eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sosnowiec › Dostawa artykułów spożywczych, mrożonek, owoców, opakowań jednorazowych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-06-21

Sosnowiec: Dostawa artykułów spożywczych, mrożonek, owoców, opakowań jednorazowych
Numer ogłoszenia: 214362 - 2012; data zamieszczenia: 21.06.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 153852 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu, ul. Szpitalna 1, 41-219 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 32 41 30 111, faks 32 41 30 112.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, mrożonek, owoców, opakowań jednorazowych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, mrożonek, owoców, opakowań jednorazowych. 2. Zamówienie składa się z 24 pakietów, z których każdy stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert na osobne pakiety. Pakiet nr 1 - Żurek - kod CPV: 15800000-6 - różne produkty spożywcze. Pakiet nr 2 - Przetwory warzywne - kod CPV: 15897200-4 - produkty puszkowane; 15800000-6 - różne produkty spożywcze. Pakiet nr 3 - Artykuły sypkie - kod CPV: 15800000-6 różne produkty spożywcze. Pakiet nr 4 - Przyprawy do ciast - kod CPV: 15870000-7 - przyprawy i przyprawy korzenne. Pakiet nr 5 - Przyprawy - kod CPV: 15870000-7 - przyprawy i przyprawy korzenne. Pakiet nr 6 - Napoje typu Coca-cola - kod CPV: 15982000-5 - napoje orzeźwiające. Pakiet nr 7 - Chrupki, chipsy - kod CPV: 15312300-1 - chipsy ziemniaczane; 15894400-5 - przekąski. Pakiet nr 8 - Herbata - kod CPV: 15863000-5 - herbata. Pakiet nr 9 - Zupy, koncentraty - kod CPV: 15891000-0 - zupy i buliony. Pakiet nr 10 - Kawa naturalna - kod CPV: 15861000-1 - kawa. Pakiet nr 11 - Słodycze - kod CPV: 15840000-8 - kakao, czekolada i wyroby cukiernicze. Pakiet nr 12 - Mrożonki - kod CPV: 15896000-5 - produkty głęboko mrożone. Pakiet nr 13 - Dodatki garmażeryjne - kod CPV: 15871200-6 - sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych; 15831000-2 - cukier; 15871230-5 - ketchup. Pakiet nr 14 - Konserwy mięsne i rybne - kod CPV: 15897200-4 - produkty puszkowane. Pakiet nr 15 - Woda mineralna - kod CPV: kod CPV: 15981000-8 - wody mineralne. Pakiet nr 16 - Wody mineralne i napoje - kod CPV: 15981000-8 - wody mineralne; 15981400-2 - wody mineralne z dodatkiem substancji smakowych. Pakiet nr 17 - Soki owocowe - kod CPV: 15320000-7 - soki owocowe i warzywne. Pakiet nr 18 - Opakowania jednorazowe - kod CPV: 39222100-5 - artykuły cateringowe jednorazowe. Pakiet nr 19 - Warzywa - kod CPV: 15331140-0 - warzywa liściaste i kapustne. Pakiet nr 20 - Ziemniaki - kod CPV: 15310000-4 - ziemniaki i produkty z ziemniaków. Pakiet nr 21 - Wody typu Jurajska - kod CPV: 15981000-8 - wody mineralne. Pakiet nr 22 - Pieczarka świeża - kod CPV: 03221260-6 - grzyby. Pakiet nr 23 - Owoce krajowe - kod CPV: 15300000-1 - owoce, warzywa i podobne produkty. Pakiet nr 24 - Soki jednodniowe - kod CPV: 15320000-7 - soki owocowe i warzywne. Pakiet nr 25 - Lody - kod CPV: 15.55.50.00-3 - lody 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załączniku nr 4.1 - 4.25 SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert zawierających rozwiązania równoważne. Za towar równoważny Zamawiający uważa towar o parametrach jakościowych takich samych lub zbliżonych, niż określone w opisie przedmiotu zamówienia, którego skład jest tożsamy z zamawianym przez Zamawiającego lub o parametrach i wartościach nie mniejszych i nie gorszych pod względem ilości i wartości odżywczych produktu. Dla każdego produktu żywnościowego walory smakowe muszą być takie same lub zbliżone. 4. Wymagania dotyczące zamówienia: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914); 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. przy ul. Szpitalnej 1 i lub ul. Zegadłowicza 3, zgodnie z wyborem Zamawiającego, ściśle wg zamówień telefonicznych; 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną; 4.4 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy; 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych, zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe: Pakiet nr 1: - zamówienia telefoniczne składane z jednodniowym wyprzedzeniem wg potrzeb, - dostawy 1 x w tygodniu wg potrzeb, - art. żywnościowy powinien posiadać oznakowanie terminu przydatności do spożycia min. 2 tygodnie w dniu dostawy. Pakiet nr 2: - zamówienia telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż raz na tydzień - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy w dniu dostawy Pakiet 3, 4, 5: - zamówienie składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy minimum 1 raz w tygodniu, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesięcy w dniu dostawy, - opakowania jednostkowe od 10-500g. Pakiet 6, 15, 16, 17, 21: - zamówienia telefoniczne dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 1 rok Pakiet nr 7: - zamówienia telefonicznie - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w miesiącu Pakiet nr 8, 9, 10, 11: - zamówienia telefonicznie wg potrzeb - dostawy nie rzadziej niż raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące. Pakiet nr 12: - zamówienie składane telefonicznie z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy zgodnie z zamówieniem nie rzadziej niż 3x w miesiącu, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy w dniu dostawy. Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. Pakiet nr 13: - zamowienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż jeden raz w tygodniu - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niż 3 miesiące Pakiet nr 14, 25: - zamówienia telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż raz na tydzień - termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy - Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żyw. mrożonych w warunkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną - możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temp. podczas transportu w dniu dostawy surowca. Pakiet nr 18: - zamówienia telefoniczne wg potrzeb - dostawy nie rzadziej niż dwa razy w miesiącu, Pakiet nr 19, 20: - zamówienia składane telefonicznie wg potrzeb z dwudniowym wyprzedzeniem - dostawy nie rzadziej niż dwa razy w tygodniu, szczególnie dotyczy warzyw zielonych i sezonowych - warzywa korzeniowe, ziemniaki segregowane wg wielkości, czyste, pakowane - ok 25kg - okres wiosenno-letni (warzywa sezonowe) od 1 VI do 30 IX - okres jesienno - zimowy od 1 X do 30V Pakiet nr 22: - zamówienia telefoniczne wg zapotrzebowań - dostawy dwa razy w tygodniu Pakiet nr 23: - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - dostawy owoców świeżych krajowych dwa razy w tygodniu Pakiet nr 24: - zamowienia telefoniczne, dostawy codziennie w godzinach rannych - termin przydatności do spożycia zgodny z deklaracją producenta - możliwość zwrotu artykułów nie sprzedanych 6. Składane oferty muszą zawierać pełny zakres przedmiotu zamówienia w zakresie danego pakietu..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 39.22.21.00-5.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Pakiet nr 1 - Żurek

