eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widnik¦wiadczenie us³ug cateringowych

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2014-10-06

¦widnik: ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Numer og³oszenia: 210403 - 2014; data zamieszczenia: 06.10.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat ¦widnicki , ul. Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik, woj. lubelskie, tel. 81 4687101, faks 81 4687112.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://spswidnik.bip.lubelskie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli, dofinansowanego z Unii Europejskiej ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki 2007-2013, Priorytet III Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³. 2. Zamówienie obejmuje ¶wiadczenie nastêpuj±cych us³ug cateringowych: a) obiad + serwis kawowy w trakcie wyk³adów i warsztatów w ramach pe³nego cyklu doskonalenia, b) serwis kawowy w trakcie spotkañ sieci wspó³pracy i samokszta³cenia. 3. Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy do 31.05.2015 r., z zastrze¿eniem, aby termin ¶wiadczenia us³ug cateringowych by³ to¿samy z terminem ¶wiadczenia us³ug szkoleniowych. 4. Catering obiadowy sk³ada siê z: 1) zupy - 300 ml/os. 2) dania g³ównego: a) danie miêsne: - ziemniaki lub zamiennie: makaron, ry¿, kasza - 200 g/os., - miêso - 150 g/os., - surówka lub warzywa gotowane - 150 g/os. lub b) danie rybne (podawane w pi±tki): - ziemniaki - 200 g/os. - ryba - 150 g/os., - surówka - 150 g/os. 5. Wykonawca zobowi±zany bêdzie przygotowaæ co najmniej 6 propozycji zestawów obiadowych (zupa + danie g³ówne) i serwowaæ je w taki sposób, aby w ¿adnej grupie szkoleniowej zestawy nie powtarza³y siê wci±gu tego samego tygodnia. 6. Catering kawowy obejmuj±cy (gramatura przedstawiona dla 1 przerwy kawowej): a) kawê (rozpuszczaln± i mielon±) - bez ograniczeñ, b) herbatê (czarn± i owocow±)- bez ograniczeñ, c) cukier - bez ograniczeñ, d) mleko/¶mietanka - bez ograniczeñ, e) cytryna pokrojona - bez ograniczeñ. f) woda gazowana lub niegazowana w butelkach 0,5 l - 500 ml/os., g) soki owocowe (min. 3 rodzaje) - co najmniej 300 ml/os. h) ciastka (delicje, wafelki, ciastka kruche) - co najmniej 100 g/os. 7. Catering w zakresie serwisu kawowego oznacza dwie przerwy kawowe w trakcie jednego spotkania/szkolenia. 8. Sposób podania serwisu kawowego - w formie sto³u szwedzkiego, z zapewnieniem fili¿anek, talerzyków, szklanek, ³y¿eczek i serwetek w czasie trwania szkolenia, woda na kawê i herbatê w termosach. 9. Sposób podania zestawów obiadowych - obs³uga kelnerska. 10. Szacunkowa ³±czna liczba zestawów obiadowych wynosi max 3060. 11.Szacunkowa ³±czna liczba serwisów kawowych wynosi max 3268. 12. Zamówienie bêdzie realizowane sukcesywnie na podstawie sk³adanego przez Zamawiaj±cego zlecenia na realizacjê us³ug, przekazywanego Wykonawcy drog± elektroniczn±, najpó¼niej 3 dni robocze przed planowanym spotkaniem. W zleceniu okre¶lona bêdzie liczba osób, miejsce i termin realizacji us³ugi. 13. Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo zmiany zlecenia, w tym jego terminu, miejsca realizacji i liczby osób. Zamawiaj±cy mo¿e zmieniæ lub/i odwo³aæ z³o¿one zlecenie, je¿eli zmiana/odwo³anie zlecenia nast±pi nie pó¼niej ni¿ na 1 dzieñ roboczy przed wskazanym pierwotnie w zleceniu terminem ¶wiadczenia tych us³ug. 14. W ramach zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posi³ków w miejscu, w którym bêdzie odbywa³o siê spotkanie, w dni wskazane przez Zamawiaj±cego, b) ¶wiadczenia us³ug cateringowych na zastawie ceramicznej, z u¿yciem sztuæców metalowych, serwetek papierowych, obrusów materia³owych, c) zapewnienia obs³ugi kelnerskiej (zapewnienie personelu, który przygotuje catering, poda uczestnikom spotkania zestawy obiadowe, bêdzie uzupe³niaæ produkty (kawa, herbata, woda, napoje, ciastka) w miarê zu¿ycia oraz bêdzie sprz±taæ w trakcie i po cateringu, d) zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych najpó¼niej 30 min po zakoñczeniu spotkania, e) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych, f) zapewnienia posi³ków bezwzglêdnie ¶wie¿ych, przyrz±dzonych w dniu ¶wiadczenia us³ugi, przyrz±dzonych z u¿yciem wysokiej jako¶ci produktów, h) podawania posi³ków wysokiej jako¶ci zarówno pod wzglêdem warto¶ci od¿ywczej, gramatury jak i estetyki, i) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeñ - zapewnienia obiadów, o nie gorszej jako¶ci na swój koszt, z innych ¼róde³. 15. Temperatura obiadów serwowanych uczestnikom szkoleñ powinna wynosiæ min. 63°C. 16. Zamówienie bêdzie realizowane podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê na terenie placówek o¶wiatowych w powiecie ¶widnickim..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.05.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku. Wykonawca potwierdza spe³nianie warunku przez z³o¿enie o¶wiadczenia.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych przewiduje siê mo¿liwo¶æ nastêpuj±cych zmian postanowieñ umowy: - zmiana terminu wykonania przedmiotu umowy z powodu zmiany terminu realizacji projektu okre¶lonego we wniosku o dofinansowanie projektu, za zgod± wyra¿on± przez Instytucjê Po¶rednicz±c± II stopnia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spswidnik.bip.lubelskie.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w ¦widniku (pokój 116), ul.Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 14.10.2014 godzina 10:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w ¦widniku (Kancelaria Ogólna), ul.Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Zamówienie finansowane jest ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli. Projekt jest realizowany przez Powiat ¦widnicki i wspó³finansowany z Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Priorytet III - Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³..

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1 - Miasto ¦widnik.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê w placówkach o¶wiatowych na terenie miasta ¦widnik (szacunkowa ilo¶æ zestawów obiadowych - max 2070, szacunkowa ilo¶æ serwisów kawowych - max 2278).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - Miasto i Gmina Piaski.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê w placówkach o¶wiatowych na terenie miasta i gminy Piaski (szacunkowa ilo¶æ zestawów obiadowych - max 450, szacunkowa ilo¶æ serwisów kawowych - max 450).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3 - Gmina Rybczewice.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê w placówkach o¶wiatowych na terenie gminy Rybczewice (szacunkowa ilo¶æ zestawów obiadowych - max 180, szacunkowa ilo¶æ serwisów kawowych - max 180).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4 - Gmina Trawniki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê w placówkach o¶wiatowych na terenie gminy Trawniki (szacunkowa ilo¶æ zestawów obiadowych - max 360, szacunkowa ilo¶æ serwisów kawowych - max 360).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.