eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świdwin › Dostawy owoców i warzyw

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-09-11

Świdwin: Dostawy owoców i warzyw
Numer ogłoszenia: 214059 - 2008; data zamieszczenia: 11.09.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3294 , ul. Połczyńska 32, 78-301 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3823509, fax. 094 3823758.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21blot.pl.
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy owoców i warzyw.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Jednostki Wojskowej 3294 w Świdwinie, w asortymencie przedstawionym w pkt. 3.3 SIWZ oraz formularzu cenowym..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.12.11.10 - 01.12.11.10 01.12.14.10 - 01.12.14.10 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona 01.13.13.21 - 01.13.13.21 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielnie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1.Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych ( Dz. U. z 2004 r. nr 19, poz. 177 z późn. zm.); Wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej i przewidzianej zamówieniem działalności lub czynności, jeżeli: 1)posiada uprawnienia do wykonywania określonej i przewidzianej zamówieniem działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)oświadczy, że spełnia wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz posiada wdrożony system HACCP (nie dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z późn.zm.) 3)oświadczy, że oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP ( Dobrej Praktyki Produkcji) - (dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z późn.zm.) 4)oświadczy, że jest zwolniony od podatku od towarów i usług na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 3 ustawy o podatku od towarów i usług - (dotyczy rolników ryczałtowych); Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia ww. warunki jeżeli złoży oświadczenia i dokumenty wskazane powyżej i w pkt. 7 SIWZ. Oceny spełniania tych warunków zamawiający dokona sprawdzając poprawność, kompletność, oraz aktualność złożonych dokumentów metodą spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Wykonawca swoją ofertę powinien przedstawić na wypełnionym i podpisanym Formularzu ofertowym oraz Formularzu cenowym z wykorzystaniem wzoru zamawiającego. 2.Na potwierdzenie spełniania warunków określonych w pkt. 6 SIWZ, Zamawiający żąda złożenia do oferty niżej wymienionych oświadczeń i dokumentów. - Oświadczeń: 1)Oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych - zał.nr 1; 2)Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań i procedur niezbędnych dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz o wdrożeniu systemu HACCP - zał.nr 2 (dokument dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z ustawą z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) podlegają takiemu obowiązkowi. Dokument nie dotyczy natomiast rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z późn. zm.); 3)Oświadczenie Wykonawcy, że oferuje produkty wytworzone w ramach produkcji pierwotnej zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcji) - zgodnie z zał. nr 3 (dokument dotyczy tylko producentów na etapie produkcji pierwotnej, tj. rolników w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 1998 Nr 7 poz. 25 z późżn. zm.), którzy zgodnie z ustawą z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) - podlegają takiemu obowiązkowi); 4)Oświadczenie rolnika ryczałtowego, że jest zwolniony od podatku od towarów i usług na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 3 ustawy o podatku od towarów i usług - zał. nr 4 - Dokumentów: 1)Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku spółek cywilnych, zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione w okresie wskazanym wyżej, dla każdego wspólnika. - Rolnicy indywidualni przedstawiają odpowiednio Aktualne zaświadczenie o posiadaniu bądź dzierżawie gospodarstwa rolnego, wydanego przez z Urzędu Miasta, Gminy lub wójta gminy wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.21blot.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 3294 , ulica Połczyńska 32; 78-301 Świdwin.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy.

IV.3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.09.2008 godzina 11:45, miejsce: siedziba Zamawiającego, bud. nr 64 (sztab), pokój nr 317 - kancelaria jawna..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy ziemniaków jadalnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy ziemniaków jadalnych w planowanej ilości 15 000 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy warzyw korzeniowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 8 gatunków warzyw: marchew, cebula biała, seler, por, pietruszka korzeń, buraki czerwone, rzodkiew czarna, rzodkiew biała sopel w planowanej łącznej ilości wszystkich warzyw 8000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.11.10-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy warzyw kapustnych i liściastych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 7 gatunków warzyw: kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta pekińska, kapusta włoska, kalafior, brokuły, sałata zielona- w planowanej łącznej ilości wszystkich warzyw 3 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.14.10-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 2 pozycje:kapusta kiszona oraz ogórki kiszone w planowanej łącznej ilości wszystkich warzyw 2 800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawy warzyw owocowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 4 gatunki warzyw: pomidor, papryka świeża, ogórek świeży, czosnek świeży - w planowanej łącznej ilości wszystkich warzyw 2 020 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.40-5, 01.12.12.30-2, 01.12.12.70-4, 01.12.12.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawy jabłek i gruszek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 2 pozycje: jabłak oraz gruszki w planowanej łącznej ilości 3 900 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.13.21-0, 01.13.13.22-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawy pieczarek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 1 pozycję: pieczarki w ilości 350 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.60-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawy suszonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 2 pozycje: grzyby suszone oraz śliwki suszone w planowanej łącznej ilości 8 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.12.60-1, 15.33.24.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawu orzechów włoskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 1 pozycję: orzechy włoskie w planowanej ilości 35 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.10.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawy owoców cytrusowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy obejmują 8 gatunków owoców:mandarynki, pomarańcze, cytryny, kiwi, banany, brzoskwinie, winogron, nektarynki w planowanej łącznej ilości wszystkich owoców 3 350 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.13.12.40-8, 01.13.12.20-2, 01.13.12.10-9, 01.13.11.18-4, 01.13.11.11-5, 01.13.13.32-0, 01.13.13.40-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.