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Spółka Jawna, Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 474,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 576,72

  • Oferta z najniższą ceną: 576,72 / Oferta z najwyższą ceną: 732,24

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Pakiet nr 2 - Przetwory warzywne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Spółka Jawna, Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35613,85 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 38571,27

  • Oferta z najniższą ceną: 38571,27 / Oferta z najwyższą ceną: 38571,27

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Pakiet nr 3 - Artykuły sypkie

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Spółka Jawna, Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 40526,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 45010,94

  • Oferta z najniższą ceną: 45010,94 / Oferta z najwyższą ceną: 45010,94

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Pakiet nr 4 - Przyprawy do ciast

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Spółka Jawna, Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1004,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 1372,24

  • Oferta z najniższą ceną: 1372,24 / Oferta z najwyższą ceną: 1372,24

  • Waluta: PLN.

Część NR: 8   

Nazwa: Pakiet nr 8 - Herbata

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa TROKOS Spółka Jawna, Małgorzata Trojańska, Józef Trojański, ul. Krakowska 409, 32-420 Gdów, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4228,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 6164,34

  • Oferta z najniższą ceną: 6164,34 / Oferta z najwyższą ceną: 6164,34

  • Waluta: PLN.

Część NR: 12   

Nazwa: Pakiet nr 12 - Mrożonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Produkcji Spożywczej AMBI, M. Karkut i Wspólnicy Sp. J., ul. Składowa 11, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 34029,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 33621,00

  • Oferta z najniższą ceną: 33621,00 / Oferta z najwyższą ceną: 40684,86

  • Waluta: PLN.

Część NR: 15   

Nazwa: Pakiet nr 15 - Woda mineralna

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Mineral Water Production Sp. z o.o., POSTĘP, ul. Myszkowska 36, 42-350 Koziegłowy, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7980,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11100,75

  • Oferta z najniższą ceną: 11100,75 / Oferta z najwyższą ceną: 11100,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 19   

Nazwa: Pakiet nr 19 - Warzywa

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Produkcja i Sprzedaż Warzyw i Owoców Marcin Duszyński, Kamionka 114, 98-335 Pątnów, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 44973,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 45893,40

  • Oferta z najniższą ceną: 45893,40 / Oferta z najwyższą ceną: 45893,40

  • Waluta: PLN.

Część NR: 20   

Nazwa: Pakiet nr 20 - Ziemniaki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Produkcja i Sprzedaż Warzyw i Owoców Marcin Duszyński, Kamionka 114, 98-335 Pątnów, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31968,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 32012,40

  • Oferta z najniższą ceną: 32012,40 / Oferta z najwyższą ceną: 37762,20

  • Waluta: PLN.

Część NR: 25   

Nazwa: Pakiet nr 25 - Lody

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.06.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Produkcji Spożywczej AMBI, M. Karkut i Wspólnicy Sp. J., ul. Składowa 11, 41-902 Bytom, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2426,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2290,05

  • Oferta z najniższą ceną: 2290,05 / Oferta z najwyższą ceną: 2423,20

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.