Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-09-11
¦widwin: Dostawy owoców i warzyw
Numer og³oszenia: 214059 - 2008; data zamieszczenia: 11.09.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3294 , ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3823509, fax. 094 3823758.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.21blot.pl.
- Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy owoców i warzyw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Jednostki Wojskowej 3294 w ¦widwinie, w asortymencie przedstawionym w pkt. 3.3 SIWZ oraz formularzu cenowym..
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.12.11.10 - 01.12.11.10 01.12.14.10 - 01.12.14.10 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona Kod CPV wg s³ownika 2008: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 01.13.13.21 - 01.13.13.21 .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: Tak, liczba czê¶ci: 10.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: O udzielnie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy: 1.Posiadaj± uprawnienia do wykonywania dzia³alno¶ci lub czynno¶ci okre¶lonej przedmiotem zamówienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 2.Posiadaj± niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3.Znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 4.Nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówieñ publicznych ( Dz. U. z 2004 r. nr 19, poz. 177 z pó¼n. zm.); Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej i przewidzianej zamówieniem dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli: 1)posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej i przewidzianej zamówieniem dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ, 2)o¶wiadczy, ¿e spe³nia wymagania i procedury niezbêdne dla zapewnienia bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci i ¿ywienia oraz posiada wdro¿ony system HACCP (nie dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu spo³ecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z pó¼n.zm.) 3)o¶wiadczy, ¿e oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP ( Dobrej Praktyki Produkcji) - (dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu spo³ecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z pó¼n.zm.) 4)o¶wiadczy, ¿e jest zwolniony od podatku od towarów i us³ug na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 3 ustawy o podatku od towarów i us³ug - (dotyczy rolników rycza³towych); Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca spe³nia ww. warunki je¿eli z³o¿y o¶wiadczenia i dokumenty wskazane powy¿ej i w pkt. 7 SIWZ. Oceny spe³niania tych warunków zamawiaj±cy dokona sprawdzaj±c poprawno¶æ, kompletno¶æ, oraz aktualno¶æ z³o¿onych dokumentów metod± spe³nia - nie spe³nia..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1.Wykonawca swoj± ofertê powinien przedstawiæ na wype³nionym i podpisanym Formularzu ofertowym oraz Formularzu cenowym z wykorzystaniem wzoru zamawiaj±cego. 2.Na potwierdzenie spe³niania warunków okre¶lonych w pkt. 6 SIWZ, Zamawiaj±cy ¿±da z³o¿enia do oferty ni¿ej wymienionych o¶wiadczeñ i dokumentów. - O¶wiadczeñ: 1)O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków okre¶lonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo Zamówieñ Publicznych - za³.nr 1; 2)O¶wiadczenie Wykonawcy o spe³nianiu wymagañ i procedur niezbêdnych dla zapewnienia bezpieczeñstwa ¿ywno¶ci i ¿ywienia oraz o wdro¿eniu systemu HACCP - za³.nr 2 (dokument dotyczy zak³adów produkuj±cych lub wprowadzaj±cych ¿ywno¶æ do obrotu, które zgodnie z ustaw± z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z pó¼n. zm.) podlegaj± takiemu obowi±zkowi. Dokument nie dotyczy natomiast rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu spo³ecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z pó¼n. zm.); 3)O¶wiadczenie Wykonawcy, ¿e oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcji) - zgodnie z za³. nr 3 (dokument dotyczy tylko producentów na etapie produkcji pierwotnej, tj. rolników w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu spo³ecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z pó¼¿n. zm.), którzy zgodnie z ustaw± z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z pó¼n. zm.) - podlegaj± takiemu obowi±zkowi); 4)O¶wiadczenie rolnika rycza³towego, ¿e jest zwolniony od podatku od towarów i us³ug na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 3 ustawy o podatku od towarów i us³ug - za³. nr 4 - Dokumentów: 1)Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub aktualne za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej - wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. W przypadku spó³ek cywilnych, za¶wiadczenie o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej wystawione w okresie wskazanym wy¿ej, dla ka¿dego wspólnika. - Rolnicy indywidualni przedstawiaj± odpowiednio Aktualne za¶wiadczenie o posiadaniu b±d¼ dzier¿awie gospodarstwa rolnego, wydanego przez z Urzêdu Miasta, Gminy lub wójta gminy wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.21blot.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Jednostka Wojskowa 3294 , ulica Po³czyñska 32; 78-301 ¦widwin.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego okre¶lonych w sposób umo¿liwiaj±cy przygotowanie siê wykonawców do udzia³u w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy.
IV.3.3) Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody: nie dotyczy.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 19.09.2008 godzina 11:45, miejsce: siedziba Zamawiaj±cego, bud. nr 64 (sztab), pokój nr 317 - kancelaria jawna..
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Dostawy ziemniaków jadalnych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy ziemniaków jadalnych w planowanej ilo¶ci 15 000 kg..
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.11.21.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Dostawy warzyw korzeniowych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 8 gatunków warzyw: marchew, cebula bia³a, seler, por, pietruszka korzeñ, buraki czerwone, rzodkiew czarna, rzodkiew bia³a sopel w planowanej ³±cznej ilo¶ci wszystkich warzyw 8000 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.12.11.10-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Dostawy warzyw kapustnych i li¶ciastych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 7 gatunków warzyw: kapusta bia³a, kapusta czerwona, kapusta pekiñska, kapusta w³oska, kalafior, broku³y, sa³ata zielona- w planowanej ³±cznej ilo¶ci wszystkich warzyw 3 200 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.12.14.10-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Dostawy warzyw przetworzonych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 2 pozycje:kapusta kiszona oraz ogórki kiszone w planowanej ³±cznej ilo¶ci wszystkich warzyw 2 800 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Dostawy warzyw owocowych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 4 gatunki warzyw: pomidor, papryka ¶wie¿a, ogórek ¶wie¿y, czosnek ¶wie¿y - w planowanej ³±cznej ilo¶ci wszystkich warzyw 2 020 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.12.12.40-5, 01.12.12.30-2, 01.12.12.70-4, 01.12.12.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Dostawy jab³ek i gruszek.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 2 pozycje: jab³ak oraz gruszki w planowanej ³±cznej ilo¶ci 3 900 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.13.13.21-0, 01.13.13.22-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Dostawy pieczarek.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 1 pozycjê: pieczarki w ilo¶ci 350 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.12.12.60-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Dostawy suszonych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 2 pozycje: grzyby suszone oraz ¶liwki suszone w planowanej ³±cznej ilo¶ci 8 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.12.12.60-1, 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Dostawu orzechów w³oskich.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 1 pozycjê: orzechy w³oskie w planowanej ilo¶ci 35 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.13.10.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: Dostawy owoców cytrusowych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmuj± 8 gatunków owoców:mandarynki, pomarañcze, cytryny, kiwi, banany, brzoskwinie, winogron, nektarynki w planowanej ³±cznej ilo¶ci wszystkich owoców 3 350 kg.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 01.13.12.40-8, 01.13.12.20-2, 01.13.12.10-9, 01.13.11.18-4, 01.13.11.11-5, 01.13.13.32-0, 01.13.13.40-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.