Ogłoszenie z dnia 2007-11-07
Warszawa: DOSTAWA MLEKA I JEGO PRZETWORÓW DO OG JW 1560 W 2008R
Numer ogłoszenia: 214251 - 2007; data zamieszczenia: 07.11.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1560, ul. Radiowa 2, 00-908 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6855036, 6855297, fax 022 6855101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http.//www.jw1560.wp.mil.pl / www.jw1560.m.win.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: WOJSKOWA JEDNOSTKA BUDŻETOWA.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MLEKA I JEGO PRZETWORÓW DO OG JW 1560 W 2008R.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia Nazwa z CPV i faktyczna Nomenklatura CPV Ilość W tym ilość w prawie opcji, J.m. Szczegółowe wymagania dostawy POLSKA NORMA 1 MLEKO UHT -Mleko UHT 3,2% 15511210-8 2100 630 Litr Mleko UHT 3,2% Klasa prod. I zawartość tłuszczu 3,2 % ,opakowania 1 litr oznakowanie opakowania powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. terminem do spożycia nie mniejszym niż 150 dni od daty dostawy PN-A-86003:1996 zmiana A1:1998 2 MLEKO W PROSZKU - Mleko w proszku 15511700-0 2850 855 kg Mleko w proszku Klasa 1, opakowania: Opakowanie jednostkowe - torby z folii polietylenowej bezbarwnej, torby z jednorodnej folii polietylenowej barwionej, torby z foli aluminiowej laminowanej od 400 do 1000g, Opakowanie zbiorcze - pudełko tekturowe od 10 do 15 kg lub worek papierowy z wkładką parafinową 20 do 30kg. oznakowanie opakowania powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. terminem do spożycia nie mniejszym niż 40 dni od daty dostawy PN-A-86024 3 ŚMIETANA - Śmietana 18% 15512200-2 2500 750 kg Śmietana 18% Klasa prod. I , zawartość tłuszczu 18 % , opakowania: Opakowanie jednostkowe - karton o poj. Od 0,25 do 1 l. Opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu terminem do spożycia nie mniejszym niż 14 dni od daty dostawy PN-A-86050: 2002 Az1:2006 4 MASŁO- Masło śmietankowe 15530000-2 2850 855 kg Masło śmietankowe Klasa prod. I , opakowania: opakowanie jednostkowe - kostka -200g opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe od 10 do 20kg oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. termin do spożycia wydrukowany na opakowaniu i nie mniejszy niż 18 dni od daty dostawy PN-91/A-86300 zmiana A 1:1996 A 2 :1997 Az3:2001 5 TWARÓG - Twaróg tłusty 15542100-0 1420 426 kg Twaróg tłusty Klasa prod. I , Opakowanie: Opakowanie jednostkowe - kostka od 200 do 700g. Opakowanie zbiorcze - pojemnik plastikowy (materiał opakowaniowe dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oznakowanie powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. ,termin do spożycia wydrukowany na opakowaniu i nie mniejszy niż 7 dni od daty dostawy PN-91/A-86230 6 SER TWARDY- Ser twardy 15544000-3 1150 345 kg Ser twardy Klasa prod. I , Opakowanie: Opakowanie jednostkowe - kostka lub blok cylindryczny od 1,5kg do 5kg. Opakowanie zbiorcze - pojemnik plastikowy (materiał opakowaniowe dopuszczony do kontaktu z żywnością. Oznakowanie powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. termin do spożycia nie mniejszy niż 50 dni od daty dostawy PN-66/A-86233 zmiana 15 i 16 7 SER TWARDY- Ser twardy w plastrach 15544000-3 1120 336 kg Ser twardy w plastrach Klasa prod. I , op. 100g-150 g , Oznakowanie powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. terminem do spożycia nie mniejszym niż 40 dni od daty dostawy PN-66/A-86233 zmiana 15 i 16 8 SERY DO SMAROWANIA - Ser topiony 15545000-0 660 198 kg Ser topiony 50g Klasa prod. I ,op. 50 g Opakowanie: Opakowanie jednostkowe - kostka od 25g do 50g Opakowanie zbiorcze - pudełko kartonowe od 1 do 5 kg. Oznakowanie powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. z terminem do spożycia wydr. na opakowaniu i nie mniejszym niż 40 dni od daty dostawy PN-91/A-86300 zmiany.Az1Az2,Az3 9 SERY DO SMAROWANIA - Ser topiony w plastrach 15545000-0 450 135 kg Ser topiony w plastrach Klasa prod. I ,op. 100g do 130g Oznakowanie powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. terminem do spożycia nie mniejszym niż 40 dni od daty dostawy PN-A-86061:2002 Az1:2006 10 JOGURT I POZ.PRZEF.PRZETWORY MLECZ. - Serki homogenizowane 15551000-5 1990 597 kg Serki