałowa mielona 15 g szt 20 groszek konserwowy Pudliszki 400 g szt 200 grzyby suszone 100 g kg 1 herbata granulowana czarna Mokate 80 g szt 1150 kakao DecoMorreno 200 g szt 20 kapusta czerw.konserwowa Almar 900 g szt 250 kasza gryczana 500 g szt 200 kasza jęczmienna 500 szt 200 kasza manna 1000 g szt 280 kawa prawdziwa Sun 250 g szt 20 kawa rozpuszczalna nescafe 200 g szt 20 kawa zbożowa Delecta 500 g szt 365 ketchup 500 g szt 100 koncentrat pomidorowy duży 1000g szt 50 koncentrat pomidorowy mały 200 g szt 200 koncentrat buraczany Krakus 300 ml szt 40 koperek suszony 20 g szt 50 kostki grzybowe szt 30 Kucharek 200 g szt 500 kukurydza konserwowa Pudliszki 400 g szt 50 kwasek cytrynowy 50 g szt 120 liść laurowy 12g szt 100 Majeranek 20 g szt 160 majonez Kielecki 310 ml szt 100 makaron Lubella 500 g szt 2000 makaron zacierka 250 g szt 80 mąka pszenna 1 kg kg 1300 mąka ziemniaczana 1 kg kg 200 Migdały 100 g szt 10 Miód 25 g szt 800 Miód 500 g szt 50 musztarda Roleski 180 g szt 320 Ocet 500 g szt 80 ogórki konserwowe Almar 860 g szt 100 olejki - aromaty 5 g szt 300 Paluszki 100 g szt 30 papryka konserwowa Almar 650 g szt 30 papryka w proszku 20 g szt 40 pasztecik Drop - konserwa 90 g szt 2000 Pieprz 15 g szt 600 pietruszka suszona 20 g szt 50 płatki kukurydziane 250 g szt 30 płatki owsiane 500 g szt 100 posypka do ciast 50 g szt 30 Princessa 37 g szt 1000 proszek do pieczenia 36 g szt 200 przecier ogórkowy Almar 290 g szt 300 przyprawa do piernika 50 g szt 60 Rodzynki 100 g szt 40 ryż 1kg kg 300 sałatka szwedzka 1800 g szt 50 Soda 50 g szt 20 sok owocowy w kartonie Hortex 1 l szt 200 syrop do rozcieńcznia Jamar 635 g szt 1000 sól 1 kg kg 320 Sucharki 300 g szt 100 suszone owoce - różne kg 8 wino musujące 0,75 l szt 12 szczaw konserwowy Almar 290 g szt 50 wiórki kokosowe 500 g szt 4 ziele angielskie 20 g szt 100 Żelatyna 50 g szt 200 woda mineralna gazowana 1,5 l szt 830 woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 920 mieszanka meksykańska szt 150 biszkopty 250g kg 20 pierniczniki 250 g op 140 wafelki familijne 250 g op 140.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.