homogenizowane, różne smaki, opakowania: opakowania jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 70 do 150g opakowania zbiorcze- pudło kartonowe od 1 do 5kg oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. Termin do spożycia nie mniejszy niż 10 dni od daty dostawy PN-91/A-86300 zmiany.Az1Az2,Az3 11 JOGURT I POZ.PRZEF.PRZETWORY MLECZ. - Kefir 1,5-2,5 % 15551000-5 1470 441 kg Kefir 1,5 -2,5 % tłuszczu opakowania: opakowania jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego od 100 do 150g opakowania zbiorcze- pudło kartonowe lub zgrzewa termokurczliwa oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. Termin do spożycia nie mniejszy niż 10 dni od daty dostawy PN-A-86061:2002 Az1:2006 12 JOGURT Z DODAT.SUBST.SMAK. - Jogurt owocowy 15551320-4 1250 375 kg Jogurt owocowy opakowania: opakowania jednostkowe- kubek z tworzywa sztucznego od 100 do 150g opakowania zbiorcze- pudło kartonowe lub zgrzewa termokurczliwa oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. Termin do spożycia nie mniejszy niż 10 dni od daty dostawy PN-A-86061:2002 Az1:2006 13 LODY - Lody 15555100-4 50 15 litr Lody Klasa prod.I op. od 1 L.do 2 L oznakowanie opakowania zbiorczego powinno zawierać: a.) nazwę dostawcy - producenta, adres, b.) nazwę produktu, c.) masę netto produktu, d.) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), e.) warunki przechowywania, f.) datę załadowania do transportu. Termin do spożycia nie mniejszy niż 10 dni od daty dostawy PN-A-86431:1999 zmiana Az1:2002r
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Oryginalny kod CPV: 15.51.12.10 - Mleko UHT Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.12.10 - Mleko UHT Oryginalny kod CPV: 15.51.22.00 - Śmietana tłusta Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.22.00 - Śmietana tłusta Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy Oryginalny kod CPV: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych Oryginalny kod CPV: 15.55.51.00 - Lody Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.51.00 - Lody .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium w wysokości: 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych 00-100) 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych (bezwarunkowa i nieodwołalna); 4) gwarancjach ubezpieczeniowych (bezwarunkowa i nieodwołalna); 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.).; 4. Wadium wnoszone w pieniądzu: 1) musi obciążyć konto bankowe JW 1560: NBP O Warszawa 85 1010 1010 0020 0413 9130 0000 do dnia 20.11.2007r. 2) przelew pieniężny musi być wykonany z konta firmowego wykonawcy na konto zamawiającego. 3) przelew musi posiadać nazwę: Wadium do oferty na dostawę mleka i jego przetworów do OG JW. 1560 w 2008r - sprawa numer 71-A-RZP-07. 5. Zamawiający informuje, iż nie będą przyjmowane wpłaty od wykonawców, wadium w postaci gotówki do kasy zamawiającego. 6. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) Warunek nr 1 - Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - na podstawie informacji z: -aktualnego odpisu z właściwego rejestru; -albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; -aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 oraz ust. 1 pkt 9 ustawy; wystawionych z datą nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert -aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; wystawionych z datą nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert Warunek nr 1 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy przedstawią ww. dokumenty opatrzone odpowiednimi datami wydania lub poświadczenia aktualności, wydane przez uprawnione do tego celu organy administracji publicznej, będą wydane lub wystawione podmiotowi/om składającemu/ym ofertę do niniejszego postępowania, poświadczone za zgodność z oryginałem, podpisane przez osoby do tego uprawnione; 2) Warunek nr 2 - Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - na podstawie: -wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonane należycie; Warunek nr 2 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy dołączą do oferty ww. wykaz min 2 dostaw (świadczeń okresowych lub ciągłych) odpowiadających przedmiotowi zamówienia tj. dostawa nabiału oraz odpowiadających wartością zaoferowanej w przedmiotowym postępowaniu cenie. Zamawiający uznaje, że odpowiadające wartością będą dostawy o wartości nie mniejszej niż 150.000,00 zł. Wszystkie wymienione dostawy muszą posiadać odpowiednie dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie. Zamawiający uzna, że dokumentem takim może być dokument dowolnie zatytułowany, zawierający informację o wykonawcy, terminie i wartości realizowanej dostawy, posiadający potwierdzenie należytego wykonania, podpisany przez osobę uprawnioną do zawierania umów w imieniu odbiorcy. 3) Warunek nr 3 - Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - na podstawie: -polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności; Warunek nr 3 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy załączą do oferty ww. dokument opatrzony odpowiednimi datami wydania lub poświadczenia aktualności, wydane przez uprawnione do tego celu instytucje, będą wydane podmiotowi/ om składającemu/ ym ofertę do niniejszego przetargu, poświadczone za zgodność z oryginałem, podpisany przez osoby do tego uprawnione. Dokument musi być ważny w okresie co najmniej w okresie związania ofertą. 4) Warunek nr 4 - Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - na podstawie: -oświadczenia; Warunek nr 4 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy dołączą do oferty potwierdzony podpisem druk Oświadczeń - stanowiący załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. 5) Warunek nr 5 - Wykonawca zabezpieczy ofertę wadium - na podstawie: -dowodu wniesienia wadium w odpowiednim: czasie, formie i wysokości określonej przez zamawiającego w niniejszej specyfikacji; Warunek nr 5 zostanie spełniony: przez Wykonawców, którzy wylegitymują się w ofercie dokumentem wniesienia wadium, w formie poświadczonej kserokopii oraz potwierdzonej przez komisję przetargową informacji z finansów Jednostki Wojskowej 1560 o wpływie odpowiednio wniesionego wadium na konto zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniężna, beneficjentem musi być zamawiający, termin zabezpieczenia wadium musi być równy terminem związania ofertą.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zaświadczenie wydane przez SANEPID lub Certyfikat Jednostek Certyfikujących lub Certyfikat międzynarodowych Jednostek Certyfikujących potwierdzające, że u Wykonawcy stosowany jest HACCP lub rozpoczęte jest wdrażanie systemu HACCP dla zaoferowanych produktów, usług transportu i magazynowania: kserokopie, poświadczone za zgodność z oryginałem- 1 egzemplarz;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http.//www.jw1560.m.win.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: JEDNOSTKA WOJSKOWA 1560 00-908 Warszawa, ul. Radiowa 2 BUDYNEK 86 POK.10.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.11.2007 godzina 09:00, miejsce: w Kancelarii Jawnej Jednostki Wojskowej 1560, 00-908 Warszawa ul. Radiowa 2 bud. 86, II piętro, pok. 207.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przedłużenie licencji Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) Ultimate wraz z Security na istniejącej infrastrukturze Zamawiającego na potrzeby systemu Archiwum Dokumentów Elektronicznych (ADE)
- Wykonanie pomiarów ruchu na bieżące potrzeby Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie w latach 2026 - 2028 - Badania prędkości chwilowej pojazdów i natężenia ruchu wraz ze strukturą rodzajową
- Pomiary ruchu na bieżące potrzeby Zarządu Dróg Miejskich w latach 2026-2028 na ternie m.st. Warszawy
- Usługi doradcze dotyczące realizacji Projektu "Smart Geoportal" - wsparcie prawne
- Organizacja kompleksowej obsługi spotkania pn. Forum wiedzy Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
- Wykonanie opracowania pt. Studium obsługi komunikacyjnej wschodniej części dzielnicy Białołęka
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - nabiał, produkty suche i pieczywo, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2026 r.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2026 roku dla Przedszkola Nr 1 im. Janusza Korczaka w Bełżycach
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich do Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej.
więcej: Mleko UHT »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





